Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor mi van?
Barátom itt hagyott 22 évesen,pocakosan. Most 4 hónapos a kisfiunk és ma felbukkant,hogy akar engem és a gyereket.
Én már nem megyek vissza hozzá,de,ha nem engedem,hogy lássa a kisfiunkat akkor bíróságra megy. Fog neki a bíróság láthatási jogot adni?
Természetesen fog. A gyerekednek is joga van az apjához,és neki is a gyerekéhez.
Sőt,az a normális,ha akkor látogatja és majd később viszi el a gyereket,amikor akarja.
1. Az apának joga van a gyerekkel tartani a kapcsolatot. Ha elhagyott, az nem ok jogilag arra, hogy ne látogathassa a gyerekét.
2. Nem derül ki, hogy jogilag be van-e jelentve, hogy ö a gyerek apja, ha igen, akkor köteles gyerektartást fizetni (függetlenül a láthatástól), ha nem, akkor elöször ezt kell elintézni.
3. A biróságon nem jelent semmit, hogy elhagyott, mert nyugodtan mondhatja, hogy megijedt a felelöségtöl, msot érettebb lett, stb.
Akkor apa, ha aláírta az apasági nyilatkozatot, ez pont olyan 4 hónap körül van.
Ha megtörtént, akkor jár nemi minden, láthatás, gyerektartás...
Na, még egyszer:
Akkor apa, ha aláírta az apasági nyilatkozatot, ez pont olyan 4 hónap körül van.
Ha megtörtént, akkor jár neki minden, láthatás, gyerektartás...
A kis nyomoronc! Fordítsd ellene a fegyverét! Írj egy beadvànyt a területileg illtékes bíróságnak. Nem kell ide ügyvèd, te is megtudod csinálni. Kérd, a gyermekelhelyezést, tartásdíjat és a láthatás megállapítását. Gyerkőcöt te akarod nevelni, 30ezer havonta -ebből lehet 20 ezer- ès egy hónapban egy hétvège a te felügyeleted mellett. (Ezt emelheti a bíró esetleg kèt hétvégére.)
Biztosra veszem, h csak a szája nagy, valójában nem akar bírósághoz fordulni.
Ahogy már írtam, ügyvèd nem kell, nyugodtan fogalmazd meg a saját szavaiddal a kérésefet.
"Vagy egyszerűen mond, hogy nem az övé a baba."
Azért ez nem ennyire eygszerü, mert ha az apa ragaszkodik hozzá, akkor csonálnak apasági vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!