Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hazudik a neveltlányom vagy nem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hazudik a neveltlányom vagy nem?

Figyelt kérdés
Azt állitja veri az új apukája, ezért nem akar hazamenni. 9 évesen manipulálhat ilyen hazugságokkal, hogy velünk élhessen?
2009. júl. 28. 12:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, végre megértésre találtam, mert nem egy önző mostoha vagyok, hanem egy anyuka, aki nemcsak a sajátjait, de neveltlányát is nagyon kedveli. Kicsi kora óta sosem tudtuk az apjával eldönteni, mikor mond igazat és mikor hazudik. Szinte a legapróbb dolgoktól a legvadabbakig képes volt elmenni, azt hiszem ez miatt nem akarja a férjem, hogy járjon hozzánk sűrűbben. Tényleg nem tudom mitévő legyek, ha elhiszem amit mond és esetleg jogi lépéseket intézek és eközben ő meghátrál, nagyon megüthetjük a bokánkat. Te mit tennél a helyemben?
2009. júl. 29. 12:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Értem. Én is elhiszem, hogy nem vagy gonosz mostoha! Azt csak úgy írtam a háttér ismerete nélkül.

Hát, én nagyon gyerekpárti vagyok. 10 éves kislányomra gondolok (elváltan), és ha nem tudnám eldönteni, hogy igazat mond-e vagy sem, akkor is inkább magamhoz venném, én nevelném és bíznék benne, hogy olyan lenne a kapcsolatunk, hogy velem nem lenne gonosz. Erre nálam nincs szükség, mert nagyon szeretem a gyerekeimet, és ezt ők is érzik, sosem volt szünet a kapcsolatunkban, tudják, hogy bízhatnak bennem, és én is megbízom bennük!

Szal olyanok, mint pl a te kislányaid is!

Más a helyzet ezzel a kislánnyal, akivel, TE IS ÍROD, nem törődtek kellőképpen a szülei. Nagy hiba! És az is, hogy talán jelenleg is te többet törődsz vele, mint a saját apja. Nem hanyag kissé párod ezzel a dologgal? A gyerek felelősség, és neki van 1 a tieiden kívül. Könnyű a jól nevelt, biztonságban, nagy szeretetben felnevelt lányokhoz alkalmazkodni, akiket te nevelsz, azokat nem párod nevelte olyanra, hanem te!

Megértem a kislányt, hogy szeretne rendes helyre kerülni, ahol foglalkoznak a gyerekekkel, és nagyobb a biztonság, jobb az életszínvonal. És az anyjánál most azt a kevesebb figyelmet is elvesztette az új kistesó miatt! Ha még verik is, az még rosszabb.

De aki feltétlen szeretetet, biztonságot kap, az biztos hálás lesz érte felnőtt korában, (és nem a drága ajándékokról van szó, az mit sem ér), egy 9 éves kislány még alakítható, nevelhető, talán lehet, hogy jobb lenne, ha ti nevelnétek fel és hozzátok idomulna, nőne. Hisz ha így nő fel két tűz között kiverve, és lesz belőle egy sérült lelkű sátánista, akkor is a családtagotok marad, életetek része, csak nem mindegy, hogy hogyan?

Elismerem, hogy ez nem egy könnyű dolog. Még egy gyerek, aki eddig viharos körülmények közt nőtt. De ezt csak akkor vállald, ha férjed is sarkára áll ebben a kérdésben, az egész ügyben, és képes vállalni a saját lányát!

(Soha nem tudnék a gyerekemtől (aki 9 évesnél fiatalabb, mert régebbi dolgokról van szó, 5-6 éves lehette a kislány??) ELTÁVOLODNI! Egy apa nem távolodhat el a gyerekétől. És ha a gyerek kést döf belé (igaziból és képletesen szólva), akkor szó nélkül tűrje el, mert ő a felelős a gyerek neveléséért, csak ő tehet róla, valamit nagyon elszúrt!)

2009. júl. 30. 02:15
 13/17 A kérdező kommentje:
Értem, hogy miről beszélsz, abban is igazad van, hogytöbbet törődöm vele, mint a saját apja. Néha úgy érzem menekül előle és a felelősség elől, mert a régi életére emlékezteti. A válásukkor a kislány nagyon apás volt, az anyja volt aki dühöngött, tört-zúzott otthon, sokszor a gyerek bútorait, amit a férjem készitett. Aztán nagyon másképp lett beadagolva a kislánynak minden. Ahogy nőtt egyre nőtt benne a harag is. Szerettük volna mi nevelni őt is, de akkor jött azzal a sztorival, hogy én verem őt és megakarom mérgezni. Kicsi faluban lakunk és ez nagyon sokat ártott nekünk akkoriban. A férjem még akkor is csak szeretgette és mondogatta, hogy majd megváltozik. Gyakran kérdezősködtünk utánna, óvodában, iskolában, ilyen-olyan jellemzéseket kaptunk róla és azt a szakvéleményt, hogy a kettős élet amibe belekényszeritette a sors kettős személyiséget alakitott ki benne. Persze nem skizofrénia, csak a megfelelési kényszer volt benne. De már most okosabb és nagyobb is, ha megtudja mondani mit szeretne elvárna tőle az ember egy kis őszinteséget. A férjem inkább elzárkózik ettől a témától és persze megint ott tartunk, amit 4 éve javasolt egy gyermekpszichiáter, hogy egyenlőre ne találkozzunk vagy ha igen röviditsük le az időt, hogy ne jöjjön ki újra belőle. De mit csináljak, ha ő már el sem akar menni? Nem dobhatom ki, hogy eredj haza, mert már megint bolond vagy.
2009. júl. 30. 07:43
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem inkább az anyját kéne pszichiáterhez vinni, aki töri-zúzza a gyereknek nagy szeretettel készített dolgait? Assenormális! Na mindegy.

