Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Melyik életszakaszban sérül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik életszakaszban sérül legkevésbé ill. leginkább a baba/ kisgyerek, ha elhagyja valamelyik szülője?

Figyelt kérdés
Már ha lehet ilyet kérdezni..
2012. jan. 17. 21:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én láttam már olyat, és itt is sok olyat olvastam, hogy bár gyerekként nem emlegette a másik szülőt, azért ott volt a harag mélyen az akkor már felnőtt gyerekben, amiért elhagyták. Hiányzott az, hogy legyen egy apja. Nem értette, hogy miért tűnt el kiskorában az apja (persze, agyilag felfogta, hogy azért, mert elváltak), de megnyugodni sosem tudott legbelül. Itt is hányan szokták keresni az apjukat, szüleiket. Ha mostohaapja sincs, akkor ráadásul férfi mintát sem lát, vagy ami még rosszabb, azt látja, hogy az anyja X időnként új és új pasival "ajándékozza" meg. Nem mindig szokott az ilyen jól elsülni.

A kérdésre válaszolva: szerintem nincs ilyen életszakasz. Talán, ha kiskorban (3 évesig) történik, akkor nem emlegeti egy idő után, de a kérdések és harag ott maradhat legbelül.

2012. jan. 18. 07:50
 12/20 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem 2 éves és 3éves korára már biztosan elvált szülők gyereke lesz, sajnos. Menthetetlen a dolog, sajnos. Szeretet nélküli kapcsolat a gyereket is tönkretenné hosszútávon. De ezt hagyjuk. Szerintem nagyon sok múlik egy anyán! Ha megkapja tőled a szeretetet és nem lát sírni meg panaszkodni az apjáról akkor nem fog sérülni. Ha azt vesszük minden embert ér az élete folyamán lelki sérülés sajnos. vagy így vagy úgy. Nálatok mi történt? Végleges a dolog?
2012. jan. 18. 10:19
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha a válás a prepubertásban történik, akkor sérülhet. Előtte-utána kisebb a kockázat. Még mindig jobb külön, mint egy rossz családban.
2012. jan. 18. 10:27
 14/20 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, az első években. 3-4 évesig.

Tinin a legnehezebb. Láttam egy műsort külföldön mindenféle drogosokról szólt, rehabilitációztak, és kiderült, hogy mind 1O-13 év körüli volt, mikor valami csapás érte őket. Válás, csúnyán bánás szülők által s hasonlók.

2012. jan. 18. 15:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon erőltetett már az egész,és ez senkinek sem jó. Köszönöm az eddigieket:)
2012. jan. 18. 18:28
 16/20 anonim ***** válasza:
Azért remélem nem te vagy az anyuka és azt tervezed, hogy teljesen lelépsz !
2012. jan. 18. 21:43
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem :)
2012. jan. 18. 21:44
 18/20 anonim ***** válasza:
Minegyikben. A gyermekek lelke sérülékeny. Nagyon jól leplezik fájdalmukat, de el alváskor a gondjukra gondolnak. Még akkor is rossz látni, ha fel nőtt az a gyermek és szülei el válnak, nem pedig akkor ha azokat veszíti el akik az életet adták neki. Nincs korszak, a szülő je elhagyása örök nyomot sérülést okoz benne. Ami ki hat a későbbi életére. Nincs olyan, hogy babais gyermek is , végikl kisérik az életüket, sérülnek. Azért mert baba, még nem hülye. Legkevésbé ha már családot alapított a gyermeked és te el válsz.
2012. jan. 21. 18:17
 19/20 anonim ***** válasza:
0-25 éves korig nagyon, 25-100 ig kurv szarul érinti!
2012. jan. 21. 19:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi történt azóta?
2012. márc. 20. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!