Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ti hogy reagálnátok, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy reagálnátok, ha kiderülne, hogy a férjeteknek van még egy gyermeke, aki még a kapcsolatotok előtt született?

Figyelt kérdés
35 éves férfiként megtudtam, hogy az egyetemi éveim alatti "futó kalandomból" született egy kislányom, aki most 10 éves, gyönyörű,okos kislány. Az anyukája akkor tudta meg, hogy terhes, amikor már nem voltunk együtt, sőt ő munkát kapott külföldön, ahol egészen idáig élt. Most hazaköltözött Magyarországra és elmondása szerint megbánta, hogy nem szólt nekem és mivel úgy gondolta a gyermeknek joga van tudni ki az édesapja, felkerestek engem. Én nagyon szeretném anyagilag támogatni a lányomat (bár az édesanyja ezt nem követeli meg) és kapcsolatot tartani vele. A helyzet azonban az, hogy nekem azóta a feleségemmel született 3 gyermekünk és bár nem nyomorgunk, de szűkösen élünk, sok lemondással a gyerekek javára. Amikor a feleségem megtudta ezt először persze megdöbbent és dühös volt, de aztán próbált megértően állni a dolgokhoz. Viszont mikor felhoztam az anyagi támogatás témáját és azt, hogy heti rendszerességgel találkozni szeretnék a kislányommal nagyon kiakadt. Ez azóta odáig fajul, hogy azt mondta nem tudja ezt elviselni, nem tud igy élni és el akar tőlem válni...Teljesen tanácstalan vagyok. Ti hogy reagálnátok nőként, vagy mit tennétek férfiként hasonló helyzetben? (Még annyit tennék hozzá, hogy eddig semmi különösebb gondunk nem volt, én úgy gondolom, hogy nagyon jól működő volt a házasságunk. A fiaink 5, 3 évesek, a legkisebb pedig 7 hónapos. )
2012. febr. 5. 09:33
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
97%
Mindenki magából indul ki. A kislányt "felvállaló" édesanya valószínűleg nem kívánt magához kötni egy vele futó kapcsolatot létesített partnert zsarolással, meglepetésszerű terhességgel. Úgy döntött, neki kell a gyerek - és eszerint is cselekedett aztán. Helytállóam és felelősen. Minden lehető tiszteletem az övé. Az élethelyzetek azonban nem fekete-fehérek. Már 10 éves a kislány. Értelmes anya értelmes gyermekének gondolom. Valószínűleg foglalkoztatta, ki az édesapja..egyre töbhbet, egyre gyakrabban kérdezgethetett - mígnem elérkezett a pillanat, hogy az anya megtegye ezt a lépést. Az is mellette szól, hogy anyagi támogatásra nincs igénye - egyébként (etikus emberként) szerintem tudja is, hogy erre semmilyen jogcíme sincs, hiszen a gyermek világra szülése az ő döntése volt. Egyszerűen csak lehetővé tette, hogy a kislánya megismerhesse az édesapját. Ahhoz, hogy a feleség ezt emberként fogadja, intelligencia kellene - és meleg szív is, jócskán. Azzal fel tudná dolgozni a helyzetet.
2012. febr. 5. 20:56
 32/50 anonim ***** válasza:
79%

Egyetlen egy dolgot tudok megérteni - hogy a mostani feleséged nem örül annak, hogy az amúgy is szűkös büdzséből most még el akarsz vonni "tőlük".

De azt totál nem tudom felfogni, hogy mi a gondja azzal, hogy a kislány veletek menjen néha kirándulni vagy bármi.

Őszintén én megmondanám az asszonynak, hogy vagy megszokja a helyzetet, hogy hiába nem láttad 10 éve, attól még neked ugyan olyan gyereked a kislány is mint a másik 3 vagy ha tényleg menni akar akkor menjen.

2012. febr. 5. 20:58
 33/50 anonim ***** válasza:
Sajnos lemaradt: a 20:40-esnek szól a válasz
2012. febr. 5. 20:59
 34/50 anonim ***** válasza:
67%

Talán kissé eltúlzott a feleséged reakciója, DE.

Magamat ismerve, adott körülmények között, én is kiakadnék, ha a párom minden családi kiruccanásra magunkkal akarná hozni a gyerekét is. Pláne, hogy eddig nem is tudtál róla.

Gyakorlatilag idegenek vagytok egymás számára.

Akkor a feleségednek és a gyerekeidnek még inkább idegen.

Persze, találkozz a lányoddal, vidd el ide-oda, néha hívd el talán a családdal, de ne akard beleékelni a családodba, mert nincs ott helye.

Melletted van, a család mellett nincs.

Ha egyszer a családra szenteled az idődet, akkor velük legyél, számukra idegeneket ne erőltess rájuk mindig.

Elég feszélyező lenne.

2012. febr. 6. 00:04
 35/50 anonim ***** válasza:
58%

,,Lemondással a gyerekek javára" ---> Nekem ebből az jön le,hogy Ti nem engedtek meg magatoknak szinte semmit,és ezek után még a feleségednek és neked ennyit se hagynál...és akkor még a gyerekekről nem is beszélve.

