Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem tudok elválni. Minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok elválni. Minden válás előtt ez történik?

Figyelt kérdés
5éve vagyunk házasok. Nem mondom hogy nem boldog, de azt sem hogy veszekedésmentes. Van egy 2éves gyerekünk. Lehet, hogy én reagálom túl, de el vagyok keseredve. Mielőtt azt írnátok, hogy beszéljek vele, megtörtént. Lecsesz mindenért, ugráltat és parancsolgat. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ő áll a szoba közepén és mondja, hogy mit kell megcsinálnom és mit nem csináltam meg még. Persze hozzáteszi, hogy amit csinálok az rossz, vagy én vagyok szerencsétlen. Ha visszaszólók, akkor okoskodok, vagy hisztizek "csak" és ha továbbfolytatom, akkor ad egy pofont, persze jogosan. Azt érzem ilyekor, hogy tényleg jogosan, mert én vagyok a lassú, aki nem tud megcsinálni itthon semmit. EGyszer szóba hoztam a válást, akkor azt mondta, meg ne próbáljam és elveszi tőlem a gyereket.mondván hogy ilyen nőre mint én nem meri bízni a lányunkat (amit el is tudok róla képzelni-több fizetése van és gyesen vagyok, de ha visszamennék dolgozni akkor is max 80etret kapnék). Aztán a fejemre olvassa, hogy úgysem találnék jobbat, aki engem elvisel, mert ki viselne el egy hisztis p.csát, ezért is hagytak el a volt fickójaim, örüljek, hogy ő itt van nekem. És van hogy tényleg elhiszem, hogy nekem szerencsém van. Mert szereti a lányunkat és vele jól bánik, más férfi meg talán szóba sem állna egy ilyen szerencsétlen nővel,akinek gyereke is van már és elvált. Gondolom ez most elég zavaros, amit írtam, de nem tudom mit tegyek. Tényleg tanácstalan vagyok. Ha elválok, lesz merszem, akkor elveszi tőlem a picit, abba szerintem tényleg belepusztulok. Egyenlőre ő az, aki örömöt tud csalni az arcomra. Anyósék messze laknak, anyum meg türelmetlen, szóval kettesben sem voltunk, már 2éve. 1-2szer lett volna rá lehetőságünk, de a férjem nem akarta.
2012. szept. 23. 13:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló cipőben jártam, én is sokig halogattam a döntést. Tulajdonképpen egy utolsó csepp kellett és egy hátitáskával, gyerekkel menekültem el a saját házamból. Az önbizalmamat visszaadta az, hogy utána minden akadályt legyőztem egyedül, szereztem barátokat stb. A nulláról indulva építettem újra mindent és most boldog házasságban várom a második gyerekemet. Csak addig tűnik nehéznek és lehetetlennek minden amíg az ember nem teszi meg az első lépést. Utána minden jön magától..
2012. szept. 23. 17:00
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

A te eseted iskolapéldája a családon belüli erőszaknak (nem csak fizikai erőszak létezik, bár nálatok az is megvan).

Javaslom, menj el könyvtárba, és olvasd el a Párkapcsolati klinika c. könyvből Ranschburg Jenő: Agresszió és játszmák a párkapcsolatban c. írását. Meglepő hasonlóságokat fogsz tapasztalni, és remélhetőleg azt is tudni fogod, hogy mit kell tenned...

Mindenesetre tudd, hogy a bírók ismerik ezt a szituációt, amiben vagy, egyáltalán nem egyedi sajnos, éppen ezért ha ezt így előadod a bíróságon, akkor nagyon jó esélyekkel indulsz a gyerekért (amúgy is 3 éven aluli gyereket kb. akkor ítélnek az apának, ha az anya alkoholista vagy más, komoly gondok vannak vele). A várható fizetéshez pedig számold hozzá a gyerektartást is, amit kapni fogsz, plusz az emelt családi pótlékot, amit egyedülálló anyaként kapsz majd. Nem olyan reménytelen a helyzet, mint gondolod, csak a férjed hiteti el veled, hogy az - hiszen az az érdeke, hogy ezt hitesse el veled!

2012. szept. 23. 18:36
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szólókkal maximálisan egyetértek.

Kérlek, legalább a gyereked kedvéért lépj ki ebből a kapcsolatból! Ő egy lelkileg rendben levő anyát érdemel, mert még sok évig szüksége lesz rád! Nem egy lelki roncsra - mert az leszel - és egy agresszív apára, aki lehet, hogy őt is meg fogja ütni, vagy ha lány, akkor mást.....

Menj vissza dolgozni, és amint tuti hogy mehetsz, aznap lépj is le otthonról!!!

