Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tegnap szült a volt feleségem. Lassan 2éve elváltunk. Baba az élettársáé. ÉN nevemen van baba. Mit csináljak, h ne az én nevemen legyen, mert nekem ahhoz semmi közöm?
Hát ez nem így megy, bocsi.
Ha K-ra anyakönyvezték, akkor a gyámhivatalhoz kell menni, ott apaság megállapítása iránti kérelmet beadni, megvárni amíg lezárul a bírósági per és akkor lehet majd új névben anyakönyvezni a babát.
A volt feleség csak szivat, hivatalos papírok nélkül nem anyakönyvezhették a gyereket a te nevedre.
Én is csak az anyukát tudom védeni. Szülészeten dolgoztam és sok olyan esetünk volt, ahol csak a szülőágyon tudta meg az anya, hogy bizony a volt férj nevét kell kapnia a gyereknek. Nem tudom, hogy a védőnők miért nem világosítják fel az anyákat, hiszen ők tudják a törvényt is meg ismerik a szülői hátteret is és 9 hónapjuk van, h elmondják.
Volt olyan nő is, aki már 15 évvel azelőtt elvált a férjétől, de a nevét nem változtatta meg, így a baba egy olyan ember nevét kapta, akit az anya sem látott már hosszú évek óta. Később rendeződött az ő ügyük is.
A válásnál kérned kellett volna a névhasználat megszüntetését.
Az anyakönyvezésre vonatkozó törvények szemellenzősek, egyetlen szempont a gyerek biztonsága. Az anyakönyvi hivatal azok alapján járt el. A bíróságok meg úgyis unatkoznak. A volt nejed hanyagsága miatt egy sabloneljárással több.
A 14-es válaszoló által írtak alapján érthető. Még-még az is megérthető, hogy a védőnőknek+szülészeknek is sok a dolguk, nem figyelnek erre, vagy véletlen hibáznak, hisz ők is emberek.
Viszont azt nem értem, hogy ezek után az anyának nem tűnik fel, hogy nem azt a nevet írták be a gyereknek, amit ő szeretne?
Vagy feltűnt, de nem érdekli, beletörődik, neki mindegy? És akkor már rakja is fel a fészbúkra, nem törődve a pletykákkal meg egyebekkel?
Csak azt akarom mondani, (bár én nem játszok közösségi oldalakon, de ha mégis tenném), akkor biztos nem tenném fel a most született gyerekem adatait, főleg ha abban elírás van, amit mielőbb megváltoztatni szeretnék, és nem szeretném, ha ilyen néven jegyeznék meg a gyerekemet... na csak ez fura.
Meg logikus az apa felháborodása. Még az ő párja, leendő párja hiheti azt is, hogy ő az apja a volt feleség gyerekének, közben semmi köze hozzá...!
"Nem tudom, hogy a védőnők miért nem világosítják fel az anyákat, hiszen ők tudják a törvényt is meg ismerik a szülői hátteret is és 9 hónapjuk van, h elmondják."
Én annyira nem élvezném, ha a védőnő azt firtatná, hogy a férjemtől van a gyerek vagy a szomszédtól. Aki félrekefél, az nézzen utána a törvényi hátterének, ne a normális házasságban élőket sértegessék miattuk.
19-es
2 éve váltak el, a nő meg most szült. Szerinted, akkor mikor kefélt félre? Nem elefánt ő, hogy évekig legyen terhes. A védőnő meg úgyis megkérdezi a családi állapotot, ami a nő részéről elvált. Így gondolom gyanítja, h nem a volt férjtől van a gyerek. Sok nő megtartja a volt férje nevét. Miért lenne ez bűn, ha egyszer lehet?
A védőnőnek meg nemcsak az a feladata, hogy súlyt mérjen meg elküldjön vizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!