Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen okok miatt ítélhetik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen okok miatt ítélhetik az apának a gyereket az anya helyett?

Figyelt kérdés
2012. jún. 19. 12:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
A mentális fejlődést befolyásolja az is, ha az anyáról bebizonyosodik, hogy depressziós? Ezt milyen papirokkal, illetve gyógyszerrel kell bizonyitani?
2012. jún. 21. 13:02
 22/27 anonim ***** válasza:
én most 26 éves vagyok. a szüleim 9 éves koromba váltak el. A bíróság apának ítélt, mert anya mentálisan beteg. Nem csak depresszió, be is képzel dolgokat, nem hallgat meg senkit. Ezt szerintem apa is elmondta nekik, és aztán egy pszichiáter hallgatta ki anyámat...
2012. jún. 24. 12:31
 23/27 anonim ***** válasza:

#4!

Nincs igazad!

Nálunk szinte egyforma alapállásból az anyának ítélték a kislányt... Nem volt indok, csak annyi, hogy "erkölcsi, fizikai,értelmi fejlődése az édesanyjánál is biztosított" Ez van a papírban. A bírónő anyapárti volt. És a bírónőknél a mai napig hendikeppel indul minden apa. Hacsak nem valóban alkoholista, drogos az anya. Nem vicc! Kár ez a duma, hogy ez már nem így van. Kevés meggyőző apás ügyet ismerek, ellenben 30 gyermekelhelyezésből 25 esetén még simán anyának ítélnek, mert "Ő" az anya. És a döntés a gyerek szempontjából egyáltalán nem biztos hogy helyes.... Ez személyes tapasztalat, hidd el.

2012. jún. 25. 07:53
 24/27 anonim válasza:

Sajnos én sem tudlak bíztatni. Jómagam is jogász vagyok (jóllehet nem családjogi, hanem igazgatási területen), viszont súlyos saját tapasztalataim vannak. Az ex-feleségemnél helyezték el a közös gyermekünket. Az exet pszichiátriailag is kezelték, amely nem volt elég indok a nálam történő elhelyezésre...A bírónő a döntésnél arra a pszichiátriai véleményre hivatkozott, amitől égnek áll egy normális ember haja - szó szerint idézem az ex agyzagytan dokiját: AZ ANYA FELELŐSSÉGGEL JÁRÓ MUNKÁT NEM VÉGEZHET, GYERMEKNEVELÉSRE ALKALMAS... Az a bírónői megjegyzés már csak hab a tortán, hogy "szegény anya"...

Még jó, hogy érvényesül a felek bíróság előtti egyenlőségének alkotmányos elve...

Na erre lőjetek valamit tisztelt jurista kollégák!

Dr. Selvatico

2012. jún. 25. 08:46
 25/27 anonim ***** válasza:

#24!

Pontosan ez a helyzet. Nálam is hasonló volt a szitu. Azóta a gyerek fejlődése alább maradt a társainál, és már kis létszámú osztályba járatja az anyja, mert szegény gyerekkel semmit nem foglalkozik. Ő maga semmilyen tantárgyban segíteni nem tud. Még az anyja helyesírása is egy másodikos gyerekével hasonlítható össze. De fő az egyenlőség. De már megbékéltem ezzel a mentalitással, mást nem lehet tenni. Viszont én az "anyák(?)" részéről felelőtlen önzésnek nevezném ezeket a történéseket. És ehhez a "független" "elfogulatlan" bíróság még asszisztál is. Hát tegyék.... Velem is kitolnak, nem mondom, de a gyerekkel százszorosan... Ahogy az Argo című filmben Oszter Sándor mondotta: "...Magyarországon a helyzet változatlan..."

2012. jún. 25. 09:08
 26/27 anonim ***** válasza:

Nyilván sajnos van ilyen, de manapság szerencsére nagyon eltűnőfélben vannak az ilyen abszolút anya-párti bírók.

Minket is apukánknak ítéltek. :)

2012. jún. 25. 09:11
 27/27 anonim ***** válasza:

24

Sajnos van ilyen Sajnos. Nem tudom mikor történt ez az eset, ha pár éven belül akkor minden esélyed megvan egy megváltozatoztatás iránti per megnyerésére.

Én tudom, hogy emberi sorsok nem statisztikusak, de attól, hogy kiragadunk egy egy igazságtalan vagy felháborító esetet, ami mindig is lesz, mindegy mi a tendencia, a gyakorlat változóban van. Sajnos vannak még tömegével a tiédhez hasonló esetek, de tömegével vannak az olyanok is, amik reálisabban nézik a dolgokat.

A változások mindig nehezek, a status quo sosem változik egyik napról a másikra.

2012. jún. 25. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!