2012. szept. 23. 18:38
 34/43 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én írtam a könyvet: abban az is szerepel, hogy az ilyen agresszor pasik előszeretettel választanak olyan nőket, akiknek nincs senkijük, és még inkább elzárják őket a külvilágtól (barátoktól, ismerősöktől), hogy ne legyen hova menekülniük és azt érezzék, hogy csak a férjükre számíthatnak. Ez egy nagyon tudatos és módszeres pszichológiai terror, aminek te ki vagy téve!

Pedig hidd el, hogy rengeteg lehetőséged van!

És hogy ne kellenél senkinek? Én is most válok, és szinte abban a pillanatban, hogy kimondtam, válok, lett új, komoly kapcsolatom (pedig nem akartam, nem kerestem, egyszerűen csak jött, mint egy villámcsapás)! Pedig van gyerekem, aki ráadásul fogyatékos is, mégis van olyan férfi, akinek így is kellek...

2012. szept. 23. 18:42
 35/43 A kérdező kommentje:

A szüleim viszonylag jó házasságban éltek 35évig. Apám egyik nap lelécelt egy másik nővel. Anyum egyedül maradt. Apám hóbortos férfi, birka türelemmel. Úgyhogy nem olyan a férjem, mint ő, hanem az ellentéte.

Próbálom megfogadni amiket mondtok. Viszont az hogy kilépjek a bizonytalanba, nagyon elkeserít és félelemmel tölt el. Aggódok, hogy mi lesz később. EGyszer el akartam menni anyósékhoz, úgy hogy levelet hagyok neki, csak pár napra. De megtudta, amit tervezek és veszekedett velem, hogy ezt nem tehetem meg, a gyerekkel meg pláne.

Úgy érzem igaza van, amikor bánt. Tudom, hogy hogyan hangzik, vagyis el tudom képzelni. Először megpróbálok valakivel beszélni erről, hogy lelket öntsenek belém. Ez nekem nagyon-nagyon nagy elhatározás, mert úgy érzem, hogy egy senki vagyok/lennék nélküle.

2012. szept. 23. 20:43
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy érzem igaza van, amikor bánt. Tudom, hogy hogyan hangzik, vagyis el tudom képzelni. Először megpróbálok valakivel beszélni erről, hogy lelket öntsenek belém. Ez nekem nagyon-nagyon nagy elhatározás, mert úgy érzem, hogy egy senki vagyok/lennék nélküle."

Ha ezt még ennyi pozitív komment után is így gondolod, akkor megérdemled. Maradj vele, és hagyd hogy történjenek a dolgok, azaz végignézed, ahogy tönkremegy a Te és a gyerek élete. Minden jót!

2012. szept. 24. 08:19
 37/43 anonim ***** válasza:

az előző hsz a szívemből szólt....

ha maradsz akkor megérdemled hogy a felmosórongya legyél :-(

30N

2012. szept. 24. 10:28
 38/43 anonim ***** válasza:

Miért,most mi vagy mellette?Egyenrangú fél,társ?Neked a férjed nélkül is bőven van bajod,gyanítom ezért is téged választott,mert könnyen irányítható vagy,te meg belementél.Fogadjunk,hogy első komoly kapcsolatod.

Az igazság az,hogy nem akarsz te semmit,mert különben fognád magad,és mennél amíg a lábad bírja.

egyébként meg ne haragudj,hogy ezt írom,de ha ennyire labilis vagy,akkor marhára nem érdekes,hogy ki vagy te nélküle,vagy kapcsolatfüggő vagy,hanem egy a lényeg: A GYEREK!!! Ne a saját érdekeidet nézd,hanem őt.És a " de úgy szereti,jó apa" és egyéb blabla nem a gyerek érdeke.

2012. szept. 24. 13:12
 39/43 A kérdező kommentje:

A 12es és a 23as válaszadónak nagyon köszönöm, illetve annak, aki üzenetet is írt.

Egyenlőre alkut ajánlottam és megírtam neki levélben is, hogy mit érzek, mit várok és mi lesz, hogyha nem úgy alakul a dolog. Megoldásokat is írtam neki. És megmondtam, hogy visszamegyek dolgozni.

Bejelentkeztem nőgyógyászhoz is.

Sajnos ez nekem nem olyan egyszerű, hogy fogom magam és lelépek. Itt többről van szó. Felelősséget vállaltam a házassági esküvel. Én ilyen régimódi vagyok. Nem az első komoly kapcsolatom.

Köszönöm a válaszokat!

2012. szept. 24. 14:09
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

Azért gondold végig, hogy a házassági eskü felelőssége mire terjed ki. Mert ha jogi szempontból nézed, akkor a férjed már szerződésszegést követett el.

EGYÜTT jóban-rosszban. Egyelőre te vagy jóban-rosszban, ő pedig jó gazdiként osztja a kokit meg a kekszet.

Tényleg a jelenlegi állapotra tettél esküt?

2012. szept. 24. 17:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!