Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Igaz, hogy a szülők miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz, hogy a szülők miatt nagyon sok házasság megy tönkre?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdezem, mert úgy látom. Az én házasságom is ezért, de az a gond ezzel hogy a szülő ossza az észt, de a felelősség azé aki megvalósít.

Lehet, hogy nem ártana eseteket leírnátok. Talán hasznos is lehet.

2012. jan. 21. 01:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Szerintem a szülők befolyása a kulcs. Én sosem értettem, hogy felnőtt korú nők/férfiak miért csüngenek annyira a szüleiken, hogy képesek értük az egyébként jól működő házasságukat, kapcsolatukat is feldobni. Másrészt az uszító szülőket sem értem, hiszen elvégre nekik annak kellene a legfontosabbnak lennie, hogy a gyerekük boldog, az már szerintem mellékes, hogy kinek az oldalán.

Sok esetben sajnos az anyagi segítség teszi a gyereket "függővé" vagy a megvonásának kilátásba helyezése.

Én nagyon szomorúnak tartom ezt a zsarnokoskodást, de igen, úgy gondolom, hogy sok házasság megy, ha nem is közvetlenül, de közvetetten mindenképp tönkre a szülők miatt.

2012. jan. 21. 17:18
 12/29 A kérdező kommentje:
A szülői szertettel élnewk vissza. Például el vették tőlük a kicsoi lányukat, fiukat.
2012. jan. 21. 18:47
 13/29 anonim ***** válasza:

De szerintem ez is oda-vissza dolog. Sok esetben azt mondom, érthető is. Nemegyszer volt olyan, hogy az új "pár" (leginkább nő) nagyon próbálta a férfit a szüleitől távol tartani. (nem az anyuci kisfia témáról beszélek). Persze, hogy egy anya nem akar úgy élni, hogy jóformán semmit sem tud a gyerekéről, ilyenkor tök természetes, hogy anyuka is akcióba lép. Sok nő olyanon akad ki, hogy csodálom, hogy a férje vele van. Ha pl. a férfi hetente-2 hetente menni akar anyukához, menjen. Mi van akkor? Szóval nem mindig a szülők a hibásak, sőt... Sokszor csak reagálnak arra, ami történik. (vannak gáz anyósok is, pl. unokatesóméknál, ahol azt mondom, el kell viselni, ez van...) de a legtöbb esetben egy kis jóindulat, emberség, empátia kellene. És azt is hülyeségnek tartom, hogy a szülők azért ilyenek, mert valaki elveszi a kisfiát (maradjunk a pasiknál). Ez a baj! Nem elvenni kell! Szülőként én sem hagynám, hogy valaki elvegye. Az baj, ha ezt a szülő így érzi. (és erről nemcsak a szülő tehet, azaz nem minden esetben, de sokszor jogosan érzik így), jó esetben azt érzi, hogy "végre, elkelt a gyerek, lesz unoka, milyen helyes a kislány, és milyen rendesek, jönnek, hívnak, jó már látni őket".

Csak ezért minden félnek tenni kell. Ahogy mondják, amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. És valljuk be, nagyon sok hisztis meny ír ide.

2012. jan. 21. 19:06
 14/29 anonim ***** válasza:
Nálunk is az anyósom miatt ment tönkre a kapcsolatom. Persze, meg lehetne őt is érteni, hogy szegény kicsi fiát elviszi egy nő, de én soha nem uszítottam ellene a fiát, nem akartam megszakítani a kapcsolatot stb., viszont ő a családomat támadta (nagyon keményen), amit egy idő után a férjem is átvett tőle. Mára már sikerült elhitetnie a férjemmel, hogy én sem jó feleség, sem jó anya nem vagyok, semmi sem az én érdemem stb. Anyósomnak semmi nem jó, férjemnek pedig csak az anyósom az anya, a nő, a feleség. Talán ha soha nem szóltam volna vissza az anyósomnak a sértegetéseire, és a férjemnek a durvaságára, talán akkor "működhetne" a házasságunk, de az az ember nem én vagyok. Gratulálok anyósomnak, legyen boldog a befolyásohlató kisfiával, akit ő nevelt ilyen embernek! Én a gyermekemmel még lehetek boldog, úgyhogy válunk.
2012. jan. 21. 20:20
 15/29 A kérdező kommentje:

Tudjátok a szülői befolyásról ennyit. Az én házasságom is jellemzően ezért ment tönkre.Azért is kértelek, hohy írjatok minnél több esetet, hogy akinél talán ez va, de nincs veszve a házasság, akkor észbe kapnak.

