Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi lesz most, szakitottunk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lesz most, szakitottunk, de rettegek, főleg a kislányom miatt?

Figyelt kérdés
A kislányom 3 és fél éves. Már eleve egy rossz kapcsoaltba született bele, de próbáltunk, igyekeztünk jobbak lenni, igazán, de nem ment, nem megy. Most kidobtam a páromat, aki nem a férjem, de a kislányom édesapja. NEki nagyon fog hiányozni, nekem csak az autó, a fizetése, és az az illúzió, hogy mégiscsak családban éltünk. Most nem lesz a gyerekemnek családja, rosszabb anyagi és bármilyen lehetőségünk lesz, de én nem birok már ezzel az emberrel együtt élni, folyton csak veszekszünk. És ezt nem akarom a gyermekemnek, hogy igy nőjön fel. Ráadásul 35 éves vagyok. Most hogyan lesz igy neki testvére vagy valami???? Tönkrement minden, tönkrement a kis élete : ((( De nem birok igy élni tovább. A kicsit imádja az apja, de mi már nem szeretjük egymást. Hiányozni fog neki az apukája. Bizonytalan vagyok és FÉLEK!!! De nem akarok társfüggő maradni többé csak azért, hogy a látszatot fenntartsuk. Meddig? Tudna valaki egy kis lelket önteni belém, mert most nagyon rossz??
2012. szept. 23. 09:15
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló. Nem, nem vagyok egy anyagias nő, ezzel a mondatommal csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy annyira nincs már közünk egymáshoz, hogy ezeken a meglévő és kézzelfogható dolgokon (ami egy gyerek nevelése szempontjából fontos dolog lenne, ha lenne, hogy legyen pénz és egy kis autó, ami segiti a közlekedést)kivül nem tudunk már egymásról jót elmondani, tehát nem fog belőle, mint emberből hiányozni semmi. És igen, ezeknek a kényelmi dolgoknak a hiányát igenis meg fogom érezni elég keményen és ez is nehéz. Van, aki ezek miatt marad együtt a párjával, ha anyigaias lennék, még én is benne maradnék a kapcsolatban, csak hogy legyen autó, ami viszi a kis fenekemet, de nem maradok benne. De hazugság lenne azt mondani, hogy nem fog hiányozni.
2012. szept. 23. 09:59
 12/27 A kérdező kommentje:
Legutolsó válaszoló. Annyira igazad van. Én tettem tönkre a gyermekem életét azzal, hogy megszültem őt egy ilyen kapcsolatba. Most ezzel a tudattal hogyan lehet tovább élni és még legyen is elég önbizalmam ahhoz, hogy igen, anya milyen szuper, hogy egyedül nevel? Hogy legyen újra önbecsülésem, elégedettségem, hogy össze tudjam magam szedni?
2012. szept. 23. 10:04
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok(vagyis akinek írtad, hogy utolsó). Nos, egy biztos: most ne mástól várd, hogy önbizalmat adjon, neked kell kitapasztalni, hogy mi az, amivel jót teszel a kicsinek, és mi az, amivel nem. Neked is bele kell szokni az új helyzetbe, de gyengeséget nem mutathatsz. Nehéz anyának lenni, egyedülállónak méginkább. Nem tudom, van-e munkád, illetve milyen a akpcsolatod szüleiddel, rokonaiddal, tud-e valaki segíteni. A kényelmi dolgoknak keress alternatívát: nem lesz rosszabb a kicsinek busszal/bicikliülésben utazni az oviig, mint kocsi hátsó ülésén. Nem lesz boldogtalan, ha nem kindertojást kap, hanem csak egy tábla csokit, amiből minden nap kap egy kockát. Nehéz lehet lemondani a nagyobb fizuról, de ha spórolási tippeket kérsz, összeírok neked ezt-azt, ami nálam bevált.

Légy erős, dícsérd meg magad, ha valamit apuka nélkül is elérsz, merítkezz a lányodból, lehet vele sétálni, beszélgetni az ő szintjén, játszótérre menni, labdázni, sokat mókázni, ezek téged is jobbkedvre derítenek majd.

2012. szept. 23. 10:11
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Bocs kérdező a kövi mondatért de: k@pd be!

Most tegyél? Ne legyél mártír! Mert ettől hányok. Másrészről meg a gyereked is megtanulja, és akkor életed végig szívsz te is és ő is, mivel a mártírokat mindenki utálja.

Az én anyám is egyedül nevelt fel. Olyan szinten szegények voltunk, hogy megmondta: egész hétre egy doboz gyümölcslevünk van. Ezt kell beosztani. És felnevelt.

De talán ami a legfájóbb... hogy már tiniként felelősebben gondolkodtam mint ő. És az a pillanat amikor rájöttem, hogy én gyámolgatnom anyukámat, holott ő a felnőtt... az borzasztó érzés volt. Mintha kaptam volna egy felnőtt gyereket 16 évesen!

Még kiskoromban erősnek, és okosnak láttam nem volt semmi gond. De ahogy nőttem láttam, hogy hülyeségeket csinál, hogy nem tudja átgondolni az ügyeit. Így mindent én csináltam. Anyám nem stabil.

