Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy reagálnátok, ha kiderülne, hogy a férjeteknek van még egy gyermeke, aki még a kapcsolatotok előtt született?
# 40
Ez mind teljesen lényegtelen. A GYEREKTARTÁS le van tudva azzal, amit írsz. De ha a férjeddel közösen épített lakásban a férjednek lesz tulajdonjoga akkor a zabigyerek is fog örökölni. Ennyi a tény. Teljesen mindegy, hogy el akarták vetetni vagy mennyire görény az anyuka (bár aki cigány kurv&val kezd az ne csodálkozzon... szvsz)
Ezen változtatni nem tudsz, maximum ki tudjátok játszani úgy, hogy csak a te neveden, illetve a közös gyerekeitek nevén lesz az ingatlan, ti meg életfogytig tartó haszonélvezetet jegyeztettek be.
Kedves kettővel ezelőtti hozzászóló. Ez mind szép és jó, de azt hiszem azt elfelejtetted írni, hogy ott is csak annak a pasinak van több neje, aki ANYAGILAG MEGTEHETI!!!!! Ha az egyiknek vesz egy kocsit, a másiknak is kell vennie ugyanolyan értékben, és a gyerekeknek szintén. Elméletben marha izgalmas gondolat egy pasinak hogy több felesége van, de gyakorlatilag egyik se vállalja, mert belerokkan anyagilag. Ugyanis ezek a nők, akkor már elvárják, hogy luxus színvonalon tartsa őket, ha már kénytelenek elviselni, hogy más is van rajtuk kívül. Tulajdonképpen ha belegondolunk a pasi így luxus prostituáltat csinál a feleségeiből, akiknek ő az egyetlen kuncsaftjuk. Nem vagyok otthon az arab családjogban, de emlékeim szerint, ha a férfi nem tartja fent ezt az életszínvonalat valamelyik feleségénél, vagy egyiknél se, vagy kiderül hogy egyenlőtlenül osztotta a zsét, akkor el lehet válni... bár ennek utána kell nézni. De ha jól emlékszem ez komoly válóok.
Szóval persze, nem kell a másik gyerekkel állandóan példálózni és vörös posztóként lengetni a feleség előtt, de a helyzet az, hogy amíg a saját szűkös keretükből akarja finanszírozni az új gyereket, a feleség nem lesz elragadtatva.
Szerintem itt inkább az lehetett az alapvető probléma, hogy a kérdező teljesen belelkesült hogy van egy lánya is, és túlzottan örült a ténynek, és folyton lelkendezett, és ezáltal a felesége úgy érzete, hogy ő nincs értékelve semennyire, hogy az ő gürizése nem érdekli a pasit és teljesen felesleges a sok lemondás, hiszen nem kapja meg azt az elismerést amire vágyik. Kérdező, gondolkozz el ezen. Ez eléggé olyan lehetett, mintha hirtelen a feleségednek ezentúl csak a legkisebb gyereke lenne a legfontosabb, mindig róla beszél, vele foglalkozik, tőled meg se kérdezi hogy mi van vele, nem alszik veled, mert a kicsi folyton sír, és úgy érzed hogy te már egyáltalán nem vagy fontos neki, hiába dolgozol érte. Ez egyébként elég gyakori eset, hogy egy pasi így érzi és féltékeny lesz a saját gyerekére, mert az asszony csak a gyerekkel foglalkozik, ő meg levegővé válik.
33/N
Nehéz eldönteni, hogy mi lenne helyes ilyen esetben. De abból a szempontból meg tudom érteni a feleségedet, hogy ő nem ezekkel a "feltételekkel" ment hozzád, nem így tervezte az életeteket. Más az, ha hozzámegy egy elvált pasashoz ahol "benne van a pakliban" a gyerek, volt feleség, stb. De ő egy egyedülálló, gyerektelen férfihoz ment hozzá. Ezt választotta. Innentől kezdve ő nem tehet arról, hogy kiderül van egy 10 éves lányod. Vagy elfogadja, vagy nem. Ha nem, azt is meg tudom érteni, mert lehet minden önző mocsok dögnek hívni, de én úgy érezném, hogy nem ezt vállaltam. Ez nem olyan "jóban, rosszban dolog", hogy majd csak lesz valahogy. Ha felveszed a kapcsolatot a lányoddal, onnan nincs visszaút. Onnantól egyik napról a másikra megváltozik az ő élete is, a gyerekeitek élete is. Több évig abban a hitben élt, hogy a ti családotok 5 tagú (ahogy te is). Most pedig hirtelen olyan, mint ha egy elvált férjet kapna egy másik nővel és gyerekkel.
Valószínűleg én sem repesnék az örömtől, pláne ha ez még a gyerekeim anyagi biztonságra is hatással lenne. Az meg hogy sítúrára, stb pénzt adsz neki megint szép dolog, mert úgy érzed érte is felelős vagy, de a feleséged még mindig csak a 3 közös gyereketekért felelős és érthető módon félti őket attól, hogy mostantól nekik majd kevesebb jut.
40-es válaszoló!
Ha nem akarod hogy a párod gyereke örököljön, egy dolgot tehetsz: a te nevedre íratjátok a házat.
Ebben az esetben a gyerek nem örökli azt értelemszerűen.
Anyám, és anyósom is így kerülte ki a hálátlan zabigyerekeket :)
Nem bírom elolvasni a kommenteket, mert rengeteg, de elmondom a mi történetünket.
Apumnak volt egy fia. Volt egy előző felesége is, de a fiának nem ő volt az anyukája, éss apám tagadta is mindig, hogy az övé a gyerek. Anyu szegény nem is tudott róla, 21 éves volt amikor születtem, akkor írt egy levelet a tesóm, amit persze anyu bontott ki: "Szia Apa! Hallottam született egy kishugom, kár hogy nem tőled tudom". Anyuból meg előtört a bölcs asszony, és ahelyett, hoyg kaiakdt volna azonnal mondta, hogy jöjjön ide, mutassanak meg neki. Aztán össze is állt a kapcsolat a tesómmal, később már anyu adta neki oda a kocsiját mikor csajozni ment. Nálunk teljesen normális lett a viszony, pont anyumnak köszönhetően.
a kérdező számára szinte kellemes ez a helyzet, mert gyerekek, meg szeretet és ragaszkodó nők vennék körül, ha az asszony is olyan lenne, hogy jé, gyerek? a tied? de cuki :) (ami szerintem abnormális reakció lenne)
a feleség számára viszont természetes, hogy ez kellemetlen, sőt nagyon is nehéz helyzet, mert ha akarna sem tudna kimászni belőle. muszáj valamit elfogadnia, amit rákényszerítenek, amit nem ő választott, amit nem is akart soha, ez senkinek nem lenne könnyű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!