Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A volt élettársam zaklat. Fel is jelentett, hogy tartozom neki. Hazudik. VAn esélye?
Figyelt kérdés
Most jött a biroságtól papir, hogy tartozom neki, mert 6 hónapon keresztül utalt a bankszámlámra pénzt és hogy azt állitja az kölcsönszeerzödés volt. De nem az volt, épp azt a pénzt adta vissza részletekbe, amit a szüleim régebben kölcsönadtak neki, nekünk. (Semmiről nincs papir). Ilyenkor hogy dönt a biróság? pl. én azt mondom nem tartozom, ő azt, hogy igen. Nekem anyukámék vannak tanunak, de azzal fenyegetett meg, hogy ö is tud tanukat hozni és tönkre tesz. Mi alapján dönt a biróság? Kétségbe vagyok esve, nem gondoltam, hogy ez lesz belőle.2010. máj. 20. 10:04
1/20 anonim válasza:
Vmilyen papír kellett volna róla. Ilyet még családon belül is csinálnak , ziher ami biztos. Kemény dió....:(
2/20 anonim válasza:
Néhány éve sajnos én is voltam hasonló cipőban. Mivel a feljelentő nem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy "adott" pénzt, elutasították a kérelmét.
3/20 A kérdező kommentje:
Mostmár én is tudom, bánom is rendesen...
2010. máj. 20. 10:14
4/20 anonim válasza:
a bíróságnak azt kell mondani első körben, hogy nem tartozol. akkor polgári perré alakul a dolog (ez elvileg csak fizetési meghagyás volt)
hogy hogyan dönt a bíróság, azt nem lehet előre megmondani. jó lenne, ha találnátok nyomát annak, hogy azt a pénz, amit kölcsönadtatok, azt pl bankszámláról vettétek le egyben vagy ilyesmi. az már talán elég jó bizonyíték lenne.
5/20 A kérdező kommentje:
Mi számit hitelt érdemlőnek? Ö bankszámlára utalta a részleteket 6 hónapon keresztül.. Csakhogy az a pénz az enyém volt, amit akkor adott vissza...
2010. máj. 20. 10:16
6/20 anonim válasza:
NEKI kell bizonyitania, hogy a pénzt kölcsönadta, ha nincs papirja erröl, akkor nem tartozol neki. (Ez még akkor is igy lenne, ha tényleg kértél volna töle kölcsönt.)
7/20 A kérdező kommentje:
Van olyan bankszámlakivonat, hogy a szüleim akkor abban az időpontban levették a bankszámláról a pénzt.
Igen, csak fizetési meghagyás van, most kellene valami papirt irnom vissza a biróságra.
2010. máj. 20. 10:17
8/20 anonim válasza:
Menj be a bíróságra panasznapra, ott tudnak rendesen felvilágositást adni, esetleg ügyvédet ajánlani.
9/20 A kérdező kommentje:
De a PTK szerint a szóbeli megállapodás is szerződésnek minősül, legalábbis ö ezzel jött. Igy azt hazudta, szóban én kértem tőle kölcsön. Persze ez hülyeség...
2010. máj. 20. 10:18
10/20 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, bemegyünk a férjemmel.. Csak olyan ideges vagyok. Még én fizewssek, mikor ő tartozik? Megalázott, kihasznált, megcsalt, most ezzerl jön???
2010. máj. 20. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!