Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik életszakaszban sérül legkevésbé ill. leginkább a baba/ kisgyerek, ha elhagyja valamelyik szülője?
Ilyen életszakasz nincs. Ahogy a gyerek "megcsinálásához" anya és apa kell, úgy a felneveléséhez is ez lenne az ideális. A sérülésen csak a szülők tudnak tompítani azzal, ha tudomásul veszik; ők válnak egymástól, és nem a gyerek tőlük. Rengeteg türelemmel, és szeretettel elfogadtatható az a helyzet egy kisgyerekkel, hogy apa/anya nincs ugyan minden percben a közelében, de ugyanúgy szereti őt, és ugyanúgy számíthat rá mindenben. Sajnos a válás körüli balhéban nagyon sokszor elfelejtődik, hogy:
1. a gyerek nem akar válni
2. a gyerek nem tehet arról, hogy a szülei válnak
3. a gyerek nem fegyver a vele élő szülő kezében, hanem egy élő, érző ember, akiért válás után is kötelesek felelőséget vállalni azok, akik életre hívták.
talán 3 éves korig az apa elhagyása nem akkora gubanc mert nem igazán emlékszik rá.
De ez egy nagyon nehéz kérdés.
A kisgyerek felfogja, hogy mi történik körülötte és emlékszik is rá, így biztos nagyon fáj neki, és később is fájhat ,ha felnő. :(
Tapasztalatból írtam,hogy elfelejti az eltűnt szülőt!
A kisebbik lányom pár hónappal volt fiatalabb 3 évesnél,amikor meghalt a férjem. Egy-két hónapig emlegette,de utána szinte soha. Később pedig egyáltalán nem emlékezett rá.
Válás esetén azért más a helyzet,mert utána is találkozik a szülővel. Így az emlék nem tud elhalványodni.
Köszönöm mindenkinek!
Kedves utolsó, részvétem utólag.
Én nem túl jó családi körülmények között nőttem fel. A szüleimre ráfért volna a válás, de nem tették. Inkább veszekedtek, vagy nem vettek egymásról tudomást.
A gyerekek nem hülyék.
Látják ezt.
Ami a legrosszabb, hogy ismétlődik.
A lányok az anyai példát veszik, fel, és olyan férfit találnak maguknak, aki olyan mint az apjuk.
A fiúk is ugyanúgy továbbviszik az otthoni példát...
Engem 8 hónapos koromban hagyott ott anyám a rokonoknál. Úgy tudom, épp az első nyolc hónap a kritikus.
Meg is lett az eredmánye: soha nem tudtam felelősségteljes párkapcsolatokat kialakítani (kapcsolataim persze azért voltak) és sem esküvőt, sem gyermeket sem akartam soha. Most a macskámmal élek kettesben 40 évesen. Szánalom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!