Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha kaptam egy rakás készpénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha kaptam egy rakás készpénzt ajándékba, de nincs semmilyen nyoma, sem ajándékozási szerződés, akkor visszakövetelheti az ajándékozó évek múltán?

Figyelt kérdés

Az ajándékozó a gyermekem apja. Szülés előtt elköltöztem tőle. Nem voltunk házasok, csak apasági nyilatkozat volt, és sosem történt gyerekelhelyezés. A láthatás és gyerektartás sem lett lepapírozva. Elvileg máig azonos jogokkal rendelkezünk.

Szóval elköltöztem tőle szülés előtt. Azért még reméltük, hogy helyrehozható a kapcsolat. Szülés után sok pénzt kaptam tőle. Készpénzben a kezembe. Hogy normális életünk és otthonunk legyen a gyerekkel. Így soha nem követeltem tőle gyerektartást. Akkor sem, amikor az a pénz már elfogyott. Nem is támogatott semmivel azóta, pedig a gyerek már 4 éves. Amúgy nagyrészt a lakásom felújítására kellett költenem a pénzt, mert nem gyereknek való állapotok uralkodtak. Közben a kapcsolatunk véglegesen megromlott. Az újbóli összeköltözés már nem volt realitás. Randizgatni kezdtem. Ő pedig erre kitalálta, hogy visszakéri azt a sok pénz, amit a kezdetekkor adott. Mert ő abban reménykedett, hogy a felújított lakásomban majd együtt élünk, ezért adta a pénzt. De hogy nem így történt, kér vissza mindent. Van rá jogalapja? Pláne ha sosem papíroztuk le, hogy ő adott nekem bármennyit is, és gyerektartást sem kaptam tőle soha? Ha bíróság elé kerülne a dolog mire számíthatok? Nagyon megvisel lelkileg már maga a szóbeli követelése is. Eléggé szerényen élünk így is.

2012. szept. 5. 19:25
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
amúgy a kapcsolatunk azért ment tönkre, mert nem bontotta fel a papíron fennálló házasságát. én ehhez kötöttem a kapcsolat megjavulását. ő ezt nem teljesítette. azóta is házas. persze a feleségével már talán egy évtizede nem is él együtt. ezt azért nem nehéz bizonyítani...
2012. szept. 5. 20:25
 22/51 A kérdező kommentje:
a vagyonosodási vizsgálat pedig nem tenne jót neki. feketén kereste a pénzt. több milliónyi be nem jelentett jövedelemből származó pénze van készpénzben. a kutya sem tudja kimutatni, hogy mennyije volt, és mennyije hiányzott hirtelen, amikor adta.
2012. szept. 5. 20:27
 23/51 A kérdező kommentje:
amúgy köszönöm, nagyon jó válaszokat adtatok!
2012. szept. 5. 20:29
 24/51 A kérdező kommentje:
szerintetek érdemes letagadni az ajándékozs tényét? etikátlan, de ha nem hagy más lehetőséget... úgyse tudja bizonyítani.
2012. szept. 5. 20:29
 25/51 anonim ***** válasza:

Nézd, az, hogy nem vált el, az elég indok lesz a bíróságon, hiszen innentől nem hivatkozhat arra, hogy de hát ő veled akart élni, mikor ő maga semmit nem tett ennek érdekében.

Szóval ha ez a helyzet, akkor meg is nyugodhatsz. :)

2012. szept. 5. 20:31
 26/51 A kérdező kommentje:
na meg ha így utólag ki lehet találnia az ajándékozónak, hogy valaminek a reményében adta, ami nem teljesült be, akár azt is kitalálhatja, hogy ő annak a reményében adta, hogy én elfogadom, hogy házas. vagy akár azt is kitalálhatja, hogy annak a reményében adta, hogy nyerek a lottón, és a dupláját adom vissza, de mivel nem lottózom, az én hibám hogy nem így történt. szóval ez olyan abszurd, hogy utólag kital az ember valamit, hogy minek a reményében ajándékoz... el se hiszem, hogy ilyen tényleg van. nem lenne egyszerűbb letagadni az egészet a részemről?
2012. szept. 5. 20:51
 27/51 anonim ***** válasza:

Nem lenne, ahogy írták, könnyen bizonyítható...

És akkor még téged is elővehetnek hamis tanúzásért.

2012. szept. 5. 21:01
 28/51 A kérdező kommentje:
oké, igazad van. és akkor mit gondolsz/gondoltok arról, amit előtte írtam? az utólag kitalált abszurd várakozásokról, amik reményében ajándékoz valaki? ő is kitalálhatja azt utólag, hogy azt remélte, elfogadom, hogy nős, nem?
2012. szept. 5. 21:06
 29/51 anonim ***** válasza:
Ha perre kerül a sor az sem mindegy, hogy mennyi volt az annyi.
2012. szept. 5. 21:09
 30/51 anonim ***** válasza:
Nézd Kérdező, ezt az elfogadást már megtetted akkor, amikor ennek tudatában fenntartottátok a viszonyt, és összehoztátok a gyereket. Nevezhetjük akár ráutaló magatartással létrejött szerződésnek is:)))
2012. szept. 5. 21:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!