Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha kaptam egy rakás készpénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha kaptam egy rakás készpénzt ajándékba, de nincs semmilyen nyoma, sem ajándékozási szerződés, akkor visszakövetelheti az ajándékozó évek múltán?

Figyelt kérdés

Az ajándékozó a gyermekem apja. Szülés előtt elköltöztem tőle. Nem voltunk házasok, csak apasági nyilatkozat volt, és sosem történt gyerekelhelyezés. A láthatás és gyerektartás sem lett lepapírozva. Elvileg máig azonos jogokkal rendelkezünk.

Szóval elköltöztem tőle szülés előtt. Azért még reméltük, hogy helyrehozható a kapcsolat. Szülés után sok pénzt kaptam tőle. Készpénzben a kezembe. Hogy normális életünk és otthonunk legyen a gyerekkel. Így soha nem követeltem tőle gyerektartást. Akkor sem, amikor az a pénz már elfogyott. Nem is támogatott semmivel azóta, pedig a gyerek már 4 éves. Amúgy nagyrészt a lakásom felújítására kellett költenem a pénzt, mert nem gyereknek való állapotok uralkodtak. Közben a kapcsolatunk véglegesen megromlott. Az újbóli összeköltözés már nem volt realitás. Randizgatni kezdtem. Ő pedig erre kitalálta, hogy visszakéri azt a sok pénz, amit a kezdetekkor adott. Mert ő abban reménykedett, hogy a felújított lakásomban majd együtt élünk, ezért adta a pénzt. De hogy nem így történt, kér vissza mindent. Van rá jogalapja? Pláne ha sosem papíroztuk le, hogy ő adott nekem bármennyit is, és gyerektartást sem kaptam tőle soha? Ha bíróság elé kerülne a dolog mire számíthatok? Nagyon megvisel lelkileg már maga a szóbeli követelése is. Eléggé szerényen élünk így is.

2012. szept. 5. 19:25
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
Ha ő is g3ci legyél te is az, és tagadd le aztán kész. Mit kell itt ilyen jó fejnek lenni vele, hogy nem tagadod le? Majd a te rokonaid meg azt igazolják, hogy ők segítettek rajtad, mert a pasas le se szart sose.
2012. szept. 5. 21:13
 32/51 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ő arra hivatkozik, hogy az együttélés reményében adott ajándékot, te is mondhatod, hogy ő meg azt ígérte, hogy elválik és nem tette...

De innentől szerintem ügyvéddel konzultálj, már ha tényleg perre viszi...

2012. szept. 5. 21:13
 33/51 anonim ***** válasza:
54%

# 31: Ez nem jófejség, és ilyet ne javasolj! Az apuka hoz egy bankszámlakivonatot, hogy ennyit és ennyit kivett a számlájáról, és hopp, anyuka rövid időn belül annyit költött a lakásra... ez könnyen bizonyítható!

Aztán meg a kérdezőt szépen előveszik hamis tanúzásért...

2012. szept. 5. 21:15
 34/51 anonim ***** válasza:
65%

Olvasom a válaszokat és meg vagyok döbbenve! :)

Lassan már az apukát védjük, aki papíron házas, született egy gyereke, mert hitegette az anyukáját, majd most, mikor a "játékai" végére pontot tett az anyuka, még ő lesz beperelve ? :) Ha játszik a pénzzel, ahogy azt írtad is, úgysem hagyja , hogy ide fajuljon a dolog! Ebbe biztos vagyok! Jobban megüthetné a bokáját, mint te magad a pénz kérésével.

És a gyerekről már mindenki elfelejtkezett? Milyen ajándékozás? Aki megcsinálta a gyerekét, az gondoskodjon is róla! A lakásfelújítás a pici érdeke ugyanúgy! Miről beszélnek itt egyes emberek? És akkor most le lehet pontozni..

2012. szept. 5. 21:16
 35/51 anonim ***** válasza:
54%

# 34: Értsd már meg, hogy a jogi oldalt nézzük, nem az érzelmit! Az anyának volt lehetősége kérni gyerektartást, nem tette... az a picinek JÁRT volna.

De az, hogy anyuka kapott ajándékot, és azt a saját lakására fordította, az a bíróság szemében egy értéknövelő beruházás lesz.

