Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekelhelyezési perben a 14 év feletti gyereket mikor meghallgatják mennyit számít, hogy ő melyik félt választja?
Az anyuka tavaly lemondott a gyerekekről írásban.
Viszont most újra bíróságon vagyunk, mert megfellebbezte a döntést hg a bíróság az apának ítélte a két gyereket.
Az egyik 8 a másik 15 éves. Sajnos már tudjuk hg a nagyobbik gyerek az anyát fogja mondani, mert hiányzik neki.
Mire számíthatunk? Mennyire veszi komolyan a bíróság a gyerek véleményét?
Amúgy az anya kb. 1 évig csak kéthavonta egyszer látogatta a gyerekeket, mert innen 100 km-re elköltözött a szétválás után. Viszont most megint a városba lakik két hetente viszi a gyerekeket láthatásra ahg a bíróság megszabta, de gyerektartást soha nem fizetett.
Mik sz esélyeink. Valakinek tapasztalat?
Elvileg ekkora gyerek véleménye már döntö lehet, és a testvéreket nem választják szét.
De ha az anya nem igazán látogatta a gyerekeket, nem fizetett gyerektartást, akkor általában megkérdeznem pszichológust is.
A gyerekelehelyezést nem szokták két éven belül megváltoztatni.
Egyébként a páromé a két gyermek.
Azért lenne jobb ha a gyerekek nálunk maradnának, mert anyagilag mi jobban állunk mint az anya. Egy szakban dolgozunk mindketten 4-re mindig otthon vagyunk.
Az anya két szakba dolgozik 12 órába. Reggel 6-tól este 6-ig vagy este 6-tól reggel 6-ig. Jobb lenne nekik nálunk, csak nem értik. Hiányzik nekik az anyukájuk én ezt is megértem, de szerintem sokat nyom a latba hg a nevelés nálunk folyik. Anyukájuknál semmit nem kell csinálni. Se tanulni se rendet rakni a szobájukba.
Egyébként mi is csodálkoztunk, hogy miért felebezhet hiszen az ítélet óta egy év sem telt el. Csak ő tavaly januárba lemondott írásba a gyerekekről és így a bíró ítéletet hirdetett ami egyértelmű volt így hg az apához kerülnek a gyerekek.
A bíróság most arra hivatkozott hg azért felebezhet az anya mert nem volt jelen az ítélet hirdetésen. És ezt sem értjük hg miért kellett volna jelen lennie ha lemondott a gyerekekről.
Jogi kiskapukkal akarod ráerőltetni az anyára és gyermekeire, hogy ne éljenek együtt, akaratuk ellenére. Jogilag van esélyed, de erkölcsileg nem sok. Miért nem hagyod, hogy az anyjukhoz költözzenek? Eldőlne kinél vannak jobb helyen, mert a gyerekek majd eldöntenék.
Egyébként még sosem láttam idegesítőbb szót a te "hg"-nál.
a rövidítésem idegesít.
Amúgy én is ezt mondtam a páromnak, hogy engedje el őket ha ott akarnak lenni, de nem akarja természetesen mert szereti őket!
Egy ismerősöméknél történt szinte ugyanez. Anyuka szerelmes lett, lelépett, a 3 éves gyereket otthagyta apura. Nem sokkal később lemondott róla, majd úgy két évvel később kezdett a bíróságon, hogy szeretné ezt semmissé tenni. Pontosan nem emlékszem mi történt. Azt tudom, hogy mivel LEMONDOTT a gyerekről, ezért nem olyan egyszerű ezt megváltoztatni. Nálatok ezekszerint mégsem lesz olyan nehéz, bár szerintem megvizsgálják azért az anya körülményeit is.
Ritkán döntenek a gyerek szava ellen, de ebben az esetben még az is elképzelhető akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!