Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szekizsolti kérdése:
Ha egy Nő elválik, és újra férjhezmenne, de a férje nevét viseli, akkor az új házassága elött vissza kell-e vennie a lánykori nevét?
Figyelt kérdés
Tegyük fel Xné Y S a Nő neve. mielőtt férjhezmegy Z-hez, és felvenné a nevét, kell- e neki új személyi okmányokat készitettni? Vagy Yné-ből egyből átmehet Zné-be?2012. febr. 24. 17:11
11/13 anonim válasza:
"Bár nekem fura lenne, én sosem értettem, ha valaki válik, a férje nevét miért tartja meg...."
Én most válok, és meg fogom tartani a férjem nevét (nem -né, hanem kötőjeles formában vettem fel). Mert már ezen a néven ismertek meg sokan, ezen a néven publikálok, és már megszoktam.
12/13 anonim válasza:
Nem kell új személyi a házasságkötés előtt a lánynevedről. Amikor összeadnak benneteket, akkor viszont a lányneveden fognak megszólítani, és a házassági anyakönyvi kivonatra is az kerül, nem az előző asszony neved.
13/13 anonim válasza:
Utolsónak igaza van! Nálunk is ez volt a helyzet. Májusban váltunk, szeptemberben volt az esküvőnk a második férjemmel. Három-négy hónapra felesleges lett volna visszavenni a lánynevemet, az esküvőn pedig tényleg a lánynéven szólítottak. Előtte azért megkérdeztem erről az anyakönyvvezetőt, mert én is hülyén éreztem volna magam, ha asszonynéven szólítanak. Nem az a lényeg, hogy milyen néven "futsz", hanem az, hogy mire házasodsz, jogerős legyen a válás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!