1 hetes kisbaba nappal, szopizás után letéve felriad és nem akar aludni. Bárhogy nyugtatom, keservesen sír. Mi lehet a baj?
Szoptatáskor elalszik, megbüfiztetem, majd lerakom és pár másodperc után felkel és kapálózik, sír. Csak akkor nyugszik meg, ha újra visszateszem cicire.
Rendesen eszik, van hogy 100 grammot is. Egyedül a hintájában nyugszik meg.
Kipróbálhatod az elő által javasoltakat, vagy:
tedd vissza cicire (arra, amit már kiürített), hogy komfort-szopizhasson.
Vagy tartsd kézben, amíg mélyen nem alszik.
Amikor elalszanak, akkor először egy éber alvási fázis van, ha ebben teszed le, gyakran az történik, ami nálatok is. Ha kivárod a mély alvást, akkor könnyebben "úgy marad".
És nyithatsz ablakot is, hogy érje a levegő, de mehettek sétálni is, ha Te már bírsz.
Vagy ringathatod picit kézben is.
Nem kell aggódni, hogy "elkapatod", még nagyon pici, a méhbeli ringatózáshoz van szokva.
Én a mellkasomra is szoktam fektetni, ott is elalszik hamar.
Persze ez mind akkor segít, ha amúgy nem éhes/szomjas, és nem kell kakilnia vagy pukiznia/böfiznie.
2 gyerekes és 2,5 hetes babás anyuka
bugyolálni már próbáltuk, egyszer hatott, de többször nem. felhergeli magát és még jobban sír....
mennyi idő az amikor már mélyen alszik?
10-15 perc.
Valahogy látszik rajta.
Először mozdulatlanul "eldobja magát", az még nem jó, meg kell várni, míg utána mozgolódásba kezd, és ha az is elcsitult, akkor még 3-4 percet várj, és kb. akkor.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!