Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szüleim kapcsolata válságban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szüleim kapcsolata válságban van. Többi lent. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Próbálják helyre hozni. Viszont észrevettem, hogy az apám délutánonként többórás sétákra jár. Azt gondoltam, ok, de azért gyanakodtam egy kicsit. Most pedig itthon hagyta a telefonját, de egy barátjától várt hívást. Egy sms-e jött, és megnéztem, hátha a barát írt. Egy nő írta neki sokszor, h szereti. Okostelefonja van, automatikusan láttam a korábbi sms-eket is. Nyilvánvalóan félrelép. Mit tegyek?
2012. júl. 22. 00:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%

Mit tegyél?!... SEMMIT!...

Neked ehhez semmi közöd...

Ez a szüleidre tartozik, te annyit tehetsz maximum, hogy ebben a kritikus helyzetben nem idegesíted őket a saját problémáiddal, legalább te ne gerjeszd a feszültséget...

Idővel minden kialakul!...

2012. júl. 22. 00:08
 2/12 anonim ***** válasza:
94%

Nos... Először is tudom mit érzel és bizton állíthatom, hogy fogalmam sincs mi a legjobb döntés ebben a helyzetben. Anno nálunk "gyerekként" én robbantottam a botrányt egy ártatlan blokkal, aminek nem volt gazdája. Csak azért akadt meg a szemem rajta, mert igen nagy összegű ékszervásárlásról szólt. A legrosszabb az egészben az volt, hogy anyu pár napig reménykedett hátha ő kapja. Aztán apu végre színt vallott, három éve szeretője van. Én azt, amit akkor átéltünk, a legrosszabb ellenségemnek sem kívánom.

Az egész poénja, hogy azelőtt 1-2 évvel egyszer meglátogattam a munkahelyén, reméltem örülni fog hogy beugrok. Gondoltam majd együtt mehetnénk haza. Ehelyett oltári letolást kaptam, hogy minek jönnek ide és blablabla. Akkor indulatomban visszaszóltam, hogy mi az isten baja van, randija lett volna valami nővel vagy mi? Még látszott is rajta, hogy egy pillanatra megtorpan, de csak korrigált. Én gyerekként éreztem ezt már annyira de annyira régóta... Baromira rossz érzés volt. Láttam ahogy elvonul sms-t írni, anyu meg sír fent a hálóban, láttam ahogy elvonul telefonálni, amikor anyu bőgve főzi az ebédet. Borzalmas volt! Olykor kedvem lett volna képen tenyerelni a saját apámat! :(

Végül együtt maradtak, tisztázták a helyzetet, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a nő nem maradt... Csak reménykedni tudok benne.

Visszatérve a te helyzetedre, ha anyukád ezt nem is sejti, akkor talán a fülébe ültetném a bogarat bármennyire is fáj. Viszont egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez a helyes döntés. Ez csak az, amit az én lelkiismeretem és anyukámmal szembeni szeretetem diktált. Apu is szeretem, de annyira nem, hogy egy percig is hagyjam, hogy hülyének nézze anyut. Ha fordítva történt volna az eset, akkor apu mellett kiállnék ugyan így.

2012. júl. 22. 00:16
 3/12 omba ***** válasza:
90%

Ne keverj, ne kavarj, apádnak mond, hogy ez téged aggaszt. Ha lecseszne, hogy mit nézegeted a telefonját, hát mond szépen, hogy nem az a baj, hogy nézed, hanem az amit ő csinál.

Olyan sok mást nem tehetsz.

Hogyan próbálják helyrehozni a kapcsolatot?

Ha együtt sétálnának nagyokat...

