Mikortol kezd egy kisbabba a nevere hallgatni? Mit kell tudjon egy 2 es fel honapos kisbaba?
Kisfiam 5 hónaposan figyelt a nevére. 3 hónaposan ügyesen fogott tárgyakat, de nem emelte a fejét és főként nem nyomta ki magát.
Találsz oldalakat, ahol le van írva, hogy mikor mit "kell" tudniuk.
Ne haragudjatok, de szerintem nem a nevére figyel egy ilyen pici baba, hanem a szülők (közeli hozzátartozók) hangját/hanglejtését ismeri fel.
Ha egy vad idegen mondaná, hogy "Péter", valószínűleg nem figyelne, vagy azért figyelne, mert a hang irányába néz/figyel.
Lehet, hogy nincs igazam, de így logikus szerintem...
De azt is ki lehet próbálni, hogy ugyanazzal a hanglejtéssel mondotok egy másik nevet, és kiderül, hogy figyel-e vagy sem.
Pl. Bálint helyett "Dávid", szerintem arra is figyelni fog...
Nem kell így mellre szívni :o)
Amúgy engem sosem izgattak ezek a "versenyek", hogy mit mikor csináltak a gyerekeim...
Majd próbáld ki amit írtam...
Ezen az oldalon részletesen hónapról-hónapra le van írva mit kellene tudnia és mi az amit már némelyik baba tud az adott korban.
Egyébként a lányom ennyi idősen hason kinyomta magát,tartotta a fejét,nem hosszú percekig természetesen és az oldalára is tudott már fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!