Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek a helyemben? (házasság/megcsalás) Bővebb lent. (A rendszer nem engedte normálisan feltenni a kérdésemet. )
Felvázolom a helyzetet. Anya lánytesója és a férje az én keresztszüleim. Van két lányuk 9 és 5 évesek. Ők 33(N)s 36(F). Keresztszüleim. Az én gépemen netezett a keresztapum és másnap beléptem a böngészőbe és a legutóbb megnyitott oldalt töltötte be, a freemailje volt és feltűnt hogy rengeteg levél van egy bizonyos nőtől igy hát kiváncsi lettem és megnéztem az egyiket. És írta a nő meg keresztapum is neki hogy nagyon hiányzol meg ilyeneket. Aztán végül átolvastam mindegyik elküldött és beérkezett ilyen levelet, és mindegikben szeretlek/hiányzol/miért nem hívsz. Volt olyan is amiben a nő írta hogy találkozni akar már és szeretkezni meg minél mélyebben magában érezni keresztapumat, meg hogy hozzon ő óvszert most meg ilyenek (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!) Egyébként a nőnek is van férje és gyerekei is. Nagyon sok email van tőle. De keresztapumnak van egy felesége és két gyereke akivel (eddig azt hittem) jól elvannak. Bár tényleg látni valamit hogy keresztapum már nem annyira szeretné keresztanyumat. Nekem keresztapum egy példakép, felnézek rá, olyan akarok lenni (lehet hogy már csak akartam...) mint ő. Ti mit tennétek? Csak én tudok erről szerintem (ki más tudna...) Nem szeretném szétzilálni a házasságukat. Jaj, iszonyúan rossz kedvem lett, remegek. Nem tudom mi legyen. Nagyon nagyon szeretem mindkettőjüket. Mindjárt (ciki) elsírom magam komolyan.
A szüleim elváltak szal tudom hogy milyen ez. ÁÁÁÁh! Nagyon kivagyok :(:(:(
16/F
Na, eldöntöttem: Nem fogok beszélni senkivel.
Egyébként az emailekbõl kiderült hogy szoktak telefonon beszélni és most nincs itt a házban senki csak én és láttam hogy veszi a kezébe a telefonját. Mivel nincs itt senki gondoltam hogy azzal a nõvel fog beszélni és igazam lett. Azt nem látta hogy én itt vagyok. Elmondta neki hogy mi a helyzet vele, hogy vannak a gyerekek, kérdezte hogy õ (a nõ) hogy van. Aztán elköszönt: okés, na puszi puszi, szeretlek szia.
:SSS nem fogok senkinek mondani semmit, de nem tudom mi lesz ennek a vége :( :( :(
Hatalmas lelki teher...
12.45-ös:
Azt akkor is tudtam, hogy nem akadályozhatok meg semmit. De a barátnőm meg van győződve arról, hogy ha akkor nem nyitom fel a szemét, akkor szemet hunyt volna a férje későbbi kilengései fölött azzal, hogy "pasiból van". A másik pedig, hogy a lelkiismeretem tisztább lett azzal, hogy szóltam. Így tudta, hogy mit vállal fel, volt döntési lehetősége. Arról nem én tehetek, hogy több ilyen megalázó helyzet kellett ahhoz, hogy rájöjjön, hogy mi a valóság.
Felelős vagyok a hírért, naná. És felelős vagyok a barátomért is. Akinek ha nem mondom meg ezt az adott helyzetben, akkor hazudok neki. Ez jobb? Milyen "legjobb barátnő" az, aki képes ezt elhallgatni? Bár nálunk alap volt, hogy az őszinteség igenis fontos, nem hazudunk egymásnak, és nem titkolunk el ilyen fontos dolgokat. Az, hogy a másik mit kezd ezzel az információval, már az ő dolga. De mivel felelős vagyok érte, ezért kötelességem megmondani neki, ellenkező esetben nem vagyok jobb a megcsalónál: én is becsapom, és ugyanúgy visszaélek a belém vetett bizalmával.
Kedves kérdező,
és ha a keresztszüleid később elválnak, és te elkottyintod, hogy tudtál a viszonyról? Vajon hogy esne keresztanyádnak? Lehet, hogy furcsa vagyok, de én az őszinteséget többre becsülöm a látszatboldogságnál, amiben valószínűleg keresztanyád a szenvedő fél...
