Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Társammal megromlott a kapcsolatunk. Haszon élvezeti jogot és vagyont közösen fel osztottuk. Állandó vitája miatt, szeretném ha albérletbe kötözne, az albérlet költségét rám terhelné. Ez lehetséges?
Szerintem,ha jogi úton akarsz ennek érvényt szerezni, az nem fog menni,mert ha volt egy közös ingatlanotok X millió forint értékben, akkor ha annak felét ilyen néhány tízezres havonkénti részletekben akarod neki kifizetgetni,akkor még 30 évig is eltarthat ez a - nevezzük így- törlesztgetés, és közben azt nem tudod írásban garantálni, hogy nem halsz meg,pl. nem üt el az autó, nem kapsz infarktust/agyvérzést/rákot(vagy bármilyen egyéb gyógyíthatatlan,halálos betegséget), nem ölnek meg, vagy nem ölöd meg magadat bármilyen módszerrel.
Mivel ezt nem tudod szerződésszerűen garantálni, ezért -szerintem- ez nem megy.Bár nem vagyok jogász,csak tanultam némi jogot.
Ahhoz képest, hogy vannak, akik hivatalos válás esetén is egy fedél alatt maradnak, mert a házban maradó fél - pénzhiány okán - nem tudja kifizetni a távozó félnek a fele vagyont, elég nagyvonalú ajánlat a társad részéről, hogy elmegy albérletbe. De elég bugyuta döntés is, hisz bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nem tudod fizetni tovább az albérletet. Ha meg megkapta a ráeső összeget/ "a vagyont felosztottuk"/, akkor mit vár még el?
És hogy kerül ide a haszonélvezeti jog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!