Nem véd itt senki senkit, próbálunk segíteni a kérdezőnek, hogy ne naivan menjen egy esetleges tárgyalásra, abban a tudatban, hogy az erkölcs mellette áll... az erkölcs lehet, de a jogszabályok nem feltétlenül!

2012. szept. 5. 21:21
 36/51 anonim ***** válasza:
79%

Ja, és egyébként attól, mert a tök szokásos történt, vagyis Te kiírtál egy problémát és a nőtársaid elkezdték alád adni a lovat, a férfi ebben a szituban - hacsak nem abszolút jóindulatú vagy fogalmatlan a joghoz - sokkal jobb helyzetben van, mint te. Én pl. az ő helyében a vita ezen pontján odamennék, és elvinném a gyereket tőled ... teljes joggal, hisz közös a felügyeleti jogotok, kvázi azonosak a gyerekkel kapcsolatos jogaitok - ahogy magad is írtad a kérdésben, igen helyesen. És utána mondjuk én adnám be a gyerekelhelyezésit, és én küldeném rád a vagyonosodásit, de szigorúan csak akkor, amikor már kijelentetted, hogy a pénzt nem tőlem kaptad, az én kezem ugyanis ezzel tisztára mostad. Te meg ottan ülnél a kakiban egy halom igazolhatatlan eredetű pénzzel, és vívhatnál egyidejűleg gyerekedért és az adóhivatal ellen.

Na, ezt csak azért írtam le, hogy megértsd, ebben a helyzetben nem feltétlenül célszerű magatartás részedről a "kard ki kard" akármennyire is tüzel az asszonynép:) Kis lépésekben, kompromisszumokat kötve kell haladnod, először elintézve a gyerekelhelyezés és gyerektartás kérdését...

2012. szept. 5. 21:22
 37/51 A kérdező kommentje:

nem füllik a fogam a letagadáshoz, de azt azért elismételném, hogy NINCS bankszámlakivonat, mivel készpénzt kaptam.

a tervem, hogy mielőtt bíróságra kerülne a dolog, megpróbálok megegyezni az apával. a megegyezés tartalmazná, hogy nincs semmilyen anyagi követelésünk egymás felé, a felügyeleti jog az enyém, a láthatás pedig megbeszélés alapján bármikor lehetséges. persze önként és dalolva nem írná alá, ezért nyomatékosítanám a kérésem azzal, hogy felvázolom, milyen hátrányai lennének a pereskedésnek ránézve: a vagyonosodási vizsgálat során nagyon megütheti a bokáját és a vállalkozására is ráküldeném az adóhatóságot, úgyhogy azon felül hogy büntetések tömkelegét fizeti, fizethetné nekem az össz. jövedelme 20%-át is havonta, és mindennek tetejében a gyereket is csak a szabályozott időpontokban láthatja, mert a jóindulatomra többé nem számíthat. Vajon ez elég érv lenne egy fentebb vázolt megállapodás aláírásához?

2012. szept. 5. 22:00
 38/51 A kérdező kommentje:
szerintem még korrekt is volnék a megegyezéssel... szerintetek?
2012. szept. 5. 22:01
 39/51 anonim ***** válasza:

És hogy bizonyítják, hogy rövid időn belül anyuka annyit költött a lakásra? Apuka bemondja? Átkutatják a lakást a festékes vödrök után? Elmennek a praktikerbe megkérdezni, hogy Mariska vett itt habarcsot készpénzen?

Most komolyan, itt vagyok egy lakás felújítás után, de a jó isten se tudná bebizonyítani, hogy én erre fél éve költöttem x száz ezer forintot, és nem 5 éve van ez a festés, meg ez a kád, vagy nem öt év alatt havonta költöttem 10 ezret a lakásra.

2012. szept. 5. 23:16
 40/51 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy ilyesmit bizonyítsanak számlák kellenének minimum, az meg biztos nincs.

Meg vagyonosodás stb. Ugyan már nyilván nem kacsalábon forgó palotát építtetett egy putriból, honnan tudod, mennyi volt az a "csomó" pénz? Vagy kimegy egy szakértő, hogy és megállapítja, hogy itt bizony négy éve tapétázás történt?

2012. szept. 5. 23:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!