Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegnap szült a volt feleségem. Lassan 2éve elváltunk.
Baba az élettársáé. ÉN nevemen van baba. Mit
csináljak, h ne az én nevemen legyen, mert nekem ahhoz
semmi közöm?
Ha követelne gyerektartást,akkor követeld a dns vizsgálatot!
De szerintem nem fog kérni ö is tudja hogy elöbb utobb ez kiderülne!
2012. máj. 12. 06:24
2/23 A kérdező kommentje:
Remélem így lesz,de azt akarom,h nevemről vegye le. :(
Ha legalább 280 napja elváltatok hivatalosan is, akkor nem anyakönyvezhették a nevedre a gyereket.
Először anyukával beszélj, aztán gyámhivatal.
Nem lehet, hogy csak azonos a vezetékneved a valódi apáéval?
2012. máj. 12. 06:33
A válásnál "visszavette" a saját nevét? Mert ha nem, és nem volt apasági nyilatkozat, akkor azért kaphatta azt a nevet.
Esetleg élettárs vezetékneve nem ugyanaz?
2012. máj. 12. 06:34
5/23 A kérdező kommentje:
Nem vette vissza a nevére. Az én vezetéknevem K... az élettárs vezetékneve Sz...! Majd délután beszélek a volt feleségemmel,hogy miért nevemen van a baba.Majd megírom,hogy mit válaszolt. Direkt féléve írtam volt feleségemnek,hogy nem szeretném,ha nevemen lenne a baba,és vegye vissza a lánykori nevét.Azt válaszolta,hogy visszaveszi a nevét,és Sz... néven lesz a baba. Ezek szerint semmit nem csinált.
Bocs, de mindegy, hogy anyukának mi a hivatalos neve, Sz, vagy K , vagy Z, mivel ha a gyereket az ő nevére anyakönyvezik, az kizárólag a lánykori neve lehet.
Elképzelhető, hogy képzelt apa kerül majd bejegyzésre, ilyen esetben anyuka bármilyen vezetéknevet mondhat.
Ahhoz, hogy a férj -volt férj- nevére kerüljön egy gyerek, 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. Ezt igen nehéz lenne megoldani, ha már majdnem 2 éve elvált...
2012. máj. 12. 06:54
7/23 A kérdező kommentje:
K...né B.I. a mostani neve.Gondolom ezért kapta meg a nevemet a baba.De állítólag a baba apja aláírta az apasági nyilatkozatot
Hidd már el, hogy ha a törvény szerinti időn túl született az a gyerek, akkor nem kaphatja a te nevedet
2012. máj. 12. 07:04
9/23 A kérdező kommentje:
Most írt sms-t az anyuka,h megszült,és hogy K-né miatt van a nevén,és elfelejtették bevinni az apasági nyilatkozatot.Ma viszi be az apuka a nyilatkozatot,és hétfőn intézni a névváltozást.Remélem így is lesz.Kicsit megnyugodtam!
Legyél nyugodt. Ugyanez volt a helyzet 12 évvel ezelőtt a lányommal. Mivel a lányom még a volt férje nevét viselte, a szülés után csak a lányom M...né nevére vehették fel a baba adatait. Pedig ő az adatfelvételnél szólt és azt kérte, hogy inkább a lánykori vezetéknevére anyakönyvezzék ideiglenesen a babát. De ezt nem lehetett. Sőt, még alakcímkártyát is kiküldték a volt férj címére. Az apasági nyilatkozat leadása után azonban azonnal átvezették a névváltozást.
2012. máj. 12. 07:16
Kapcsolódó kérdések: