Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi lesz most, szakitottunk,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lesz most, szakitottunk, de rettegek, főleg a kislányom miatt?

Figyelt kérdés
A kislányom 3 és fél éves. Már eleve egy rossz kapcsoaltba született bele, de próbáltunk, igyekeztünk jobbak lenni, igazán, de nem ment, nem megy. Most kidobtam a páromat, aki nem a férjem, de a kislányom édesapja. NEki nagyon fog hiányozni, nekem csak az autó, a fizetése, és az az illúzió, hogy mégiscsak családban éltünk. Most nem lesz a gyerekemnek családja, rosszabb anyagi és bármilyen lehetőségünk lesz, de én nem birok már ezzel az emberrel együtt élni, folyton csak veszekszünk. És ezt nem akarom a gyermekemnek, hogy igy nőjön fel. Ráadásul 35 éves vagyok. Most hogyan lesz igy neki testvére vagy valami???? Tönkrement minden, tönkrement a kis élete : ((( De nem birok igy élni tovább. A kicsit imádja az apja, de mi már nem szeretjük egymást. Hiányozni fog neki az apukája. Bizonytalan vagyok és FÉLEK!!! De nem akarok társfüggő maradni többé csak azért, hogy a látszatot fenntartsuk. Meddig? Tudna valaki egy kis lelket önteni belém, mert most nagyon rossz??
2012. szept. 23. 09:15
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

A kistestvérre: ezt nem értem. Gondolom ebbe a kapcsolatba nem szülnél még egy gyereket, márpedig akkor lépni kell, új férfit keresni.

Igen, hiányozni fog neki az apja, de nem kell ragaszkodni a 2 heti láthatáshoz. Beszéljétek meg, hogy néha ő hozza el az oviból, esténként is vele legyen. Ez neked is jó, így lesz időd ismerkedni.

Már szülni is hiba egy nem működő kapcsolatban, de benne maradni mert a gyereknek az a "jó" még nagyobb marhaság.

2012. szept. 23. 09:21
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

hasonló helyzetben vagyok én is, csak itt én a férj vagyok.

Nem tudok a feleségemmel eggyütt lenni, de féltem a kislányunkat, igaz hogy ő még nagyon pici, 1 honapos.

a terhessége alatt teljesen megromlott a kapcsulatunk, na meg anyósnál lakunk, ez is feszült légkört teremt. most hogy nézne ki ha elhagynám őket?

de azt mondom neked, ami nem megy ne eröltessük.

2012. szept. 23. 09:28
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtabb a légkör? Biztonságban van a kislányod érzelmileg? Láthatja az apját, amikor csak lehetséges?

Akkor mi a baj?

Te a saját életedet rendezed, a kislány az övét éli. Hogy így alakult, majd megszokja, a gyerekek végtelen elnézők, és rugalmasak.

Jobb neki, ha béke van.

Idővel lecsillapodsz te is, és még akármi történhet.

Talán a távolság ráébreszt titeket arra, mit rontottatok el, és összejöttök még.

Ha meg nem, bőven van időd új társat találni, és csemetéket szülni, ne aggódj.

2012. szept. 23. 09:35
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudjm de nem értelek... miért ment volna tönkre a gyerek élete, azért mert ti nem vagytok együtt, a gyerek nem veszítette el az apját (nem hagyta el az apja, nem halt meg stb)....??????

attól még mert te nem bírod elviselni, 50% ban az ő gyermeke is, hiába te szülted meg, ez csak biológiai sajátosság...de attól még annak a babának van apja, és joguk van látni egymást...

tudom, a maygar jog másmilyen, de szerintem mindkét szülő 50% 50% ban köteles kivenni a részét , a kötelessgét a gyermeknevelésből, és kultúráltan érintkezni a másik szülővel, mert nem barlanglakók vagyunk.

viszont akinél a gyerek marad, a másik meg gyerektartást fizet (hacsak nincs nála 50% időben a gyerek, amennyiben a szülők emberi módon meg tudnak egyezni és nm kell bíróságra menniük)...

szóval ne aggódj, a gyerekednek megvan az apja, nem csak joga hanem kötelessége is törődni vele és támogatni is (mind rzelmileg, mind anyagilag)...

és ne add fel, még simán találkoztahtsz valakivel és lehet másik babád is, vagy esetleg a jövőbeni párod is elvált és gyermekei vannak így lesznek a gyerekednek új testvérei.

és legyél büszke magadra mert kiléptél a társfüggőségből :-)

2012. szept. 23. 09:37
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Off.

2-es válaszoló, sz.rul nézne ki, ha lelépnél, igen!

Borzasztó hamar feladtad, nem csak a párod, és az anyósod volt csak hibás ebben, hanem te is.

Tedd rendbe a dolgaid, ha kell, költözzetek el, akárhogy.

