Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A volt férj kötelezheti a volt feleségét, hogy térjen vissza leánykori nevéhez, és ne használja tovább az övét?
Egyetlen esetben kötelezheti a jelenlegi családjogi törvény szerint: hogyha az asszony az életére tör, és ezért letöltendőt is kap.
Egy jogász tanonc
Nem értek egyet az előző hozzászólóval. Életemnek pont abban a szakaszában viseltem a férjezett nevemet, amikor a karrieremet építettem fel. És ezen a néven építettem fel.
Két azonos néven ne szerepeljenek emberek? Hány Kovács Jánosné él az országban, akik nem ugyanannak a Kovács Jánosnak voltak a feleségei? Vagy mondjuk apa-fia névazonosság hány van? Ennyi erővel hozhatnának olyan törvényt is, hogy ne legyen egy családon belül azonos név, mert össze lehet keverni őket!
A nevem a nevem, és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodom.
Van egy jó példám erre (bár nem magyar példa): Agatha Christie. Ezen a néven írta a könyveit, majd elvált, újra férjhez ment, mégis megtartotta a nevét. Mi lett volna, ha mondjuk 20 könyv után egyszer csak Agatha Mallowan néven kezdett volna írni? Senki nem tudta volna, hogy az ő, az utókor számára is komoly problémát jelentett volna! Én a nevem mögé nagyon sokat letettem, sok mindent felépítettem, nem szeretném, ha bárki elvenné tőlem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!