Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hazudik a neveltlányom vagy nem?
Azt nem tudom, hazudik-e, de ha a kérdés az, hogy képes-e rá egy ekkora korú gyerek, a válasz: Igen. Saját szememmel láttam rá példát, hogy ilyen korban manipulálta valaki a szüleit. (Csak, hogy fokozzam az "elrettentést" 13 évesen teherbe esett az a lány!) Szóval én nem venném készpénznek, ha van rá más jel is, hogy nem mindig mond igazat.
Ugyanakkor a "hazugság", mint negatív, pejoratív szó, nem teljesen helytálló ilyenkor. A manipuláció igen. Vagyis a gyerek nem mond igazat, de nem gonoszságból teszi, hanem mert el akar ezzel érni valamit. Ami sok minden lehet. Kezdve az alapesettől: "Figyeljetek RÁM!" egészen odáig, hogy mindkét (elvált) szülője kedvében akar járni. (Ezt a saját 8 éves fiamnál is tapasztaltam. Sajnos mi is elváltunk az anyjával és mindkettőnknek van azóta új párja is.)
Tehát legyél kritikus, de ne feltételezz rossz szándékot elsőre! Az is lehet, hogy igazat mond. Akkor később nagyon kellemetlen lenne Neked, hogy nem bíztál meg benne.
En azert utana neznek a dolgoknak, nem hagynam annyiba. Azert nem hiszem, hogy egy 9 eves gyerek, ilyeneket kitalalna, legalabbis nem jon, hogy elhigyjem.
Nekem is van gyerekem(12eves), de nem talana ki ilyen szornyuseget.
Mindenkepp nezzetek utana az apukaval ;)
Hazudik vagy nem?
1- Képes-e egy 9 éves gyerek ilyesmit hazudni? Képes!!!! Sőt még cifrábbakat is. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet igaz az állítása. Ennek sürgősen utána kell nézni és segíteni megoldani a problémát.
2. Ha hazudik, akkor ennek egy olyan üzenete van, hogy nagyon szeretne veletek élni. Titeket szeret jobban. Csak ezt így szimplán nem tudja, nem meri, nem képes kifejezni. ÉRTED???
Miért kell rögtön a rosszat feltételezni arról a kislányról?
Neked van gyereked? Valószínűleg nincs! És miért érzem úgy, hogy te nagyon elleneznéd azt a dolgot, hogy veletek éljen?
Ezt nem szabad! A gyerek sokkal rosszabb helyzetben van ilyenkor, mint ti, vagy te magad. Te egy felnőtt vagy a saját otthonodban. De neki sehol sincs igazi otthona, mindenhol egy "gonosz" mostoha is társul az apukájához, vagy a szülőjéhez!
Sztem ilyen korú gyerek füllenteni tud, de magától nem találna ki ilyen dolgot, hogy aljasul kitalálna egy ilyen sztorit és végigcsinálná az egészet addig, mígcsak oda nem kerül az apukájához. Én sokkal inkább a bizalmába férkőznék, és utánajárnék a dolognak.
Igen, lehet hogy verik. Ha nem is félholtra, de lehet, hogy néha néha kap egy-egy pofont, ha az valami agresszívabb ember. És ehhez nincs joga! Végső esetekben is csak az anya, ill. az apa fegyelmezheti meg, vagy nevelheti meg a gyerekét sztem, viszont ez az ő felelős feladatuk is egyben.
A gyerek máshová helyezéséhez azért ennél több kell, mint egy kis gyerekes hanta. Szal nem kell ettől félned, ha neked egy 9 éves kislány félelmetes dolog lenne, de mindettől függetlenül is inkább próbálj meg te is párodnak segíteni abban, hogy a kislánya a legnagyobb szeretetben, a legjobb légkörben nőhessen fel!
Egyébként hozzám jobban kötődik, mint az apjához, mikor kicsi volt is mindig én meséltem neki, de kimaradt kb 4 év az életünkből és egyszer csak itt állt az ajtónkban. Anyukájának gyereke született, többé már nem hazudta azt az ő kicsi lányának, hogy én gonosz vagyok. Vannak fenntartásaim vele kapcsolatosan, mert vonzhatja őt az is, hogy óriási életszinvonalbeli különbségek vannak a két család között.Amikor nem engedte hozzánk az anyja, próbáltuk éreztetni vele, hogy szeretjük, bombáztuk drága ajándékokkal, amiből az anyja sajnos pénzt csinált.
Remélem kedves válaszoló érted miért vannak fenntartásaim? Nekem mindegy hány gyermeket nevelek. Szeretem őket csak ez számit.
Az elmondásod alapján (mi másra támaszkodhatnék?) ez a kislány 9 évesen már elég önző, és elég érett arra, hogy saját érdekét nézve manipulálni próbálja a környezetét, benne Téged. Kicsit sajnálom is ezért, mert a körülményei tették ilyenné, senki nem születik ilyennek. Ez az Ő sorsa.
Ebben a helyzetben még nehezebb eldönteni, hogy hazudik-e Neked, azért, hogy manipuláljon? Elég jó esély van rá, de mivel az sem kizárható, hogy igazat mond, én leülnék vele, és elbeszélgetnék arról, hogy milyen következményei lehetnek egy ilyen hazugságnak? Például, hogy én sem tudok megbízni benne, ha kiderül, hogy nem igaz, mert Rólam is ilyeneket mondhat másnak. Ezt pedig senki nem szereti. Azt is átbeszélhetitek, hogy milyen következményei lennének annak, ha igazat állít, és ez kiderül? Lehet, hogy nincs teljesen tisztában vele, és csak egyfajta cél lebeg a szeme előtt.
Valahogy megpróbálnám a tudomására hozni azt is, hogy nem kell hazudnia a szeretetért. Mert ez nem így működik. (Erről a második párom kislánya 2,5 éves jut most eszembe, aki mostanában állandóan azzal jön, hogy itt fáj, ott fáj, adjak rá puszit. Mondom is neki: "Ha fáj, majd elmúlik, ha puszit kérsz, mondd azt!") ;o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!