Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen okok miatt ítélhetik az apának a gyereket az anya helyett?
Ha a gyereknek jobb nála.
Nincs különbség az anya és az apa között.
Ha a bíróságnak kell döntenie, akkor minden körülményt figyelembe véve, mérlegelve dönt majd.
Ha megállapodtok, akkor pedig - amennyiben az a gyerek érdekeivel nem ellentétes - a megállapodást hagyják jóvá az ítéletben.
Kedves második, ezt a tévhitet meghaladhatnánk már, kb. a kilencvenes évek végén túllépett az ítélkezési gyakorlat azon, hogy alapeset az anya, és csak szélsőséges eset az apa.
Most egyenlő esélyekkel indul mindkét fél, és mindent megvizsgálva eldöntik, hol jobb a gyereknek. Ezer szempont van, és ugye nagy eséllyel egyik szülő sem alkoholista vagy drogos...
Olyan régóta könyörgöm már, hogy felejtsük el ezt a butaságot, mégis újra és újra leírják itt egyesek, megnyugtatva ezzel az anyákat, hogy akkor bizony nekik nyert ügyük van, aztán lesnek, ha mégsem...
MÁR NEM ÍGY MEGY!!!
nekem először édesanyám volt a gyámom,majd kérvényeztük a megváltoztatást,de ez hosszú történet,nem akarom leírni miért.
Lényeg az számított amit én kértem,amit én elmeséltem,semmi más nem volt mérvadó:)
Igaza van előttem szólónak, megszűnőben van az anyát preferáló ítélkezési gyakorlat.
A gyermek testi és lelki fejlődést veszik alapul. Azaz tényleg azt nézik kinek az erkölcsi hatása jobb a gyerekre. Másodsorban -sajnos a világ is ilyen, ha tetszik ha nem- az anyagiakat veszik alapul. Azaz amennyiben mindkét szülőnél a gyermek jó helyen lenne mérlegelik azt is, hogy kinél van nagyobb anyagi biztonságban. Itt nézik, hogy ki képes eltartani fedelet adni a feje felé (és mintegy ellentmondásként-mert aki dolgozik kevesebb ideje van) ki tud többet foglalkozni a gyermekkel. Ez nem azt jelenti, hogy pl ha apa képes albérletet fizetni és albérletben él az nem egyenlő a saját tulajdonnal. Ez nem igaz, a fedél az fedél a gyerek feje felé, mindegy milyen jogcímen juttatja azt a szülő. Ergo pl albérlet egyenértékű ebben az esetben elbírálás szempontjából a saját tulajdonnal.
Köszönöm a megerősítést, tényleg így van. (Ez a szakmám.)
Egyébként meg hiába pontoznak le egyesek, az igazságon ez nem változtat.
Majd lehet a bíróságot is lepontozni, biztos meghatja őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!