Ahol 3 van(elfér) ott a 4. nek is van-jut(na)... --> Hát őszintén szólva sok-rengeteg kiadás 3 gyerek.Miután közös döntés volt nálatok a 3.gyermek így úgy gondolom ennyire ,, telik" és nem többre.Szerintem nálatok a 4. gyermek nem éppen megoldható anyagilag,nem hogy havi szinten x kis apanázs,hanem nagyobb kiadásokkal meg főleg nem.

Őszintén szólva Én se lennék hajlandó sok lemondás közepette még a megmaradt dolgokról is lemondani,nem az ÉN gyermekemért.

Még mielőtt,jön ,hogy elfogult anyatigris vagyok! : Nekem-nekünk még nincs közös gyerekünk.Páromnak egy előző szintén futó kalandjából van egy fia, azt hiszem most olyan 8-9éves.Életemben nem láttam a 4 év alatt,de párom se kíváncsi rá.Mert a nő a házra utazva tartotta meg csak.Bíróság előtt lemondott a házról a gyerek javára, szigorúan úgy hogy 18 éves koráig nem adhatják el a házat!Legyen hol lakina.

Tervezzük,hogy saját KÖZÖS családunk legyen és ezért ez le lett tisztázva,hogy ha sértődés lesz ha nem bármikor az életben Én csak a saját gyerekemért vagyok hajlandó meghúzni a nadrágszíjat.Akár önzőség akár nem...a fiának mégiscsak ott van egy ház amit csak Ő örökölt.És Én a későbbiekben se vagyok hajlandó arra ,hogy pl tegyük fel felépítünk egy 20 milliós házat KETTEN és abból Ő részesüljön...mert mégiscsak azért Én is megdolgozok vérrel verítékkel,hogy összejöjjön.És olyan mintha tőlem is el kell és lehetne várni hogy ,,más" gyerekét finanszírozzam.

2012. febr. 6. 00:25
 36/50 anonim ***** válasza:
90%

# 35

Pedig nyugodj bele, ha ti közösen felépítetek egy 20M-ós házat a férjeddel és ő ne adj isten meghalna akkor a futó kapcsolatából a fia örökölni fog a házból - mert MO-n az egyenes ági örökös örököl, nem a feleség (mint pl. USA-ban).

Az örökségből pedig csak nagyon-nagyon nyomós indokkal lehet bárkit kizárni (pl. ha megpróbálta megölni az apját, stb...) Az, hogy ő kapott már egy házat szép és jó, de irreleváns az esetben.

2012. febr. 6. 07:56
 37/50 A kérdező kommentje:

- A futó kalandból született fiának a javára lemondott a házról? És a nő tudta, hogy le fog mondani? Ez egy kicsit furcsa.

- Hogy azért nem érdekli a gyereke, mert a nő "csak azért tartotta meg, mert..." azt én nem tudom megérteni, nem tudok ezzel az érzéssel azonosulni, ő ejtette teherbe, ha a futó kalandomnál nem húztam óvszert akkor az én fejemet verem a falba és nem gondolok ilyeneket, hogy azért "tartotta meg", hogy tőlem valamit szerezzen, hanem próbálok legalább utólag felelősséget vállalni.

- A gyerek nem tehet arról, hogy milyen az anyja, vagy az apja, ha a gyerekem egy olyan nőtől lenne, aki rosszindulatú, vagy bármi (szerencsére nem így van) akkor is a sajátomként gondolok rá.

- Nem lennék olyan nővel, aki nem törődik a saját gyerekével, ha te olyan férfinak akarsz szülni, aki a saját fia iránt nem is érdeklődik, csak hajrá, kívánom, hogy 10 év múlva is szeressen téged és érdekleje a közös gyereketek.

- Nem attól lesz valaki a gyerekem, mert terveztem, vagy nem terveztem...

2012. febr. 6. 10:54
 38/50 anonim ***** válasza:
75%

EMBER vagy a talpadon, Kérdező. Őszintén kívánom, hogy megoldódjon a helyzeted, amelyben Téged látlak az igaz oldalon.

(tegnap 20:56-os vagyok)

2012. febr. 6. 12:03
 39/50 anonim ***** válasza:
100%

Én a volt barátommal jártam ugyanígy, sőt, még rosszabbul, mint a feleséged!

Megismerkedtem egy csinos, jóképű, nagyon fiatalos középkorú férfival (én 31 vagyok) aki azt állította, egyedülálló, és volt egy felesége korábban, akitől elvált. Hozzátette, gyereke nincs, nem született! A kapcsolat csodásan alakult, de én nem akartam elsietni,szépen lassan megismertük egymást, és mivel neki volt egy saját lakása, fél év után összeköltöztem vele. Megismertem a barátait, a munkahelyét, a rokonait is! Ugyan nem sok barátja - rokona volt, de kedvesen fogadtak és szeretettel. Már egy hónapja együtt éltünk, amikor zsebkendő után kutakodva a szekrény fiókokban (influenzás lettem) legalul a legalsó fiókban, a terítők alatt találtam egy nagy fadobozt,abba rengeteg fényképpel....oda volt eldugva! Faragott volt a teteje és feltűnt a hullámzó formája miatt.