És ha pont ettől válnak el? Az jobb? Ki lát a jövőbe? Én nem. Ha már itt tartunk az én keresztapám is megcsalta a keresztanyámat, és együtt maradtak, családként éltek, míg keresztanyám meg nem halt. Van két lányuk is akik erről nem tudnak, én meg igen. Nem azt mondom, hogy hú de helyes ez így, viszont azt igen, nem az én dolgom megítélni a keresztapámat, amiért így tett. (Mondjuk nekem nem volt ilyen dilemmám, mert én csak keresztanyám halála után tudtam meg. De ettől még nem rohantam elítélni keresztapámat. Igaz, ebben nagy szerepe van annak is, hogy ezt már felnőtt fejjel kellett eldöntetnem.)
Egy barát/barátnő egy szinten van velem. A szüleim, keresztszüleim nem. Ez is benne van a választásomban. A velem egyenrangú kapcsolatban lévők felé felvállalhatom a konfrontációt. (Bár nem érdemes.) A szüleim felé van bennem annyi tisztelet, hogy nem avatkozok be.
Látom, hogy páran folyamatosan lepontozzátok ezeket a válaszokat, csakhogy ez nem szavazás kérdése. Attól, hogy SZÁMOTOKRA NEM HASZNOS ez a fajta válasz, mert nem tudtok mit kezdeni vele, én nem fogok mást mondani. Sok mindent meg lehet szavazni. Akár azt is, hogy minden ember tudjon lebegni, ha csapkod a kezével... (Amúgy nem valami meg nem értett messiás vagyok, hanem egy olyan ember, aki terápiás úton próbálja meg helyrerakni az ilyen esetek következményeit. Most magam ellen dolgozom, lehetne eggyel több kliensem.)
Tényleg nagyon fiatal vagy ehhez az egészhez, vagy hogy egyáltalán te megbeszéld a keresztapuddal. Eszembe jutott egy még jobb ötlet, hogy megszabadulj a nagy terheddől!
Ki az, akivel NEKED meg kell beszélni a Te dolgaidat, rágódásaidat? Ha túl nagy feladat elé állít az élet ki az aki érted felel, akire mindig számíthatsz?
Beszélj a saját szüleiddel!!
Mondd el anyukádnak, hogy ez és ez történt, ezt és ezt olvastad láttad! Te elmondtad, ennyi. Anyukád mégiscsak felnőtt, majd ő cselekszik a belátása szerint, azzal beszél, akivel akar, bölcs belátása szerint azt tesz, amit ő jónak lát.
Ezzel te letudtad a dolgot részedről, rábíztad a felnőttekre, megkönnyebbültél. És senki nem fog rád megharagudni, amiért anyukáddal beszéltél,ez természetes dolog, és utólag azt sem vetheti senki a szemedre, hogy titkolóztál volna!
Na, ez az ötlet remélem tetszik? És kézenfekvő dolog is, hogy ilyen esetben egy gyerek jobb, ha az anyjához fordul és feljebb passzolja a labdát!
Sajnos ez nem megy mert anya utálja õt, apa meg nem él velünk (és egyébként õ is utálja (egy félreértés miatt de apa makacs és nem is ugy történt ahogy õ azt gondolja na mindegy).
Meg egyébként nem szeretném, és szerintem keresztapum se ha más megtudná. Mostmár véglegesen eldöntöttem. Beszélni fogok keresztapummal, este jövök!
Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mire jutottál...
Annyit még reagálnék arra, amit írtál, hogy talán mégsem ok nélkül utálja őt az anyukád és apukád. Lehet, hogy ők hamarabb ráismertek, vagy beleláttak keresztapád dolgaiba!
Amit most megtudtál az is éppen elég ahhoz, hogy bárki JOGGAL megutálja a családban!
Beszéltem vele de nem sokat , navyon nehéz volt ez nekem. Azt mondta hogy nincsen semmi, és nem kokckáztatná a házasságát...
Azt nem tudja hogy azokat az emaileket is elolvastam ami a dugásaikrol szoltak... hazudott :( ha azt mondja válik még az is jobb a hazugságnál :( ez fáj:( hagyom az ügyet..
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Szívesen, nincs mit, csak próbáltunk segíteni, meg okoskodni innen kívülről... :)
Előre látható volt, hogy bár jó a kapcsolatotok, de te, egy 16 éves fiú nem tudja végigvinni a dolgot egy jóval idősebb családapával szemben, szal igazából nem sikerült vele úgy megbeszélni, aminek valami haszna lett volna bármelyikőtök számára, illetve ő sem tekintett téged megfelelő szintű félnek ahhoz, hogy őszinte legyen veled, mert letagadott mindent, kikerült téged és a problémát. A titkodat meg őrizgetheted tovább magadban... Sajna...
Még válogathatsz a többi tanácsból, amiket kaptál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!