2012. szept. 23. 09:37
 6/27 A kérdező kommentje:
Nyugodtabb a légkör, de egy kicsit sivárabb is. Nincs beszélgetés a lakásban, csak én meg a kicsi lány, egy kicsit magányosnak érzem magam. De ki fogom birni, bár tudom, hogy ezt az egészet én is ugyanúgy elrontottam,mint a párom, és igy még vádolom is magam. Az apukáját akkor láthajta, amikor csak akarja, de az apja azt mondta, hogy egy héten csak egyszer jön, neki az úgy jó, hiába mondtam neki, hogy hétköznap is jöhet érte az oviba, meg jöhet hozzánk is és játszhatnak, de nki ennyi a jó. Akkor jó. Csak ez az egész fáj. Tragédiaként élem meg, hogy a gyermekemnek nem tudok olyan jó családot adni, mint amilyen nekem volt. De rossz példát sem akarok neki mutatni, hogy látod kislányom? Akármennyire is boldogtalan vagy egy kapcsolatban, akármitől is, maradj benne! Nem. Ezt sem láthatja. Nem akarom engedni.
2012. szept. 23. 09:40
 7/27 A kérdező kommentje:
Bár gyenge fos vagyok ám magamban! Nincs autóm, amivel kirándulni vigyem, pénzem sem lesz elég soha, mindenhez béna vagyok. Most azt hiszem össze kell kapnom magam, hogy mindent meg tudjak oldani én is egyedül.
2012. szept. 23. 09:41
 8/27 anonim ***** válasza:
87%

"NEki nagyon fog hiányozni, nekem csak az autó, a fizetése"

nem is értem, miért ment tönkre ez a kapcsolat o.O

2012. szept. 23. 09:44
 9/27 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem te elég jól elvoltál 30 fölött a párod pénzével meg autójával, és még biztos ami biztos, egy gyereket is összehoztál magadnak, nehogy baj legyen. Igaz, a kistestvér már nem jött össze, látod, még egy kicsit kellett volna bírnod.

Hánynom kell az ilyenektől, ettől a képmutató és számító világtól!

A gyerekednek nem attól lesz baja, h az édesapját egy héten egyszer látja, hanem attól, h ilyen értékrendre fogja nevelni az anyja.

2012. szept. 23. 09:55
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát nézd.... a kicsi érdekeit már a fogantatás pillanatában nem vetted számításba, de legalább bevallod, hogy nem jó kapcsolatba született. Rengeteg ilyen eset van, és remélem, a sztorid tanmese lesz azoknak a lányoknak/fiúknak, akik ezt olvassák.

Önmagában ettől, hogy a vér szerinti papától különmentél, még nem megy tönkre a kicsi élete. Csak most mindennél nagyobb szükség lesz az összeszedettségedre, úgyhogy fogj egy zsepit, bőgd ki magad, aztán állj talpra, mert ez szolgálja a kicsi érdekét, nem az, hogy anya egyedül képtelen felnevelni és még magába is roskad.

A lányodnak úgy mutathatsz jó példát, hogy olyan anya leszel, amilyet érdemel. Határozott, biztonságot adó, összeszedett. És mikor nagyobb lesz, el kell mondanod neki, hogy "lányom, szeretlek, de nagyon elrontottam a dolgokat, mikor olyan kapcsolatba szültelek, amilyenbe nem kellett volna." Ezzel megtanítod őt arra, amit te nem tudtál. Arról meg tegyél le, hogy olyan családot akarj neki, amilyen neked volt. Nem csak az lehet boldog család, és nemcsak attól lehet boldog a kislányod, ha furikázod nyaralni, mindenből a drágábbat veszed neki. Én úgy látom, hogy nem igazán vagy érett az anyaságra, de tapasztalatokat fogsz szerezni, és megérsz majd a feladatra, ha eddig nem is voltál rákényszerülve, most mindent meg kell tenned, hogy egyedülálló szülőként is eredményes legyél.

Kistestvér: Ne ess abba a hibába, hogy rögtön új apukát hajkurászol neki, mert a kicsi érdekeit ez szolgálja legkevésbé. Neki az a vágya, hogy anya vele legyen, és ne idegen bácsikkal találkozgasson. Sok nő ilyenkor elkezd kapálózni, másik férfit keresni, és mindebbe csak belemagyarázza, hogy 'a gyerekemnek így lesz jó, egy gyereknek apára van szüksége a boldogsághoz'. Hát nem erről van szó, az anyuka maga mellé keres egy támaszt, azt a biztonságot, ami elveszett, mikor az apával különmentek. Most, mivel eleve sebzett vagy, nem találhatsz megfelelő párt, mert nem tudsz higgadt fejjel gondolkozni(a szerelem MINDIG kevés önmagában)

Elsősorban egyedül kell a kislányt nevelned, és ehhez fel kell nőnöd.

Kitartás!

2012. szept. 23. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!