Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A környezetetekben mit láttok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A környezetetekben mit láttok, tényleg sok a válás?

Figyelt kérdés
Sok párt ismerek a 20-35 éves korosztályig, de egy sem vált el. Van közöttük 2-3-5, és van közöttük 15 éves kapcsolat is, de egy elvált házaspárt sem ismerek. A legtöbben 1-2 pici gyerek van. Miért mondják hogy sok a válás? Oké, mondjuk a szüleim korabelieknél (50 év körüliek) ott már sokkal több elvált embert ismerek.
2012. jún. 19. 22:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
9%
Legtöbben az ország keleti részén válnak.
2012. jún. 19. 22:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Na nemár hogy ez is számít. Én Budapesten élek.
2012. jún. 19. 22:06
 3/14 anonim ***** válasza:
65%
Én meg Pest megyében élek, szomszéd néni mind három gyermeke elvált. :D
2012. jún. 19. 22:06
 4/14 anonim ***** válasza:
50%
Az ország ebben a részében rosszabbul élnek az emberek és ez okozza hosszú távon a családi konfliktust, nem törvényszerű de igaz.
2012. jún. 19. 22:22
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Igen, tényleg sok, vagyis több, mint mondjuk 10évvel ezelőtt... Szerintem. Én is elváltam, és sok ismerősöm szintén. 30 vagyok, 10éves kapcsolat, 6év házasságom volt, én is elváltam, de idén újra férjhez mentem. Hát, a remény győzelme a tapasztalat felett...:D
2012. jún. 19. 23:33
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Attól hogy nem váltak el még nem jelenti azt hogy stabil a kapcsolatuk.Nagyon sok megromlott/érdek kapcsolat van.Az egy másik dolog ha úgy tesznek mintha minden rendben lenne

De hogy a kérdésre is írjak valamit az én környezetemben eléggé sok válás/szakítás történt.Akik együtt vannak azok már többször is a válás/szakítás szélén álltak.Stabil kapcsolatból nem sokat tudnék felsorolni a környezetemben

2012. jún. 20. 00:01
 7/14 anonim ***** válasza:
Rengeteg elvált embert ismerek,sokkal többet mint akik soha nem váltak még.
2012. jún. 20. 06:50
 8/14 anonim ***** válasza:

Majd ha a most 20-35 éves ismerőseid is 50 év körüliek lesznek, köztük is sokkal több elvált lesz.

Én ismerek olyat is a környezetünkben, aki még csak 25 éves, de már kétszeresen elvált.

De nagyon sok 20-35 éves van, akik össze sem házasodnak, csak együtt élnek. Hol ezzel, hol azzal.

2012. jún. 20. 07:35
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ez azon is múlik, hogy ki mikor házasodik.

Aki korán házasodik, szerintem nagyobb eséllyel is válik el. Mivel akkor még túl fiatal, azóta sokat változott, illetve a fiatalok kevésbé képesek alkalmazkodni egymáshoz, illetve 30 alatt még könnyebben "ugrál" az ember, pláne, ha még nincs is közös gyerek.

Én 23 évesen jegyeztem el magam egy fiúval, halálosan szerelmes voltam belé, de úgy döntöttünk, hogy a házassággal még várunk. Fél év együttélés után jöttem rá, hogy nem bírom elviselni. Még jó, hogy az esküvővel vártunk, mert ebből válás lett volna.

A férjemet 27 éves koromban ismertem meg, 30 voltam, amikor összeházasodtunk. Most 36 vagyok, van 2 gyerekünk, és nem hiszem, hogy el fogunk válni. Sokkal megfontoltabb vagyok már, kitomboltam magam, jobban tudok alkalmazkodni, mint korábban. És tudom, hogy ő is pont azokat az értékeket képviseli, amelyeket értékelek egy férfiban: családcentrikus, megértő, hűséges, és nagyon jó apja a gyerekeknek.

Az én ismerettségi körömben sincs sok válás, egyébként, tényleg inkább csak azok, akik fiatalon jöttek össze.

2012. jún. 20. 12:37
 10/14 anonim ***** válasza:

Pont az a baj, hogy "ugrálnak" az emberek, ahelyett, hogy komolyan megfontolnák a dolgokat és döntenének.

Én 19 éves voltam, a férjem 21 amikor megismerkedtünk. 1 évre rá összeházasodtunk (nem éltünk előtte együtt, és nem baba miatti házasság volt) 28 éve vagyunk házasok.

Vannak volt osztálytársaink, kortársaink, akik szintén fiatalon házasodtak össze, vannak akik együtt vannak, vannak akik nem.

De vannak olyan ismerőseink is, akik inkább a 30hoz közelítettek, vagy már el is múltak, amikor az első házasságukat kötötték, és 5-10-15 év múlva elváltak.

2012. jún. 20. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!