Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
1. házassági évfordulónk előtt pár nappal a férjem bejelentette, hogy ő válni akar mert már nem szeret?
Kérdező, férfiként azt mondom, hogy lehet, hogy van 3. fél mostanra a történetben, de az nem a dolog lényege, nem ok, hanem következmény - ha van egyáltalán... a történet kulcsa szerintem az első mondatodban van: "van egy két hónapos pici babánk, most akartunk különköltözni, már minden holmim ott van,"
Ugye a gyerek még ha várt és tervezett is, akkor is úgy hat általában egy kapcsolatra, hogy a stabilt akár erősítheti is - bár azt is próbára teszi - ahol viszont bizonytalanséág van, azt felrobbantja. Emberünk valószinűleg kezdetektől fogva bizonytalan volt önmagától, nem tudta, hogy voltaképp ezt így akarja-e, de próbálkozott, és a körülöttetek levők, az, hogy nem hármasban összezárva volt a gyerekkel meg veled, stabilizálták is a helyzetet. Most viszont valszeg megrémült, és eldöntötté vált abban az irányban, hogy neki ez nem megy, ő ezt nem akarja. Közben lehet, hogy beujított egy harmadikat is, hogy ne maradjon egyedül (és lehet hogy nem), de mondom, ez szerintem nem ok, hanem következmény.
Hogy mit lehet iilyenkor csinálni, arra sajnos nem tudok okosat, láttam már olyant, ahol a különköltözés robbantott heveny módon (hasonlóan a tiétekhez, csak gyerek nem volt még) kapcsolatot, olyanról viszont nem is hallottam, amikor az ilyen szitu rövid távon pozitívan végződött volna. (a szimpla megcsalások sokkal simább ügyek, minden szörnyülködő pallosrázás ellenére, azt a kapcsolatok jó része túléli - ott ugyanis az illetők nem az életüket magát tartják önmaguktól idegennek)
Hosszú távon viszont szerintem pont azért lehet esély egy normalizálódó kapcsolatra (valamilyen szinten), mert kimaradt a több hónapos egymás kiidegelése.
(a gyerekről meg majd azt fogja akarni szerintem, hogy vidd oda az anyjához...)
uhh hát sajnálom ezt ami történt veled, kitartást kívánok. Szerintem te megpróbáltad amit meg lehetett, hogy beszéljetek, szóval talán hagyd egy kicsit most. Fordítsd a figyelmed a babádra, a férjed meg majd jelentkezni fog.
25/nő
ha 3. fél van az is kettőtök hibája,szóval attól nem lesz neked könnyebb. a férjed igyekezett tartani magát,de nem ment neki. nem akar már téged,és aházasság nyűg neki. attól a gyereket szeretheti,de nyilván most csak akkor láthatná ha te is ott vagy,azt meg nem akarja.
nem tudsz mit tenni,bele kell törődnöd. annak "örülj" h a gyerek még picike,ebből semmit sem fog fel,később nehezebb lett volna
Szia! Az én szüleim majdnem elváltak, amikor pár hónapos baba voltam. A kapcsolatuk jó volt, kisebb, normális vitákkal. Apukám amikor az anyukáját látogatta, az mindig érdeklődött, milyen a házassága. Igazából eleve úgy érdeklődött, hogy valami negatívumot várt. Apukám pedig mondott negatívumokat, meg akart felelni az anyja elvárásainak. Nagymamám 3 gyereke közül apukám volt a legidősebb, és úgy érezte, őt nem nagyon szerette nagyanyám. Mindig próbált megfelelni neki, hogy szorosabb legyen a kapocs köztük. Akár azzal, hogy titokban fizetése egy részét hazaadta, akár azzal, hogy nagyanyám birtoklási vágyát kielégítse. Nagymamám rábeszélte a válásra. Apám érezte, hogy ez azért túlzás és gerinctelen. Arra futotta neki, hogy megírt egy szakító levelet anyámnak, amit aztán eldugott a konyhaszekrény tetejére. De anyukám ott is szokott takarítani, úgyhogy megtalálta. Anyukám kemény nő, egy pillanatig se marasztalta apát, és mèlyen felháborodott. Apám nem hagyott el minket.
Azért írtam ezt le Neked, mert: a Te férjed is szerintem meg akar felelni az őt korábban elhagyó anyának. Erre következtetek abból is, hogy ő igazából nem meri felvállalni a tettét ( nem lehet beszélni vele). Az, hogy az anyjától jött amikor így döntött, előtte meg nem volt érezhető komoly probléma kettőtök között, számomra ugyanezt mutatja.
Én azt tanácsolom, hogy ezek után NE próbáld Te elérni őt! Te most mindent megtettél, most nála a labda, neki kell lépnie! Ha tovább "nyaggatod", csak fokozod a negatív érzéseket amit veled szemben érez. Nem miattad, hanem saját maga miatt: mert lelkiismeret furdalása van a tette miatt, ezért Rád vetíti ki, a saját gerinctelen tettét. Tudom, hogy nehéz, de ne keresd. Ő fog téged, ez biztos, már csak a gyerek miatt is. Ha majd keres, ne kérdezd, ne tegyél szemrehányást. Tegyél úgy, mintha elfogadtad volna a döntését és ti màr külön család lennétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!