2012. júl. 22. 00:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt megcsalás.. Én ma már felnőtt nő vagyok. Azt hiszem ha anno előbb tudom meg mint anyu és nem mondom el neki akkor az lett volna a legnagyobb sértés vele szemben amit elkövethetek. Sose felejtené el nekem. Borzasztó amikor már mindenki tud a dologról csak te nem... viszont az a lavina amit ez elindíthat azt sem egyszerű felvállalni. Nincs helyes döntés ilyenkor. Én a mai eszemmel talán az apámmal beszéltem volna. Nem elővenni és leteremteni, de a tudtára adnám a dolgot és arra sarkallnám hogy döntse el mit akar. Mert innét még van visszaút. Ha ő is akarja. Viszont sokan csak arra várnak hogy lebukhassanak és végre fel kell vállalniuk az új kapcsolatot, mert gyávák kimondani hogy vége a réginek. Mindenesetre ez a szüleid dolga, ezt gyerekként borzasztó megélni. Amikor robban a bomba és kiderül onnét indul a katasztrofális része. Inkább a szülőket kell terelgetni hogy próbáljanak egymásra találni. Mi is próbáltuk bár sikertelenül. Akkor már menthetetlenek voltak. Éreztük hogy baj van de nem tudtuk mekkora. Az hogy próbálják helyrehozni az mit takar nálatok?? Mert nem úgy tűnik, akkor apukád nem járna félre...
2012. júl. 22. 09:10
 5/12 anonim ***** válasza:
18%

Elolvastad az apád telefonjára érkező sms-t? Milyen süket duma már, hogy megnézed, hátha a barátja írt... Ahhoz se lenne semmi közöd, ha a barátja írt volna neki. Az, hogy a szüleid kapcsolatában problémák vannak, téged nem jogosít fel a kutatkodásra.

Amellett baromira semmi értelme: most tudod, hogy egy nő írta neki, hogy szereti. Ettől előbbre vagy?

2012. júl. 22. 09:13
 6/12 omba ***** válasza:

9:13, nehogy már a kérdező legyen a hunyó!

Egy becsületes embernek nyugodtan el lehet olvasni az sms-eit, mailjait, főleg a sajt lányának.

Előrébb van, igen!

Nem sejti, hanem tudja mi a baj, hol baj.

2012. júl. 22. 09:26
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
omba, érdekes egy felfogásod van... más magánlevelezését elolvasni eleve nem becsületes dolog...
2012. júl. 22. 09:47
 8/12 omba ***** válasza:

ha én jól értem, nem az a probléma, hogy a gyerek elolvasta az sms-t.

Én általában családban éltem, ott a "magán" fogalma eléggé kétesen értelmezhető.

Egy apának meg ne nagyon legyen több titka a gyerek előtt, mint, hogy hova rejtette a a karácsonyi ajándékot!

2012. júl. 22. 10:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Azt irod, hogy probaljak a kapcsolatukat megmenteni.

Nem tudom, hogy mit gondol az edesapad, de nem lehet egy kapcsolatot megmenteni akkor, ha neki kozben szeretoje van. Lehet, hogy mar tud is anyukad a norol, csak esetleg azt hiszi, hogy le lett zarva a kapcsolat, amikor a hazassag megmenteset elhataroztak?

De apukad esetleg megsem tudta lezarni?

Voltam megcsalt feleseg, megmentettuk a kapcsolatot. De ez azzal kezdodott, hogy a harmadik fel teljes mertekbem ki lett zarva az eletunkbol es 100%-os oszinteseget kaptam, adtam. Ejjel-nappal beszelgettunk, rengeteget, tenyleg sokat.

En beszelnek a helyedben edesapaddal, mert igy ezt nem lehet csinalni, azzal hogy otthon jopofizik, de szeretot tart csak az idot huzza, elobb-utobb bomba robban.

Dontse el, hogy mit akar.

Es igen, ha nem kepes lezarni a kapcsolatot, akkor anyukaddal is beszelned kellene, mert neki nem lesz mindegy utolag, hogy mennyi idon keresztul volt atverve es mennyi ember el a kornyezeteben, aki falazott apukadnak.

Tapasztalat: az ismerosok ilyenkor mem azert hallgatnak, mert a csalonak falazni akarnak, hanem azert, mert nem akarnak belekeveredni, kenyelmetlen a dolog. De ez akkor sem esik jol, ha utolag kiderul, hogy senki sem szolt, pedig mindenki tudta.

2012. júl. 22. 21:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Én megmondtam Apámnak, hogy tudok arról, hogy mit csinál és megkértem, hogy hagyjon fel a nőcskéjével, vagy valljon színt Anyunak.

Ő döntött. Nem mondom, hogy Apummal azóta felhőtlen a kapcsolat, de én nem érzem azt, hogy ez az én hibám volt.

Nem lett volna fer Anyummal szemben ha úgy csinálok, mintha mi sem történt volna. Később kiderült, hogy már többen is tudták a családból, csak féltek bármit is tenni. Ez esett a legrosszabúl Anyunak.

2012. júl. 23. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!