Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Túl lehet élni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eve27 kérdése:

Túl lehet élni?

Figyelt kérdés
Már 1 éve elhagyott a férjem, 13 év boldogság után, miután szültem neki egy fiút. A babánk csak 10 hónapos volt, amikor elment. Azóta többször a tudtára adtam, hogy még mindig szeretem, de úgy tűnik hidegen hagyja. Én meg azóta kínlódok, nagyon hiányzik, nem tudok nélküle élni. Hetente jön a gyerekünkhöz, majd meghasad a szívem, hogy látnom kell. Nehezen tudok aludni, rémálmaim vannak, naponta többször is a sírás kerülget. Hogyan éljek nélküle? már bírósághoz is fordult, lassan el is választanak bennünket. Ő volt az első igazi szerelem, az első szexuális kapcsolat, szültem neki egy gyereket, egyszerűen az életem volt, mindent neki adtam. És soha nem hagytam volna így cserben.
2012. szept. 1. 20:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon sajnálom ami történt veled.

Sajnos azon, hogy mar a férjed nem úgy szeret téged ahogy te őt, nem tudsz változtatni. Viszont a közömbössége talán majd segít kiábrándítani idővel.

Hmm 13 év hosszú idő, nem volt semmi jele, hogy megváltozott? Gondolom nem egyik pillanatról a másikra hagyott el benneteket ugye?

2012. szept. 1. 20:55
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
jesszus, ez borzasztó :( mi oka volt ezt tenni veled? Semmi jelét nem adta előtte, hogy problémája van veled? Nagyon sajnálom, rettenetes... Ha én lennék a helyedben, nem, nem élném túl, én is jobban szeretem a barátomat 20 évesen, mint bárki mást, nem élném túl, ha elhagyna, szóval bele tudom képzelni magam a helyzetedbe még akkor is, h aidősebb avgy nálam. Azt nem értem, hogy ha boldogok voltatok, miért hagyott el titeket. Főleg egy 10 hónapos kicsit.. Neki apára van szüksége. Lehet megijedt a szülői szereptől? Hallottam ilyen rémsztorikat, hogy összeköltöznek, baba van, és a barát/férj lelép mert megijed. De akkor is, mi ez már, 13 év után ezt tenni. Felháborító. Nem akarom bántani a férjedet, nem is teszem. Lehet időt kell neki adni, de semmiképpen se távolodjatok el egymástól. Elhsizem, hogy nagyon nehéz ez neked, gyermekeddel egyedül vagy, és épp az az ember sétált ki az életetekből, akiért tűzbe tennéd a kezed, még most is!
2012. szept. 1. 20:56
 3/11 anonim ***** válasza:
73%

Az, hogy NEKED ö az elsö partnered, nem ok arra, hogy vissza akarjon jönni hozzád. SÖT, könnyen lehet, hogy éppen emiatt megfojtottad a agszkodásoddal és emiatt ment el.

Az meg végképp hülyeség, hogy szültél NEKI gyreket!!! Mi az, hogy NEKi? Szerintem magadnak szültél, vagy ha nem igy gondolod, akkor a gyerek az övé, neked semmi közöd hozzá.

Ha nem akar többé veled élni, akkor sokkal jobb lenne, ha nem azok erölködnél, hogy vissza tudnád-e hóditani, öt nem érdenkli, hogy te szereted-e, mert Ö NEM szeret többé téged.

EZT el kell fogadnod, és megpróbálni önálló emberként élni.

2012. szept. 1. 20:58
 4/11 anonim ***** válasza:
48%

Szültén NEKI egy gyereket? Te nem akartad?

Az meg, hogy fiút szültél: ha lány lenne, akkor nem is baj hogy otthagy?

2012. szept. 1. 21:02
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

3. és a 4. válaszolónak üzenem, hogy az empátiának meg a fogalmat se ismerik.

Ti most tényleg azon vagytok kiakadva hogy NEKI? Meg hogy fiú-e vagy lány?

Ha titeket hagyna ott a társatok 13 év után akit szivbol szerettetek és közös gyereketek is lenne, nem tudom hogy mit szólnátok. Nyilván ti továbblépnétek meg aznap EGYEDÜL mert ti olyan f.sza emberek vagytok...

