Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy reagálnátok, ha kiderülne, hogy a férjeteknek
van még egy gyermeke, aki még a kapcsolatotok előtt
született?
Figyelt kérdés
35 éves férfiként megtudtam, hogy az egyetemi éveim alatti "futó kalandomból" született egy kislányom, aki most 10 éves, gyönyörű,okos kislány. Az anyukája akkor tudta meg, hogy terhes, amikor már nem voltunk együtt, sőt ő munkát kapott külföldön, ahol egészen idáig élt. Most hazaköltözött Magyarországra és elmondása szerint megbánta, hogy nem szólt nekem és mivel úgy gondolta a gyermeknek joga van tudni ki az édesapja, felkerestek engem. Én nagyon szeretném anyagilag támogatni a lányomat (bár az édesanyja ezt nem követeli meg) és kapcsolatot tartani vele. A helyzet azonban az, hogy nekem azóta a feleségemmel született 3 gyermekünk és bár nem nyomorgunk, de szűkösen élünk, sok lemondással a gyerekek javára. Amikor a feleségem megtudta ezt először persze megdöbbent és dühös volt, de aztán próbált megértően állni a dolgokhoz. Viszont mikor felhoztam az anyagi támogatás témáját és azt, hogy heti rendszerességgel találkozni szeretnék a kislányommal nagyon kiakadt. Ez azóta odáig fajul, hogy azt mondta nem tudja ezt elviselni, nem tud igy élni és el akar tőlem válni...Teljesen tanácstalan vagyok. Ti hogy reagálnátok nőként, vagy mit tennétek férfiként hasonló helyzetben? (Még annyit tennék hozzá, hogy eddig semmi különösebb gondunk nem volt, én úgy gondolom, hogy nagyon jól működő volt a házasságunk. A fiaink 5, 3 évesek, a legkisebb pedig 7 hónapos. )
Szerintem jók a terveid! Így korrekt, mert a feleséged nem mondhatja, hogy elhordod a pénzt otthonról, hisz nem állandó hozzájárulást nyújtasz. Ez az eljövetel hozzátok a legjobb ötlet, megismerkedhet a féltestvéreivel és persze veled. Nem az anyagiakról szólna az egész, hanem hogy pótoljátok a kimaradt élményeket. Ha ezt nem tudja megemészteni a párod, akkor nagyon önző. Persze még biztos kell neki idő, elég rossz lehet ilyennel szembesülni.
2012. febr. 5. 13:04
22/50 anonim válasza:
Hát én egyáltalán nem tartom érthetőnek és menthetőnek a feleséged hozzáállását! Nem árultad el, hiszen nem a házasságotok alatt született egy "félrekefélésből" a lányod. Meg mi az, hogy más elvált apák is csak karácsonykor látogatják a gyereküket?? Ha a közös három gyerekedet is csak karácsonykor látogatnád ilyen esetben, akkor azt is normálisnak tartaná?? Azt megértem, ha attól fél, hogy kevesebb jut a közös gyerekekre, ezért az még oké, hogy havonta nem fizetsz gyerektartást ha a lányod anyja nem igényli, de szerintem az igenis természetes és normális, ha a nagyobb kiadásokba beszállsz, illetve ünnepekkor ugyanúgy kap ajándékot, hiszen, ugyanannyira a gyereked mint a másik három. Ha meg ennyire ellenséges egy gyerekkel, akit nem is ismer és nem is hibás semmiben, akkor tényleg nem kéne összeereszteni a gyereket a feleségeddel, hanem eleinte csináljatok programot kettesben, majd fokozatosan úgy, hogy a többi gyereked is veled van, a feleséged meg üljön otthon, ha ennyire nem képes elfogadni a lányodat. Viszont a gyerekeknek joguk van ismerni egymást és tartani a kapcsolatot egymással, illetve ha a szüleid szeretnék, akkor nekik is joguk van ismerni az unokájukat. Ne haragudj, de ha ezért el akar válni a feleséged, akkor önző és szívtelen. Ez három hónap után már nem az első sokk, ezt már fel kellett dolgoznia. (40/n)
2012. febr. 5. 13:14
23/50 anonim válasza:
Azért én nem irigylem a feleséget....
2012. febr. 5. 13:28
24/50 anonim válasza:
Nőként teljesen természetesnek tartanám, hogy kapcsolatban akarsz lenni a gyermekeddel. Én magam is szorgalmaznám, hogy a kislány ismerje meg az édesapját és a testvéreit.
