Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan lehet a gyereket jogi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet a gyereket jogi úton eltiltan az apjától?

Figyelt kérdés

Aki nem akarja végigolvasni a személyes tapasztalatokat, csak a jogilag használható dolgok érdeklik, az ugorjon az utolsó elötti bekezdéshez "A LÉNYEG tömören"-hez

Én az apa 19 éves fia vagyok. Mivel már több fórumon is megfordultam ahol mindenki csak azt írta hogy a gyereknek fontos az apja, gondoltam fellépek én egy fórumra ahol kicsit írok arról, miért is lenne fontos az eltiltás.

Az apám kb 6 éves koromig élt velünk, utána elköltözött egy új házba egy másik növel. Már nem nagyon emlékszem arra az idöszakra amikor velünk volt, csak arra hogy ritkán volt otthon és arra hogy viszonylag jól kijöttünk. A problémák akkor kezdödtek amikor elment, és hétvégenként elmentem az új házába meglátogatni öt. Attól a ponttól elkezdtem megutálni öt, 11 évig tartott ez az idöszak, ez alatt nem emlékszem egyetlen percre sem amikor örültem hogy ott vagyok. A lelki terrortól kezdve a manipulációig, az anyám bemocskolásáig mindent csinált ott velem... csak akkor volt "jófej" amikor jöttek a barátok, persze nem voltam hülye, tudtam hogy csak a külvilágnak színészkedik. Csak azért tartott mindez 11 évig mert amikor hazamentem anyámhoz, én nem "árulkodtam" mert elfogadtam hogy ö az én morcos apukám akihez én kötelességböl járok, szóval innentöl kezdve nem láttam értelmét panaszkodni. Akkor szabadultunk meg töle amikor anyámmal kiköltöztünk külföldre 17 éves koromban.

Leírnám anyám történetét is: röviden annyi, hogy apám rendszeresen verte, mindenféle apró ügyekböl veszekedést generált, pl hogy anyám hogyan kavarja a kakaót, csak azért hogy elkezdhessen verekedni. Még akkor is terrorozálta miután lelépett, többször halálosan megfenyegette és úgy akarta kezelni mintha a csicskása lenne (azután hogy lelépett) Amúgy ez az ember mentálisan sérült, erröl majd lejjebb írok.

Szóval mi most külföldön élünk, ezzel nincs is gond, de még az apukás periódusokban született egy testvérem egy új barátnötöl akivel én is és anyám is nagyon jóban vagyunk, a tesómat is imádjuk. A probléma csak ott van, hogy apám ahogy öregedett, egyre durvább dolgokat kezdett el csinálni ezzel az új barátnövel. Csak hogy egy pár példát mondjak, eltöri az orrát, leköpdösi, megeröszakolja, fenyegeti a szüleit hogy leönti öket benzinnel és végignézeti a lányukkal ahogy égnek...

Na itt jön az érdekesség: egyszer elmentek orvoshoz, hogy kiderítsék hogy melyikük az örült (merthogy apám meg volt róla gyözödve hogy az új barátnö nem normális... azért mert nem viseli el a megaláztatásokat) és végülis kiderült hogy apám az. Kapott is valami anti pszichotikumot amitöl egy hétig normális volt, de utána sokkal rosszabb lett mint elötte volt (a gyógyszer mellett). Emellett kezelésekre is járt, de semmi eredménye nem volt. Ennek csak az a lényege, hogy egy orvostól biztosan kaphatnánk vallomást ami igazolja hogy ez az ember nem normális, és hogy gyógyszerezték is. Emellett ott van a látlelet és egy két ember vallomása is (nincsenek sokan, mert apám hasonló maffiozó módon fenyegette meg az ismerösöket is). És hozzá kell tennem, hogyha az kell, én is elmegyek bármikor tanúskodni mint a fia.

Szóval a helyzet, hogy szeretnénk a testvéremet és az anyját kiszakítani ennek az embernek a hatásköréböl. Persze ott van az a megoldás, hogy a tesóm két hetente egy hétvégére elmehetne az apjához, csakhogy a saját börömön tapasztaltam meg, hogy ez nem jó. Ezek a hétvégék csak lelki károkat okoztak bennem, egy boldog pillanatra sem emlékszem.

Olvastam egy helyen, hogy az apától teljesen megvonni a láthatást nem lehet... de ilyen körülmények között csak van valami megoldás.

