Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjemmel teljesen megromlott a kapcsolatunk. Költözhetek az 1 éves közös gyerkőcünkkel?
Tehát a férjemmel a kapcsolatunk már egy ideje eléggé megromlott.Már nem szeretem,de sajnos elköltözni nagyon nehezen tudnék.Természetesen lenne segítségem a szüleim,hozzájuk költöznék,de ők a mostani lakóhelyünktől 500km-re laknak ( nem külföld ).Ha válásra kerül a sor a bíróság engedélyezi hogy ilyen messzire elvigyem a kisfiút?Olvastam itt olyat is hogy a láthatást nekem kell biztosítani,ez eddig oké,de az utazás költségét az apukának nem tudnám biztosítani,mivel csak gyest,és családi pótlékot kapok.Attól is félek hogy ennyi kereset mellett nem ítélnék nekem a gyereket.
Teljesen kétségbe vagyok esve,nem tudom merjek e lépni,félek hogy elveszítem a kisfiamat.
Ezért csak Te vagy a hibás, nem törődtél a férjeddel most meg ahelyett, h helyrehoznád a dolgokat inkább lelépsz.
Így tuti nem adják oda a gyereket:)
Attól függ ki mit ért nem törődés alatt.
Amióta vele vagyok,mindig mellette álltam jóban/rosszban,és neki az utóbbi időben kijutott a rosszból bőven.Nyugtattam ha kellett,lelki társa voltam a nehéz időkben.
Mikor hazajön munkából az ebédet az ágyba viszem neki,ugyan úgy a kávéját is.Ha úgy ér haza akkor a vacsorát.
Szerintem én teljes mértékben mellette álltam.De már nem szeretem.Sokat vitatkozunk,veszekszünk,és nem tudjuk megbeszélni mert ő nem nyit felém.Beszélgetni nem tudunk.Én meghallgatom mindig ha valami bántja de ha én mondanék neki valamit a válasza:most fáradt vagyok,vagy nem érek most rá,esetleg épp a kedvenc műsora van úgyhogy maradjak csendben.
Persze ugyan olyan joga van gyerekhez mint nekem,ezt én is tudom.El is mondtam neki hogy bármikor láthatná.
A gyerektartást pedig lehet megbeszélem vele,mert így ahogy leírtátok lehet hogy állná az utazást.
Nem akarom kisemmizni,azt az előző felesége megtette már,és ott két gyereket nem látogat pedig kb 20km-t kellene utaznia.
1. Ha el akarsz költözni, akkor add be egyidöben a válókeresetet, meg azt, hogy a gyerek ideiglenesen - a határozatig - nálas legyen elhelyezve.
2. A vagyon rád esö részéröl lemodnhatsz (habár hülyeséget csinálsz), de a gyerektartástól nem, mert az a gyereknek jár.
3. Ha elköltözöl, akkor a láthatással kapcsolatos többletköltségeket neked kell fizetni, és nem érdekel senkit, hogy van-e rá pénzed. Ugyanis nem lehet elvárni a férjedtöl, hogy ilyen nagy utat és az azzal járó igen magas költségeket ö fizesse, amikor ezt a helyzetet te állitottad elö. VAgy kölcsönkérsz, vagy felveszel kölcsönt, stb. - esetleg megbeszéled az apával, hogy - amennyiben meg tudja oldani, ne követelje töled ezt a pénzt.
4. A gyerekelhelyezésnél a vagyoni helyzet nem sokat számit, ezen kivül a három év alatti gyerekeket csak nagyon indokolt esetben nem kapja meg az anya: pl, ha alkoholista, kábítószeres, prostituált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!