Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor mi van?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés

Barátom itt hagyott 22 évesen,pocakosan. Most 4 hónapos a kisfiunk és ma felbukkant,hogy akar engem és a gyereket.

Én már nem megyek vissza hozzá,de,ha nem engedem,hogy lássa a kisfiunkat akkor bíróságra megy. Fog neki a bíróság láthatási jogot adni?

2012. szept. 12. 21:28
1 2 3
 21/22 omba ***** válasza:

Milyen konstruktív válaszok! :)

Az még a hivatkozott jogszabályból sem derül ki nekem, hogy az, aki magát apának gondolja (mert ennél erősebbet nem állíthat) is kezdeményezheti -e a vizsgálatot?

Én olyan esetről hallottam a rádióban, hogy elhajtották - egy házassági válság fél éve alatt történt a dolog, de a férj-feleség kibékültek, és bár nyilván, hogy a harmadik fél az apa, nem tudott semmit elérni ez ügyben, mert a hivatkozott paragrafus szerint a férjet anyakönyvezték apának.

2012. szept. 19. 15:35
 22/22 anonim ***** válasza:

Igen, teljesen más eset, ha van egy apajelölt (férj), akkor automatikusan őt tekintik apának, és akkor a másik "apajelölt" csak bekavar.

Viszont ha egyáltalán nincs apa, akkor a bíróság mindenképpen arra törekszik, hogy legyen, a gyerek 3 éves koráig valahonnan "prezentálni" kell egy apát a jog szerint (persze nem mindenáron, de a cél mindig ez, hogy legyen a gyereknek apja!).

2012. szept. 19. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!