Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kaptam egy rakás készpénzt ajándékba, de nincs semmilyen nyoma, sem ajándékozási szerződés, akkor visszakövetelheti az ajándékozó évek múltán?
Az ajándékozó a gyermekem apja. Szülés előtt elköltöztem tőle. Nem voltunk házasok, csak apasági nyilatkozat volt, és sosem történt gyerekelhelyezés. A láthatás és gyerektartás sem lett lepapírozva. Elvileg máig azonos jogokkal rendelkezünk.
Szóval elköltöztem tőle szülés előtt. Azért még reméltük, hogy helyrehozható a kapcsolat. Szülés után sok pénzt kaptam tőle. Készpénzben a kezembe. Hogy normális életünk és otthonunk legyen a gyerekkel. Így soha nem követeltem tőle gyerektartást. Akkor sem, amikor az a pénz már elfogyott. Nem is támogatott semmivel azóta, pedig a gyerek már 4 éves. Amúgy nagyrészt a lakásom felújítására kellett költenem a pénzt, mert nem gyereknek való állapotok uralkodtak. Közben a kapcsolatunk véglegesen megromlott. Az újbóli összeköltözés már nem volt realitás. Randizgatni kezdtem. Ő pedig erre kitalálta, hogy visszakéri azt a sok pénz, amit a kezdetekkor adott. Mert ő abban reménykedett, hogy a felújított lakásomban majd együtt élünk, ezért adta a pénzt. De hogy nem így történt, kér vissza mindent. Van rá jogalapja? Pláne ha sosem papíroztuk le, hogy ő adott nekem bármennyit is, és gyerektartást sem kaptam tőle soha? Ha bíróság elé kerülne a dolog mire számíthatok? Nagyon megvisel lelkileg már maga a szóbeli követelése is. Eléggé szerényen élünk így is.
Ha tanúk sincsenek, akkor így járt.
A gyerektartást pedig megállapítja a bíróság, ha igényled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!