Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt élettársam zaklat. Fel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt élettársam zaklat. Fel is jelentett, hogy tartozom neki. Hazudik. VAn esélye?

Figyelt kérdés
Most jött a biroságtól papir, hogy tartozom neki, mert 6 hónapon keresztül utalt a bankszámlámra pénzt és hogy azt állitja az kölcsönszeerzödés volt. De nem az volt, épp azt a pénzt adta vissza részletekbe, amit a szüleim régebben kölcsönadtak neki, nekünk. (Semmiről nincs papir). Ilyenkor hogy dönt a biróság? pl. én azt mondom nem tartozom, ő azt, hogy igen. Nekem anyukámék vannak tanunak, de azzal fenyegetett meg, hogy ö is tud tanukat hozni és tönkre tesz. Mi alapján dönt a biróság? Kétségbe vagyok esve, nem gondoltam, hogy ez lesz belőle.
2010. máj. 20. 10:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Nincs nyoma valahol pl. bankban, hogy azt az összeget kivették a számláról? Egyébként mivel ő perel...( gondolom valami alapján ), akkor neki kell bizonyítani. Nem lehet nála valami hamis papír?
2010. máj. 20. 10:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs róla írott papír, aláírásokkal, szerintem mehet az Istenhez!
2010. máj. 20. 10:23
 13/20 A kérdező kommentje:
HAmis papir? Mondjuk ő még erre is képes lenne. Nem tudom.. Mi annyit tudunk bizonyítani, hogy a szüleim levették a számlájukról a pénzt, és amikor átadták, akkor ott volt nálunk az egyik jobarátjuk, aki tudott róla. De a volt élettársam azzal fenyegetett, hogy ö is hoz tanut, hogy én kértem tőle szóban a pénzt.
2010. máj. 20. 10:31
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyja kínját ennek a faszinak! Ez csak bosszantás részéről.Meg ha hamis papírokkal, akar manipulálni, arra is rájön a bíróság, és ő üti meg a bokáját.
2010. máj. 20. 10:35
 15/20 anonim ***** válasza:

Esélye sincs az ürgének. Nektek áll a zászó, csak menjetek be a bíróságra panasznapra, és szépen mondjátok el, hogy mi hogyan történt. Olyan nincs, hogy "ő is hoz tanút" - ha ezt megteszi, akkor már hamis tanúzás is szerepelni fog a lajstromban. Ugrál az üre, kicsinyesen szemétkedik, de nincs miért. Ti vagytok nyerő helyzetben. Olyan nincs, hogy ő kitalálja, hogy te kölcsönkértél tőle.

Egyébként meg ha havi rendszerességgel utalt, akkor az hogyan lenne már kölcsön? Az észérvekkel ellenkezik... Ha valaki valakitől kölcsön kér, akkor a kölcsönadó egyösszegben fog neki utalni, mert van annyi pénze, hogy kölcsön tudjon adni, és nem havi részletekben fogja fizetni a pénzt a kölcsönt felvevőnek.

Több sebből vérzik ez az egész... Ha van mindenről számlakivonatotok, nem lehet baj.

2010. máj. 20. 11:02
 16/20 anonim ***** válasza:
49%

Ha értelmes dolgot talál ki,hogy miért utal havonta x összegű pénz a számládra(mondjuk azt,hogy tanfolyamra jártál és havonta küldte a tanfolyam díját neked)meg ugye ott a átutalásról a bizonyíték,akkor buktad.

Meg ugye nem életszerű az sem,hogy a szüleid kölcsönadnak a barátodnak(meg pont ott van egy jóbarát,hát persze),aztán a te számládra fizeti a barátod a pénzt...ez nagyon gyenge..nem fog megállni a bíróság elött.Pláne hogy a szüleidnek van saját számlájuk....fizesd csak vissza azt a pénzt,amivel tartozol....

2010. máj. 20. 11:32
 17/20 anonim ***** válasza:

Én a szavaidból azt vettem ki,hogy a szüleid adtak pénzt az exnek de erről nincs semmi írásos dokumentum.Hiába mondod,hogy van ismerős aki tanú,az ex i vihet tanút aki mindent cáfolhat.Ezért a bíróságon mivel egyik tanú sem lesz döntő nem fogják figyelembe venni..( a szülők állítása az ex tanújának állításával)Az exed veled ellentétben banki átutalással tudja bizonyítani,hogy mennyi ideje,és havonta mennyi összeget utalt a te számládra.Ez feketén-fehéren ott van mint írásos dokumentum..Az exednek már az adott bank is tanúskodik,hiszen ők kezelték a pénzt..nektek csak egy mondat van ,hogy ti adtatok kölcsön neki..Bocsi,hogy ezt mondom,de ilyet bárki mondhat.evvel az erővel bárki mehetne és perelhetne bárkit,hogy "Én adtam neki X.összeget,de csak szóban egyeztünk meg!"

Szerintem nagyobb esélye lesz az exednek,mert ő tudja bizonyítani,hogy fizetett neked!

ismered a mondást? A SZÓ ELSZÁLL AZ ÍRÁS MEGMARAD!

(és ez így van)

2010. máj. 20. 11:56
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszi mégegyszer! Tényleg nem tartozom, és nem szándékkozok azért fizetni, amivel nem is tartozom! havi 45 ezer forintból élünk a tartósan beteg gyerekemmel, nincs is miből!

Elismerem hogy hiba volt, hogy nem irtunk papirt, de akkor amikor a szüleim kölcsönadták, akkor mi még együtt voltunk, házat vettünk, arra kellett. Ugy volt, hogy esküvö lesz, feltétlen megbiztunk egymásban. Azért utalja nekem, mert a szüleim nem kérték vissza, de mikor szétmentünk akkor megbeszéltük, hogy havi részletekben visszafizeti nekem, mivel az ö nevére lett iratva a ház, ergo én jöttem el 1 börönddel. Utalgatta is részletekben, aztán volt egy nagy veszekedés, és elkezdett zsarolni mindennel. És most itt van ez.. Soha nem gondoltam volna..

2010. máj. 20. 13:18
 19/20 A kérdező kommentje:
Akkor is visszakövetelhetné, ha mi még amikor utalt együtt voltunk? Az milyen lenne???!!! Ha én veszek valamit a barátomnak, vagy pl. adok pénzt neki, hogy tankoljon, és szétmegyünk akkor követeljem én is vissza??? Hisz együtt vagyunk, akkor hogy van ez?
2010. máj. 20. 13:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Ha ez a helyzet igaza van.

Az,hogy megbeszéltétek,hogy neked ad x összeget havonta,az kvázi kölcsön neked.

Mert a szüleidnek nem fizetett vissza semmit,így kérhetik.Jobban mondva ők kérhetik.

Ha vettetek házat,akkor egyszerű a dolog:kérd a részedet.

persze vedd figyelembe,hogy élettársi kapcsolatban számít a szerzés aránya(tehát ha te akkor is a kisfiaddal voltál együtt,akkor sok nem jár),illetve a felvett hitel fele a tied(ha közössen vettétek fel)

Valószínűleg vissza kell fizetned a pénzt(más kérdés a szüleid kérhetik HA tényleg tudják bizonyítani,hogy ők adták-mondjuk itt illetékvonzata is lesz a dolognak,hisz ha jól számolom többszázezerről van szó),gondolom az exed ügyvédnél volt,azért akar bíróságra menni,elég jó eséllyel nyerni fog.

2010. máj. 20. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!