Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szekizsolti kérdése:
Ha egy Nő elválik, és újra férjhezmenne, de a férje nevét viseli, akkor az új házassága elött vissza kell-e vennie a lánykori nevét?
Figyelt kérdés
Tegyük fel Xné Y S a Nő neve. mielőtt férjhezmegy Z-hez, és felvenné a nevét, kell- e neki új személyi okmányokat készitettni? Vagy Yné-ből egyből átmehet Zné-be?2012. febr. 24. 17:11
1/13 anonim válasza:
nem kell visszakérni a leánykorit, felveheti az új férjéét. (vagy a leánykorit, ha már nem akar valaki -néje lenni)
2/13 anonim válasza:
Csak hajadon nő köthet házasságot, azaz, ha Te elválsz, akkor egyébként is visszaváltozol Xné S-ből simán S-re. Vagy ha nem akarsz válás után nevet változtatni, hanem maradsz Xné S, akkor onnan jön a férjezett név. Bár nekem fura lenne, én sosem értettem, ha valaki válik, a férje nevét miért tartja meg....tehát nekem ez a logikus:
válás, lánykori név vissza. És ha újra férjhez megyek, akkor lánykoriból lesz megint férjezett.
3/13 A kérdező kommentje:
Engem az érdekelne, hogy kötelező-e uj szig.-t stb.-t csináltatni az új házasság előtt egy vagyonért, utána házasság után szinté ujat megint egy vagyonért, vagy ki lehet hagyni a válás utánit?
2012. febr. 24. 17:29
4/13 anonim válasza:
Szerintem kihagyhatod. De hívd fel a kerületed anyakönyvi hivatalát. Ott kapod majd a biztos infót, nem itt :)
5/13 anonim válasza:
Váláskor megtartottad az asszonyneved, de amikor férjhez mész újra felveheted az új férjed nevét. Ugyanúgy működik, mintha most a leánykori nevedet használnád és az változna meg. Nem kell új személyi, csak a házasság után az új nevedre!
6/13 anonim válasza:
"Csak hajadon nő köthet házasságot"
Na ne! Az hajadon aki még nem volt házas!
7/13 anonim válasza:
Akkor nem férjezett, gondolom a kérdező értette a lényeget. Meg gondolom mindenki más is.
8/13 anonim válasza:
7-es! Jó nagy hülyeséget írtál az biztos. Ha valaki elválik, ahhoz, hogy a leánykori nevén "fusson" újra, ahhoz kérni kell a neve visszaváltoztatását, nem változik vissza automatikusan.
9/13 anonim válasza:
"Vagy ha nem akarsz válás után nevet változtatni, hanem maradsz Xné S, "
Tanulj meg olvasni, kisbogár. Köszi. Mert utána írtam én is, csak Te szelektíven olvasol.
10/13 anonim válasza:
Tényleg ott van, feketén-fehéren....hogy ha valaki nem akar nevet változtatni, akkor maradhat a férje nevén is. Nem értem ezt a tapló kötözködést, főleg hogy a le lett írva a hsz-ben világosan. Én értettem. Ha valaki nem, az is elmond valamit.....szövegértés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!