Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegnap szült a volt feleségem. Lassan 2éve elváltunk. Baba az élettársáé. ÉN nevemen van baba. Mit csináljak, h ne az én nevemen legyen, mert nekem ahhoz semmi közöm?
Figyelt kérdés
Facebookon tudtam meg,amikor fényképen megláttam a babát én vezetéknevemmel.Remélem baba után nem kell fizetnem gyerektartást!2012. máj. 12. 06:10
21/23 anonim válasza:
Már nem azért, de én még mindig nem értem ezt az egészet. Ahhoz, hogy a gyerek nevet kapjon, kell vinni igazolást. Ha anyuka házas, a 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot, ha bejegyzett élettársi kapcsolatban él, az arról szóló igazolást, ha "csak úgy el vannak" , akkor apasági nyilatkozatot. Ha egyik sincs, a gyerek az anya nevét kapja. A lánykorit. Nem a férjezettet, művésznevet, akármit. A személyi igazolványon szereplő lánykori nevét.
22/23 anonim válasza:
Igen, elvileg így van, én vittem is házassági kivonatot, de a kutya nem kérte, automatice a férjem nevére került a baba. K-né vok, a baba K... lett. A nagyobbik gyerkőcnél még nem voltam férjnél, a lánykori nevemet használtam, akkor kérték az apaságit.
23/23 A kérdező kommentje:
Állítólag volt apasági nyilatkozat,csak az exem "ELFELEJTETTE" bevinni a nyilatkozatot,mert "hirtelen" jött a szülés(1hónappal előbb).Állítólag hétfőn rendezik a névváltozást. Az exem személyi igazolványában K-né B.I. van, régebben szóltam neki,csináltassa meg a babája miatt,nem vette komolyan,azt mondta elég az apasági nyilatkozat.Ja,és szüléshez nem kell vinni házassági anyakönyvi kivonatot,mert az automatikusan benne van a rendszerben.Élettársi papírjuk nincs. Most bocsánatot kért tőlem,és visszaveszi a lánykori nevét. Ja,és tegnap páran gratuláltak nekem a baba miatt :S Nagyon szar volt.
2012. máj. 13. 09:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!