A kérdező semmi rosszat és negatívat nem irt csak elvan keseredve.

2012. szept. 1. 21:15
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
Elhiszem, hogy maga alatt van, de úgy ír a gyerekszülésről (pontosabban a FIÚ szüléséről) mintha az egy szívesség lett volna a részéről, egy hatalmas áldozat, amit csak a férje kedvéért csinált.
2012. szept. 1. 21:19
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

A 3. vagyok, engem otthagytak 10 év házasság után két gyerekkel (akiket NEM a férjemnek szültem, hanem mert mindketten gyerekeket akartunk), úgyhogy tudom, milyen ennyi idö után egyedül maradni.

De én nem azon nyafogtam, hogy mennyire szeretem még mindig, meg hogy éljem túl a szakitást, hanem keményen dolgoztam, hogy a gyerekeimmel együtt meg tudjak élni, és eleget tudjak velük is foglalkozni. Az apjuk öket is látogatta, meg el is vitte öket, mi is beszéltünk, mert már csak a gyerekek miatt is szükség volt több mindent megbeszélni, de EGYETLEN percre sem jutott eszembe, hogy ha elment, utána újra akarjam még egyszer kezdeni a kapcsolatot.

2012. szept. 1. 21:53
 8/11 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a hozzászólásokat! Tényleg nem az a hangsúlyos, hogy fiút szültem, de ez volt annak idején minden vágya, akit sajnos itt tudott hagyni. És tényleg nem neki szültem, hanem azért, mert régóta terveztük ketten, sokáig hiába próbálkoztunk ketten. Nem is azért szültem, hogy nekem legyen gyerekem, hanem, hogy nekünk. Jele az volt, hogy problémáink vannak, meg is beszéltük, hogy megoldjuk őket, de erre már nem volt hajlandó. Valószínűleg azért, mert nem tudta és akarta miattunk feladni a szabadságát. Problémát jelentett neki, hogy szóvá tettem, hogy velünk is tölthetne egy kis időt és nem csak akkor látnám, amikor már alszik a babánk, mert neki is kellene vele egy kis időt tölteni. Sajnos nem tudok túllépni rajta, próbáltam. És a közösen tervezett gyermekünknek sem igazi család nélküli életet képzeltem. Nem ezt érdemelné, hogy kéthetente hétvégén rángatjuk ide-oda. Ráadásul a kisfiam, aki már elmúlt 1,5 éves még csak most kezdi elfogadni, de arról, hogy mi az, hogy apa fogalma sincs. Előbb tudta mondani a számára bonyolultabb anya szót, mint az apát. Sőt, sokszor az apját papának szólítja. Nekem nagyon szoros a kapcsolatom a fiammal, végülis csak mi voltunk egymásnak, őt is megviselte, amin keresztülmentem.
2012. szept. 2. 07:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Én elköltöznék több száz kilóméterre, megnehezítve a láthatást is. Munkahelyet váltanék, és új életet próbálnék kezdeni egy telejesen új helyen, valamelyik vidéki nagyvárosban. Egyébként is azt tervezem, hogy nem Pesten szeretnék élni, undorító ez a város.

Mindenesetre tereld el a figyelmedet valamivel, hogy ne rá gondolj egyfolytában. Nézd meg a Titok c. filmet, letölthető a youtube-ról, és az ehhhez kapcsolódó "sorsalakító" filmeket. Rajtam ez segíteni szokott. Egy kicsit jobban összeszedem magam utána, és pozítívabban látok mindent. Át kell állítanod magadban a dolgokat, és az eredeti elképzelést a párodat sztornózni kell a jövőbeli terveid közül. Találni fogsz más megoldást is hogyan valósítsd meg az elképzeléseidet. Mindenre kell legyen B terv is. Kitartást kívánok. És türelmet, amíg újra összeáll benned a kép, hogyan lép tovább.

2012. szept. 2. 09:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Tapasztalatból mondom: biológiailag túl lehet élni, és a fiad miatt túl is kell élni!

Az már más kérdés, hogy a szíved, lelked halott lesz.

Egy idő után belefásulsz a fájdalomba.

Nagyon remélem, hogy rádtalál még a szerelem!

2012. szept. 2. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!