Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kérhet még ettől több gyerekta...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérhet még ettől több gyerektartást?

Figyelt kérdés
A volt feleségemnek,ha a mostani párjától születik gyereke,akkor is kérhet gyerektartás emelést?Az már ugye nem az én gyerekem lenne,miatta nem kellene többet fizetnem,igaz?Most 30.000-45000 között fizetek,mert a mostani páromtól is van 2 gyerek.Viszont az exem azzal fenyegetőzik,hogy -csúnyán fogalmazok,mint ő-felcsináltatja magát és majd még egy 20-ast perkálhatok.Csak nem értem,én miért fizetnék többet?Azért,mert másnak szül gyereket?
2009. jún. 29. 17:24
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy meg ha 2 gyerek nálad, 1 nála, akkor nem neki kéne fizetnie?
2009. jún. 29. 19:39
 22/24 anonim ***** válasza:
77%
Nem, mert a másik két gyerkőc a mostani párjától van. Az exétől ez az egy gyerek van, és ő az anyjával él.
2009. jún. 29. 19:45
 23/24 anonim ***** válasza:
71%

Én nem értem a válaszadókat.

Ha egy apa megkérdezi, hgy "kérhetem a tartásdíj csökkentését, az új kapcsolatomból gyerek született", akkor mindenki azt válaszolja, hogy igen, hiszen neked az új gyereket is el kell tartani, többfelé oszlik a fizetésed. Tehát ebben az esetben az exfelelség járuljon több pénzzel a gyerek neveléséhez, ez természetes valamiért. Hiszen az a régi gyerek ugyanannyiba kerül, ha a férfi kevesebb pénzt ad, akkor exnek többet kell rá költenie.

Ha egy nő megkérdezné ezek szerint, hogy "kérhetem a tartásdíj emelését, mert az új kapcsolatomból gyerek született", akkor arra "nem" a helyes válasz? Pedig a nő kevesebbet tud rá költeni mostantól, az új gyerek miatt. Ilyenkor apukának nem kell "pótolni" ezt a kieső pénzt? Csak fordítva?

Ne szidjatok, én nem vagyok egyik helyzetben sem, csak tényleg kíváncsi vagyok és tényleg nem értem. Most úgy olvastam ide bele, hogy biztosan mindenki azt mondja, hogy kérheti az ex az emelést, az eddig az oldalon olvasottak alapján. Aztán pafff, nem pont az várt, amire számítottam...

2009. jún. 30. 07:27
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném megnyugtatni a kérdezőt - ügyvédként -, hogy már régesrégen nincsenek előnyben az anyák a bíróságon automatikusan, teljesen megváltozott az ítélkezési gyakorlat és ma már 60-40 %-ban döntenek az anyánál elhelyezésről.

Tehát nyugodtan lehet bírósághoz fordulni a láthatás miatt, sőt, javaslom is.

2009. júl. 1. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!