Kiderült NÉGYSZER volt nős és két feleségétől két gyereke született! Mindegyik házassága csak 2-3-4 évig tartott és utána elvált, a gyerekekről nem gondoskodott, nem fizetett soha gyerektartást! Az első gyerek után pereskedett egy ideig az anya de feladta, úgy döntött, nem kell a segítsége, a második gyerek meg külföldön él az anyjával, aki kitelepült, ez az asszony is pereskedett egy rövid ideig de ő is feladta és külföldről már "nem zaklatta" a gyerektartás miatt. Az apa nem látogatta soha a válás után a porontyait, emiatt is tudott engem átverni! Borzalmasan összevesztünk, ő azzal jött nekem, hogy én miért kutakodok az ő múltjában és lakásában? én pedig a fejéhez vágtam, hogy hazudhatott ekkorát? Ő csak mentegetőzött, hogy kereste az ideális nőt de még eddig nem találta meg, az első 4 asszony mind csalódás volt, én vagyok a tökéletes! És én hülye - adtam neki még ezek után is egy esélyt, annyira könyörgött - de ez a dolog annyira megmérgezte köztünk a légkört, hogy később már nem bírtam rá nézni sem, elhagytam. Összeszedtem a cuccom és eljöttem tőle egy nap, hiába volt addig minden tökéletes köztünk! Ha nem derül ki, most lehet, a felesége lennék - az ötödik asszony - és élnénk boldogan!? Jó kérdés,....de én csak azt tudom neked bölcsen tanácsolni, ha egy kapcsolaton belül a bizalom elveszik, ami a LEGFONTOSABB akkor az, a legtöbb esetben nem tér vissza! Hiába volt addig MINDEN TÖKÉLETES - ha a bizalom a nő részéről elveszett, mert úgy érzi elárulták, ott szakítás lesz! Igaz, te nem tehetsz a gyerekről, nem tudtad, de a volt barátom hazudott! A barátok - rokonok meg nem mertek szólni - biztos előtte megbeszélte velük, nem beszélhetnek előttem a régi kapcsolatairól!

Nem rég találkoztam egy közös barátunkkal - akinek a volt párom bemutatott - mondta, új barátnője van, közel velem egykorú 30as nő.....szegény nő! A dobozt azóta kidobta! a volt párom, tudom, mert a képeket is széttépte, kidobva láttam a nagy zöld kukában a ház előtt a nagy vita másnapján. Most már nem fog lebukni! Lesz 5. feleség is! Ja és mikor azt kérdeztem, tudtak-e a korábbi feleségek egymásról, mondta, először nem,,, sőt, mivel 2 házassága nagyon rövid volt, gondolom, miért váltak...mondta itt nem fényképpel bukott le hanem egy kedves jó barát szólta el magát véletlenül, ő azt hitte a nő tud a férje korábbi házasságáról...

2012. febr. 6. 21:58
 40/50 anonim ***** válasza:

35- ös vagyok.

Fiatalok voltak akkor még mindketten,közös megegyezéssel abortusz mellett döntöttek,ahova a kedves hölgy nem menet el és esze ágában se volt,5 hónapos terhese közölte,hogy így járt a párom és a gatyája rá fog menni,mert egy vasat nem fog hagyni a zsebében ! A bíró előtt le akarta még ez az összeget is tagadni a ,,hölgy",hogy márpedig Ő nem kapott semmit sem!Csak ott volt a bökkenő,hogy tanúk voltak a pénz átadására.

Továbbá többszörösen zaklatta a kedves ,,kicsínnny" család párom családját volt,hogy hajnalok hajnalán közölték ha nincs pénz (mert hát a megnemszületettnek is enni kell) rájuk gyújtják a házat!Többszörösen több munkahelyről el kelet jönnie a zaklatások és fenyegetések miatt!Mert a főnökök nem voltak kíváncsiak a balhéra.

Miután mi KÖZÖSEN döntünk arról,hogy legyen vagy sem gyerekünk,így nem jön az össze,hogy ne legyen kíváncsi rá.Hisz nem egyoldalúan döntök majd csak Én,és szerény véleményem szerint nem mindegy,hogy egy futó kaland vagy egy tartós x éves kapcsolat vagy házasságba születik a gyerek.

Öröklődés:Hiába Magyarország,és nem USA ,de mindent le lehet papírozni.Nem kisemmizni akarom az Ő fiát,csak az nálam a azért nonszensz lenne,hogy amiért ÉN meggürizek;öröklök befektetek belőle ,abból a gyerekeinken kívül számomra vér szerint egy vadidegen részesüljön.Hisz az Én felmenőim se linkre puszira kapták amit megöröklök egyszer.

Pont a csak csöpp hiperpigmentált családja miatt nem kíváncsi a gyerekére...

2012. febr. 6. 22:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!