"Jó kis pszichiáter", aki azt javasolja, hogy a gyerek, aki újabban újra ragaszkodna az apjához és hozzátok, az töltsön ott kevesebb időt.

Nos szerintem épp itt van a kutya elásva, hogy még mindig óriási cirkusz van abból részetekről is és lehet az anyja részéről is, hogy hol is legyen az a gyerek??

Ezt érzi a gyerek, ezt a nagy nyomást, meg azt, hogy miatta mindenhol csupa probléma van!

Kérlek, hogy ezen lazítsatok kicsit! Ne csináljatok ebből ügyet és sarkalatos kérdést! Találkozni kell az anyjával is és megbeszélni vele (NEM CSAK NEKED, HANEM AZ ELSŐ SORBAN A FÉRJED ÁLLJON, MINT FELELŐS APUKA, akinek JOGA és KÖTELESSÉGE is a kislánya ügyeiben eljárni!!!)

azt kell elmondani neki, hogy a kislánynak nehezére esik ez a sok menj ide, menj oda, itt kell lenned, ott kell lenned dolog, és egy ideig lazítsatok ezen, legyetek rugalmasabbak. Na és mi van abban, ha még vasárnap este ott alszik a kislány, ha nagyon szeretne? Hát legyen. Ha egy nappal tovább akarna maradni? Maradjon. Vagy ha épp szombat van, de most még inkább otthon lenne, akkor ne menjen szombaton hozzátok, majd megy vasárnap! Te is írod, hogy egy faluban laktok! Így nagyon egyszerű a helyzetetek! Bár én lennék így. Az én gyerekeim 200 kilométerre vannak és csak a 2 heti hétvégém marad, de az mindig!

Szóval legyen egy rend azért, ami általában úgy van, hogy mondjuk nálatok alszik szerdán, meg szombaton. Nálatok egyébként mennyit alszik???? Ez nagyon fontos egy gyereknél, hogy apánál is aludjon!! Ugye nemcsak napközbenre hozzátok el??? Mert akkor a gyereknek van igaza mindenben! Hanem 1-1 egész hétvégét is ott tölt? De ha épp rájön a kis lelkibaj, és még maradna 1 napot, hát ha jól viselkedik, akkor maradhasson, és ne legyenek órás cirkuszok belőle, hogy márpedig neked ma este 8-ra haza kell menned, mert anyád így anyád úgy.

Ha tudni fogja, hogy végül is itt is ott is szívesen látják, és sehonnan nincs elküldve, akkor miért hazudna?

2009. júl. 30. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem válaszoltál...

Ezek szerint nem szokott nálatok aludni a férjed kislánya?

AZ BAJ. Egy gyereknél itt kezdődik a dolog, az a jele annak, hogy egy család, akik együtt is alszanak. Csak az idegeneket zavarják esténként haza!

Ha eljön otthonról, annyi idő kell is neki, amíg átáll, hogy elmegy apához, apa fürdeti, fekteti le, alszik egyet ott. Másnap felkel, és akkor már átállt, akkor már jól és otthon érzi magát ott, és végre kezdődhet egy nap apával ill. apáéknál!

Szegényt nagyon sajnálom, ha ebből ki van rekesztve és csak néhány órára napközben lát bele az apja családja életébe, aminek ő nem lehet részese, mert nem aludhat ott!

Szal az is rossz lehet, hogy a te lányaid aludhatnak az apukájával, csak ő meg nem, a sajátjával...

Az még nem veletek élés, hogy rendszeres napokon ott alszik, de minden kisgyerek lelkének sokat jelent. Megnyugodna, kiegyensúlyozottabb lenne tőle, ha érezné az apja gondoskodását is. Nem ragozom tovább.

2009. aug. 3. 00:18
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem azért nem válaszoltam, mert lapitok, hanem mert időm nem volt rá. Akkor és annyi időt tölt nálunk amennyit akar, én igazán ráérek, naponta csak két órákat dolgozom, akkor amikor én akarok. Egyébként a kishölgy sajnos nem jelentkezik, pedig bombázom levelekkel, hogy jöjjön játszunk, beszélgetünk majd egy kicsit, de még válaszra sem méltat. Majd akkor fog irni, ha már vásárolni kell neki az iskolakezdésre. Sajnos már kiismertem. Bár ne lenne ilyen. Bizalommal vagyok feléje, ő pedig renszeresen cserben hagy. Miért? Ha nálunk alszik a csajok nagyon jól megvannak, van amikor hajnali 4-kor úgy szólok nekik, hogy ideje pihenni. Nincs szoros időbeosztásunk, jön és megy amikor akar. Nincs rákényszeritve semmire, talán ezért sem értem a viselkedését.
2009. aug. 3. 20:09
 17/17 anonim ***** válasza:

Hát, Sajnálom. Így tényleg nem érthető a részéről a dolog.

Lehet, hogy akkor otthon oltogatják. Az ellen nem sok mindent lehet tenni. Mindegy, szerintem amiket leírtál a te hozzáállásod jó. Ennyi. Könyörögni nem kell neki, az ajtó nyitva, ti meg éljétek az életeteket, ahogy kell.

2009. aug. 4. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!