Az még nagyon fontos, hogy apám magától nem mondana le a láthatásról. Ha egy módja lesz rá, eröszakkal érvényesíteni fogja az akaratát. Egyáltalán nem apatípus, nem kell neki a gyerek, de amit még az életénél is többre tart az a hírneve. És nem engedheti meg magának hogy a második gyerekét is elveszítse. Csak hogy egy példát mondjak, amikor 17 éves koromban bejelentettem hogy külföldre akarunk költözni, másnap reggel már a gyámügyön volt (szépen megkerülve minket) hogy azok tartsanak itt minket merthogy "az ö exe lopja a gyerekét az országból" de egyébként amíg az országban voltam, a terrorizáláson kívül alig törödött velem. Ebböl gondolom leesik az, hogy ez az ember gyereknevelésre alkalmatlan. Egyáltalán nem túloztam semmiben, ez az ember beteg, és csak az számít neki hogy a külvilág mit gondol róla. Szomszédok, stb. És a családja ugyanúgy a kiegészítöje mint egy elegáns öltöny, vagy inkább egy cipö

Namármost a testvéremnél más a helyzet, öt még nem kezdte el úgy szivatni ahogy engem (egyébként 6 éves), de persze ö is tudja hogy milyen. A szomszéd szobában hallja a veszekedéseket, verekedéseket, stb. Ha a szülök különmennének, ugye jönnének az apukás hétvégék amikor apám elkezdene saját maga "gyereket nevelni"... és mi nem akarjuk ennek kitenni a tesómat. Már így is elég zaklatott szegény.

A LÉNYEG tömören: az apa gyógyszeres kezelés alatt áll, ezt orvosok tudják igazolni, emellett van több vallomás is ellene. Amire szükség van, az a láthatás teljes megvonása jogi úton ha lehet, viszonylag rövid idö alatt.

Csak azért sikerült ilyen hosszúra ez a szöveg, mert a többi fórumon letudták a kérdést annyival, hogy a gyereknek kell egy apa, és beszéljétek meg. A fent említett okok miatt ez nem lehetséges, és egyébként a beszélgetésen már rég túlvannak.

#Láthatás megvonása #gyerek eltiltása
2012. júl. 16. 01:53
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
A láthatást nem lehet megvonni tőle, de azok alapján, amit írsz, azt el lehetne érni, hogy felügyelet mellett találkozzon a gyerekkel.
2012. júl. 16. 02:59
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Ha bizonyitani lehet )orvos, zarójelentés, gyógyzserezés), hogy komoly pszichológiai zavarai vannak, akkor ennek alapján a láthatást vagy olyan módon szabályozzák, hogy gyámhatósági valaki jelenlétében történhet csak, vagy - ha közveszélyes, akkor el is tilthatják, ebben az esetben kérni kell távoltartási végzést a bíróságon.
2012. júl. 16. 08:27
 3/5 anonim ***** válasza:
34%
Bíróságon, de ez esetben én a helyedben nem próbálkoznék vele, mert minden normális etika szerint a beteg embert gyógyítani kell és nem szivatni, és ez alól a pszichiátriai beteg sem kivétel. A megoldás az, amit itt már írtak, hogy a láthatás körülményeit kell a kiskorú érdekében megfelelően szabályozni arra az átmeneti időre, amíg erre szükség van.
2012. júl. 16. 09:46
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

9:46-os: "Bíróságon, de ez esetben én a helyedben nem próbálkoznék vele, mert minden normális etika szerint a beteg embert gyógyítani kell és nem szivatni, és ez alól a pszichiátriai beteg sem kivétel. "

Elég biztos vagyok benne, hogy NEKED nincs olyan rokonod/ismerösöd, akinek ilyenbetegsége van. Ugynais a legtöbb egyáltalán nem gyógyýitható, még jó, ha valamennyire elviselhetö lesz a kezelések során. Ezen kivül a legtöbb nem hajlandó szedni az elöirt gyógyszereket sem, negm nem müködik együtt az orvosokkal, vagy igen sok esetben megjátssza, hogy rendben van, miközben otthon a család körében még inkább terrorizálja öket.

Nekem sajnos három rokonnak is volt hasonló betegsége, A családnak jóformán elvislehtetelen volt az élete mellettük.

2012. júl. 16. 10:59
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

Kedves utolsó, hát a helyzet az, hogy egyfelől baromira nem tudtuk meg a kérdésből, hogy végülis mi az illető betegsége, anélkül meg elég nagy merészség a prognózist jósolgatni...

Másfelől képzeld, én még olyant is ismertem, aki paranoiásként baltával agyonverte a feleségét a gyerekei előtt, és a bíróság kényszergyógykezelésre ítélte. Néhány év után ott is az volt a rehabiliótáció célja, hogy rendeződjön az illető kapcsolata a gyermekeivel... ha jól rémlik (nem ma volt) tán 7 vagy 8 év után engedték ki először egész hétvégére a családja körébe, előtte nyilván az intézetben látogatva tartották a kapcsolatot... tudod, az ilyesmi ellen senki sincs oltva, te sem, én sem...

Végleges eltiltásnak csak a gyerek elleni SZÁNDÉKOS bűncselekmény esetén van helye szerintem.

2012. júl. 16. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!