Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni ha a gyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

PöttyösPanna kérdése:

Mit lehet tenni ha a gyerek hazudik? A férjem előző házasságából született 11 éves nagyobbik fia és a volt feleség együttes erővel tesznek meg mindent, hogy a férjemet mindenhol feljelentsék.

Figyelt kérdés
Hiába van apa ellen nevelés per, hiába van pszichológusi szakvélemény, hogy a gyermek mennyire hazudik és milyen nagy mértékben áll az anya befolyása alatt, hiába van hamis vád, rágalmazás per, egyelőre nem tudunk tenni semmit. Ezeknél még nincs döntés. A gyerek lehazudja a csillagos eget az égről, hogy az apja nem adott neki enni mikor nála volt, gázpisztolyt adott az öccse kezébe, hallott minket szexelni, kiengedte az apja éjszaka biciklizni stb. (Már a kisebbik fiút is kezdik ilyen módon az apja ellen hangolni.) A volt feleség pedig megy és feljelent bennünket mindenhol. Eddig elutasították minden alkalommal, de meddig folytatható ez? Minden tanácsot elfogadok, köszönöm!
2012. márc. 17. 14:26
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Szakember tanácsát kértük, a szakvéleményben le van írva, hogy az anya a problémás. A bíróság nem veszi el a gyerekeket, de változtatni sem tud semmin. A gyámügy pedig nem pszichológusokból áll, hanem lusta disznókból, akik nem akarnak dolgozni. 2 éve megy a huzavona, és nincs eredmény.
2012. márc. 17. 15:31
 12/33 anonim ***** válasza:
35%
Akkor mi a kérdésed?Mert ugyan azt írod,hogy minden tanácsot elfogadsz, de ez nem így van,mondod a magadét.
2012. márc. 17. 15:42
 13/33 anonim ***** válasza:
65%

11 éves gyerek anyjaként mondom, hatalmas blődség az hogy a gyereket nem szembesíthetjük a hazugságaival!

Na persze, had hazudjon csak nyugodtan mi? Éljen a kis felépített hazugságkastélyában?

Aki ezt mondja annak fogalma sincs a gyereknevelésről!

Hát az én gyerkőcöm is megpróbált már füllenteni, de nem sikerült neki, még a legapróbb stiklit is észreveszem. Azt hsiztitek nem szólok??! Ugyan már!

Még jó hogy az anyjaként megengedhetem magamnak hogy helyes irányban és elvek szerint neveljem! Épp ezért lesz belőle normális felnőtt.

Ismerek olyan gyereket sajnos akit teljesen összekever a szülei acsarkodása, egymás ellen hangolása, a gyerek pedig két tűz közt mindig épp oda húz szegénykém akinél épp van... már pszichológus kezeli a gyereket és gyógyszereket szed 9 (!) évesen, az iskolában rengeteg probléma van vele.. remélem rosszul érzem hogy belőle nagyon eltévedt felnőtt fog válni...

A gyereket nevelni kell, nem pedig ráhagyni mindent.

Vagy megfogadod hogy leültök az anyával beszélni, vagy igenis szembesíted a gyerekeket kőkeményen az igazsággal ( bár nekik akkor is az anyjuk szava lesz a szent), vagy fel is őt le is út és amíg a gyerekek nem képesek normálisan hozzátok állni addig nem is kell hozzátok menni. Ügy lezárva.

2012. márc. 17. 15:53
 14/33 anonim ***** válasza:
19%

kedves 13, te egy teljesen más szituációról beszélsz.

itt egy 11 éves gyerekről van szó aki már évek óta lavírozik az apa és az anya veszekedése közepett. Aki kapja jobbról és balról is a másik fél jellemzését.

Egy 11éves ilvenkor egy darabig megpróbál megfelelni mindkét félnek (hiszen mindkettőt szereti) aztán elkezd hazudni mindkettőnek és végül az erőszakosabb pártjára áll.Ez egy elég bonyolult pszichológiai helyzet. Ha ebben az esetben az apa támadólag lép fel,akár végképp elidegenítheti magát a gyerektől. Nem kell igazat adni neki, de nem kell megszégyeníteni.és a kaszárnyastílus semmiképpsem célravezető. (kíváncsi leszek a gyerekedre kamaszkorában)

Tehát ha nem értessz hozzá és még a helyzetet se tudod felmérni,akkor kérlek ne szólj bele.

2012. márc. 17. 16:04
 15/33 anonim ***** válasza:
41%

16.04-es!

Úgy emlékszem nem kértem tőled kioktatást! Tehát megköszönném ha lekopnál rólam. Egyébként szólj közbe megint ha rosszul tudom... de oda írok és szólok be ahova akarok.. nem? Nem pedig ahova te megengeded!

Egyébként megnézheted a gyerekem ( bár közöd nincs hozzá), mindenki agyondicséri mennyire jólnevelt okos gyerek.. erről ennyit. Hja és nem tudom honnan a búbánatból veszed hogy megszégyenítem te nagyon nagy okos! Az hogy felhúzom a szemem és a "biztos?" kérdésemre a gyerekem is elkezd nevetni és én is, ami miatt aztán ki is derült a stikli, ez nem megszégyenítés! Szerintem. De te olyan nagyon okos vagy, hogy biztos másként látod!

Amúgy pedig!

Igenis szembesíteni kell azt a 11 évest a hazugságaival, mert tudnia kell ezzel milyen fájdalmat okoz a saját apjának.

Itt elsősorban mindenért az anya a hibás, ő tehet róla hogy a dolgok idáig elfajulhattak.

2012. márc. 17. 16:15
 16/33 anonim ***** válasza:
22%

a stílusminősít....

Tudod pszichológus vagyok, ezzel foglakozom kb.30éve.Gyermek- és családpszichológiával. Igen kíváncsi lennék a gyerekedre kamaszkorában. Remélem elég erős és ellensúlyozni tud téged.

2012. márc. 17. 16:23
 17/33 anonim ***** válasza:
5%

A stílus minősít... pfff, micsoda duma!

Az eszem megáll kedves mindentudó pszichológusnéni, hogy neked semmiből sem esik le hogy szállj már le rólam ?!

Hagyd te békében az én gyerekemet, aztán osztogasd az észt is másnak!

Lekötelezel egy életre!

2012. márc. 17. 16:36
 18/33 anonim ***** válasza:
6%

nem neked írtam,hanem a kedves kérdezőnek. Éppen azért, hogy ne mérgesedjen el a viszony mégjobban az apaés a gyerek között.Ez egy nagyon kényes helyzet,szenzibilitást igényelne a szülőktől. Az anya részéről ez nincs meg. Így ez az apára hárul.

Benned szenzibilitás semmi nincs,se empátia. Magát a szituációt se érted.

Ennyi. részemről lezárva

2012. márc. 17. 16:40
 19/33 anonim ***** válasza:
5%

Idióta.

Te ne akard bemagyarázni mit értek és mit nem.

Ennyi részemről is.

2012. márc. 17. 16:44
 20/33 anonim ***** válasza:
36%
"Tudod pszichológus vagyok"---sokra mész vele!Attól még, hogy annak tanultál, nem biztos, hogy értesz a gyerekneveléshez.
2012. márc. 17. 16:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!