Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérhet még ettől több gyerektartást?
1/24 A kérdező kommentje:
A havi bevételünk 180.000,gyes és családi+a fizetésemmel együtt.Nekünk is élnünk kell valahogy és lakáskölcsönünk is van.Meg ítéli neki a még több gyerektartást a bíróság?Az miatt a gyerek miatt,aki nem az enyém?
2009. jún. 29. 17:34
Semmi közöd az exed újabb gyerekéhez akit másik pasinak szül.Miért fizetnél Te ezért több tartásdíjat?
Amúgy 45000ft irreálisan magas összeg tartásdíjra,tegye össze kezét-lábát ha ennyit fizetsz.
Én azt mondom ne fizess ilyen sokat,inkább tedd félre magad amit a gyerekedre szánsz,jól fog jönni majd akkor segítségként amikor továbbtanul és valóban sokba fog kerülni,akkor odaadhatod a gyereknek.Szerintem tartásdíjnak 20-25000ft 1 gyerek után kb reális ha az anyja is hozzáteszi a részét.
2009. jún. 29. 17:36
Semmi közöd nincs a mástól született gyerekhez. A bíróság ítélte meg ezt a magas gyerektartást? Hány gyereke van az exfeleségednek Tőled?
2009. jún. 29. 17:37
5/24 A kérdező kommentje:
Egy fiú.Igen a bíróság ítélte meg,nem vették figyelembe,hogy sokkal kevesebb a fizetésem és még a fiamat sem hozhatom el már egy éve.Most pillanatnyilag azt hazudta a bíróságon,hogy egyedülálló lett.Áprilisban volt tárgyalás,utána májusban jött azzal,hogy egyedülálló.Persze tudjuk,hogy nem az...csak ennek nem jár a bírónő utána.Szóval fenyegetőzik is,hogy majd felcsináltatja magát én meg perkálhatok.
6/24 A kérdező kommentje:
Egy éve nem láttam a fiamat,mert folyton költözködnek és előtte is voltak gondok,mert ellenünk nevelte a fiamat.Így mindig félve hordtam.Viszont egy éve egyáltalán nem láttam,de most tudom,hogy hol vettek házat.Lenne esélyem elperelni a fiamat,így is?Mert ugye nem tartottam vele a kapcsolatot már egy éve:(
Ne hagyd magad! Adj be a bíróságra keresetet a csökkentésre és kérj környezettanulmányt! Ez az összeg irreálisan magas, Te is hivatkozhatsz a másik két gyermekedre. Nem javasolnám amúgy, mert nem egyszerű dolog "egyedülállóként" egy gyereket eltartani és bőven el lehet ennyit költeni egy gyerekre, viszont ha az exfeleséged ilyen genyó, hát én a helyedben minden lehetségest elkövetnék azért, hogy újra megállapítsák a gyerektartást. Neked, a párodnak és a közös gyerekeiteknek is meg kell élni, durvának tűnik, hogy az összjövedelmetek negyedét át kell passzolnotok neki, aki még nem átall fenyegetőzni is.
2009. jún. 29. 17:50
Ha jól értem, három gyermek édesapja vagy, amelyből kettőt te (illetve a jelenlegi pároddal közösen) nevelsz, egyet pedig az exfeleséged?
Emellett mondtad, hogy a családi pótlékkal meg mindennel együtt van 180e Ft bevétel, ez azt jelenti, hogy te legjobb esetben is 100e Ft körül keresel (ha a jelenlegi párod is keres. Ha nem, akkor kb. 150e Ft-ot)?
Mert ha így van, akkor nagyon balek vagy, amit a feleséged kihasznál. Három gyermek ellátásáról kell gondoskodnod, ebből kettőt természetben nevelsz. A béred kb. 40% (max 50%) ami reális a gyermekekre. A HÁROMRA ÖSSZESEN. Azaz gyermekenként max. 20e Ft-nyi tartásdíj lenne a reális.
Én a helyedben kérném a gyermektartás csökkentését (és ha lehetőséged van rá, inkább pakold te el a gyermeknek a pénzt). Emellett azt sem értem, hogy miért nem láthattad a gyermeked több, mint egy éve? Ennek mi az oka?
2009. jún. 29. 17:54
Ne haragudj,de én így már valami bibit látok a részedről is.Olyan nincs,hogy Te teljesíted a kötelességedet,és nem láthatod a gyerekedet.Erre mit mondott a bírónő a tárgyaláson?Mert gondolom rögtön bíróságra adtad amint nem engedett a gyerek közelébe,ráadásul 1 évig.Ha nem,ez a Te hibád is.Hogy lenne így esélyed elperelni?De egyébként gondolod,hogy ez lenne a megoldás?A gyerek érdekeit kellene ám szem előtt tartanotok ne a kicsinyes bosszú vezéreljen.
2009. jún. 29. 17:55
10/24 A kérdező kommentje:
Sajna elég jó ügyvédje volt most is a tárgyaláson:(Azon gondolkozunk,hogy elpereljük tőle a fiamat.Nálunk jobb sorsa lenne,csak félünk,mert régebben is voltak gondok.Meg hááááát egy év,az nagy idő...:(Viszont lépnem kell,mert nagyon rossz így mindenkinek.Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések: