Miért nem alszik a 7 hetes babám nappal?
Az én babám sem aludt nappal sokat, olyan 3-4 hónapos koráig.
Utánaolvastam és állandóan azzal jöttek, hogy biztos nem teszek meg mindent a nyugodt alvás érdekében, nem teremtem meg neki a feltételeket...
Na persze! Mindent megpróbáltam, altattam így-altattam úgy, próbáltam rendszerezni, sokféleképpen próbálkoztam, de csak nem aludt nappal.
Aztán 3-4 hónapos korában tulajdonképpen az egyik napról a másikra elkezdett nappal is jókat aludni!
Arra jöttem rá, hogy lehet kellenek bizonyos feltételek az alváshoz, de egy babánál nem csak ez kell, hanem az, hogy megszokja a külvilágot, hogy ő maga is képes legyen alkalmazkodni, és "legyőzni" az őt ért ingereket, amelyek miatt kipattan a szemük. Lányom imádott figyelni, állandóan "dolga volt" már aprócska korában is, és nem ért rá aludni...de megtanulta, hogyan kell. De ehhez érni kellett neki is, és nem csak kizárólag én kellettem hozzá.
Ja, és ha éjjel alszik a babád, akkor már szerencsés vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!