Te legyél stabil pont az életében. Akire felnézhet, akire büszke. Hogy megoldod magadtól a gondokat (persze, kérhetsz segítséget tőle, de ne az egész életed sózd a nyakába). Legyél stabil anyuka. Nem kell tökélete anyuka és tökéletes család sem. Csak tudja, hogy lesz a világon egy biztos pont, hogyha gond van visszamehet. Neked kb. ennyi a dolgot.

2012. szept. 23. 10:14
 15/27 A kérdező kommentje:
Uh. Ez az utolsó most oda b-ott. Mert én sem vagyok stabil. Folyton másoknak nyafogok, a munkahelyen egy csőd vagyok, a háztartásom folyton szalad, a kapcsolatom egy f.s, én is az vagyok. Csak a gyerek szobája van úgy ahogy rendben, kaja alig van itthon. Szóval még rengetega dolog és a munka magamon ahhoz, hogy a gyerekemnek valóban jó legyen. vagy nem is. Az én gyermekemnek soha nem lesz jó. Csak azt lenne jó elérni, hogy ne legyen neki olyan rossz! És az elég gáz, hogy őt innen inditom útnak.
2012. szept. 23. 10:21
 16/27 anonim ***** válasza:

Egy barátnőmnek becsúszott baba 20 évesen. Nappalin tanult, apuka lelépett. Pénze alig volt, mint egyetemistának.

Mégis jókedvű volt a gyerekkel (2 éves volt a pici, amikor megismerkedtünk) és hót kiegyensúlyozott volt a kissrác.

Már 13 éves és még mindig teljesen rendben van.

Nagy kárt a hozzáállásoddal tudsz tenni a gyereknek. Neki még természetes mindenféle változás, de ha folyton azt látja/hallja, hogy "én semmire nem vagyok képes, lúzer vagyok", akkor a saját önképe is ilyen lesz.

És 20 év múlva lesz egy boldogtalan, lúzer lányod.

Milyen munkád van, amiben ennyire bénának érzed magad? (Mert a tényleg bénákat ki is rúgják, tehát itt ismét a te értékítéleteddel lesz gond)

2012. szept. 23. 10:27
 17/27 A kérdező kommentje:
Hivatalnok vagyok, ahol már kaptam is egy "elfekvő" munkát, mert a főnököm szerint csak erre vagyok jó. Hót egyszerű, azt még meg tudom csinálni.
2012. szept. 23. 10:33
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Már miért lennél csőd és rossz anya?

Mindenkinek vannak rossz időszakai, ezzel minden ember tisztában van. Főleg most egy szakítás után természetes, hogy az ember nincs a topon. Viszont hamar belerázódsz, a munkában is egyre jobb leszel és a háztartás sem fog szaladni, mert belerázódsz :)

Nem lesz senki rossz anya attól,hogy nem megy a kapcsolata. Rossz anya akkor lennél, ha a gyerekeden keresztül akarnál bosszút állni. Neked a legfontosabb a kislányod érzelmi világa, az ő fejlődése. Te nagyon is jó anya vagy :)

Szóval csak erősen :) És nyugi, egy rossz anya nem ilyen :)

2012. szept. 23. 10:36
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

gyáva oroszlán.

2. vagyok.

már többször mondtam a feleségemnek, menjünk külön, 3masban, de hallani sem akar róla, ja és ilyenkor a fejemhez vágja, menjél egyedül. Már nem szeretjük egymást! Én már tényleg nem bírom.

2012. szept. 23. 10:38
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező legyél egy kicsit egoista. Foglalkozz magaddal hogy neked mi a jó és ha tisztában vagy már vele akkor a lányodnak is jó lesz. Ameddig magadat nem teszed rendbe addig a gyerekedet sem tudod rendesen nevelni. Nézd azt ha nem lenne gyereked csak egy szimpla szakítás lenne, mit tennél. Az a baj ahogy az írásodból kiveszem, hogy annyira nem is erőlteted meg magadat hogy változtass. Könnyebb panaszkodni, mint tenni valamit is. Ahogy írtad hogy szalad a ház, gáz van a munkahelyeden stb gyanítom régen mikor pároddal együtt voltál akkor sem volt másképp. Próbálj mindig csak egy dologra koncentrálni, mindig csak arra amit épp csinálsz. Ha a munkahelyeden vagy ne gondolj másra csak a melóra, ha a gyerekkel akkor se agyalj semmin csak a gyerekkel foglalkozz. Illetve lehet nem ártana kitalálnod valami hobbit, eljárni valahová mert szerintem jelenleg semmit nem csinálsz ami boldogságot adna..

Én pl most együtt élek egy férfival akinek már van egy kislánya. Jobban mondva 3an élünk együtt. Imádom őket és szeretnék egy kisbabát is holott tudom hogy lehet 2 év múlva már nem is leszünk együtt. Most mégis azt érzem hogy nagyon szeretnék egy gyereket, korban is már benne vagyok igazából vesztenivalóm nincs még ha szét is megyünk tudom, hogy nagyon jó apa.

2012. szept. 23. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!