A helyzet kristálytiszta: egy házasság előtt kapcsolatból tudtodon kívül született egy kislány, akit az édesanyja szeretettel és felelősséggel vállalt. Most sem anyagi támogatást kér, csak azt szeretné, ha a gyerek - aki előbb-utóbb meg akarta volna ismerni az apját és ehhez joga van - közelebb kerülne a másik szülőjéhez. Az nem igaz és egyáltalán nem is működik, hogy egy nő "mindig a saját gyerekeit védi". Egy "nőstény" valószínűleg..egy ember nem. Az annál sokkal bonyolultabb. Ha a feleséged nem eléggé intelligens és belátó, az óriási baj - de csak az ő hibája. Őt marasztalom el.
2012. febr. 5. 14:25
25/50 anonim válasza:
Itt mindig is a nők pártjára fognak állni, ez az oldal sosem adott normális képet a valóságról. Elfogultak, nem ok nélkül, de az okot inkább nem firtatom, akinek egy cseppnyi esze is van, az magától is rájön.
Egyáltalán nem tudom megérteni a feleségedet, ilyen helyzetben én támogatnám a férjem, hiszen gyakorlatilag ez egy olyan helyzet, amiről ő nem tehet, és mivel igent mondtam neki és szeretem, a problémát együtt kell kezelni.
Ilyenért válni, az agyam eldobom, nem csodálom, hogy gyakorlatilag nincsenek együtt élő emberek, ha mindenki minden miatt hajlandó válni.
2012. febr. 5. 14:29
26/50 anonim válasza:
14:29-es:
"Itt mindig is a nők pártjára fognak állni.."
Kérlek, olvasd el a válaszokat. A legtöbbjükből az ellenkezője derül ki - és a konkrét esetben nagyon is helyesen. Én is - közvetlenül előtted - a feleséget marasztaltam el.
2012. febr. 5. 15:09
27/50 anonim válasza:
Nem a kivételekről beszéltem :) Láthatod rengeteg olyan válasz van, ami a feleséget pártolja.
Gyerektartásos kérdéseknél ugyanez van :)
Éppen elég egyetértő válasz érkezett ahhoz, hogy a kérdezőt összekavarja.
Természetesen nem rád gondoltam :)
2012. febr. 5. 17:51
28/50 anonim válasza:
Valaki azt írta, hogy a kislányt az anyja felelősséggel és szeretettel vállalta. Ja, tényleg nagy felelősség volt benne, ha hagyta 10 évig apa nélkül felnőni, majd egyszercsak, nagyhirtelen úgy döntött, mégiscsak ismerje meg az a gyerek az apukáját. Szerintem ez egy önző, ócska kis r.ibi a hölgyike. Annak idején miért nem gondolta, hogy a gyereknek apa kell és talán a leendő apukának is értesülnie kellene egy kis jövevény érkezéséről? Mielőtt felmerült benne a korszakalkotó ötlet, hogy most ismerkedjen meg apa és lánya, vajon miért nem gondolt arra, hogy az apukának esetleg már új családja, gyerekei lehetnek, akiket tudatosan vállaltak a feleségével. Most hirtelen megjelenik, belerondít egy szép család életébe és a válaszadók 90 százaléka szerint a feleség egy dög, mert nem fogadja szeretettel a kislányt. Hát, én sem fogadnám, nem is lennék rá kíváncsi. Tökéletesen megértem a feleség reakcióját.
2012. febr. 5. 20:40
29/50 anonim válasza:
Azzal egyetértek, utolsó, hogy szidod az előző nőt, de az a szerencsétlen gyerek erről nem tehet.
Szóval elég szemét hozzáállás, hogy nem lennél rá kíváncsi. A nőre én sem lennék, de a gyerekre igen, ő is azé, akit szeretek.
2012. febr. 5. 20:47
30/50 anonim válasza:
A kislánynak is olyan hű de klassz lenne ez az apásdi? Elvégre 10 évig nem is tudta, ki az apja. Most találkozik egy idegen férfival, akire azt mondják, ő az apukád. És? Az elmúlt éveket, a kimaradt élményeket nem lehet pótolni. A három gyerek meg nem is értené, hogy most hirtelen került melléjük egy féltestvér. A kislány pontosan érezné az ellenszenvet, hiába próbálná a feleség egy esetleges találkozás során titkolni. Szóval, tényleg annyira jó ötlet most összehozni két egymásnak tökéletesen idegen embert?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!