Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy fog alakulni a láthatás ebben az esetben?
Anyuka biztosítja a feltételeket 280 km-ről is, vagyis apuka bármikor mehet hozzá. Országon belül nem kell fizetni a költségeket. Meg lehet egyezni, hogy közösen fizessék, de erre nem lehet anyukát kötelezni.
Lehet menni panasznapra, ott is ezt fogják mondani. Jelenleg pont ez a szituáció nálunk, csak én vagyok az anyuka, mi is megkérdeztük a bíróságot.
Nálunk nem hetente jár az apa, hanem az iskolai szünetekben ő viszi el teljes időre a gyereket. Így a legpraktikusabb.
De én nem egy esetről hallottam, hogy mivel az anya költözik, ezért az utazási költségeknek legalább a felét fizette. És a bíróság rendelte így. Azért ekkora plusz költségbe nem lehet verni az apát, iszonyú ára van az üzemanyagnak. Egy városon belül vagy 30 km-en belül még oké, de 280? Ez időben is pénzben is elég durva.
A feltétel biztosítása pedig nem csak annyit jelent, hogy beereszti a lakásba. A gyerek érdeke az apával is tartani a kapcsolatot.
Utolsó könyörgöm gondolkozz már. Tudod te mennyibe kerül az üzemanyag???
Mit szegény anya? Az apának nincs költsége? És szegény gyerek, aki emiatt talán még kevesebbet látja az apukáját?
Szegény gyerek aki egy költözés miatt ritkábban látja az apját.
Azért nem csak gyerektartásból nevelnek egy gyereket van családi pótlék, adó jóváírás is.
khmm
ha te beleegyezésed nélkül nem költözhette volna el olyan messze
ez benne van a törvényben
előre tájékoztatni lenne köteles és van olyan mikor az apa nem engedélyezi a jogaira hivatkozva
menj be és kérd h mivel olyan mesze költözött ezzel az apai jogaidat sértette meg hiszen így nem tudod látni a gyereket
legyen szíves legalább az útiköltség felét fizetni
vagy hozza el neked a gyereket minden 2-ik alkalommal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!