Sajnos sokana pillanatnak élnek, a szerető szülőknak. DE még azon nem gondolgodott el a fiatal, hogy aszerető szölő, ma él holnap nem. Akkor se szülő, se család.

Ugye milyen buta az ember, él annak aki lehet, hogy holnap nincs, azt pedig el dobja akivel le akarja élni az életét.

2012. jan. 22. 07:18
 16/29 A kérdező kommentje:

Nálunk volt a leg gázosabb a dolog. Annyiból meg értem a feleségem, hogy szereti a szüleit, akik betegesek. De saját otthonunk van hitel nélkül. Én 21 évesen, most 36, vettem egy házat, úgy gondoltam, hogy előbb a családi fészek, majd a család. El jött az idelye 2002-ben a nagy ő - nek. Be költözött hozzám. Amugy 17 km- re laktunk a szüleitől. Nap , mint nap ki jártunk segíteni nekik. Én apósom és anyósom tiszteltem , becsültem szerettem. A rizsát nem írom, mi volt sok konfliktust, ha nem nagy vonalakban. Egy jó példa . A feleségem nek ruhaipari technikumja van. Láttam egyszer a szakrajzát, és ismertem a jellemét. Azt mondtam neki, hogy miért nem kezd még magával valami mást is, én támogatom segítem, de már az támogatás ha rá jövök ő többre képes. Végül is jelentkezett gépészmérnöknek, ammihez a tehetsége az esze meg van. El is kezdte, sikeresen mentek a vizsgái. Igaz anyósom azt sulykolta neki, hogy minek az neked hülye vagy hozzá.Hát kezdte is hanyagolni a sulit. Na de most 34 éves család anyának anyuci mondja meg mi legyen ? Főleg ha a lányának van tehetsége, hogy többre vigye. Hát anyuci ma él , holnap nem biztos, de varrónőként meg élni egy kicsit gáz, két gyermekkel. Ez csak egy apróság volt a sok közül. De föl teszem azt a kérdést, hány olyan férj van aki meg látja a képességet a feleségében, hogy több legyen? Sok nő arra panaszkodik, hogy cseléd lessz. Ja még egy érdekes példa. Mivel házasság előtt vettem a házat a családom otthonát anyósom azt sulykolta a szeretett lányának, minek költessz te oda ha nem is a tiéd. Közben ki derült anyósom ahol él az sem az övé, ha nem a férjeé, de oda költ ahol él. Szóval nem hülyék az emberek?

Az is biztos, hogy a feleségem szülei betegesek, ma vannak holnap nincsenek.

Ami a legszürnyűbb. A feleségem panaszolta, hogy előttem lévő kapcsalataiban meg csalták. Nem hitt bennem, és hittem benne. Mivel én hittem abban, hogy a megcsalás szentségtörés. Magyarán mondva azt aki hitt benne, el lökte magától azokért akik nem hittek benne, csak a szülői szeretet használták ki. Van olyan válás és álltalában így van, a férjnek ott a másik és pont. Nekem nincs itt a másik. Amugy ma az ilyenre mondják, hogy tök hülye, mint én.

2012. jan. 22. 07:49
 17/29 anonim ***** válasza:
Figyelj, ez olyan hülye szöveg, amikről a szülőkről írsz, hogy ma vannak... Ez így igaz egy házastársara is, sőt egy házasság még ingatagabb lábakon áll, ha azt nézed, hogy hány százalékban lesz válás belőle. Akkor a te logikád mentén haladva (az a kevésbé fontos, ami nagy valószínűséggel hamarabb véget ér) a házasság a másodlagos. Egyébként gondolj bele: a házasság véget érhet, de a szülő szülő marad. Én értem, amit írsz, de az indokod nagyon béna, bocs.
2012. jan. 22. 08:40
 18/29 A kérdező kommentje:
Ezt akkor érted meg , amikor egy 34 éves nőnek a segédmunkés annya azt mondja minek neked a gépészmérnöki diploma, amiből kevés van hátra, mellette van 3 millió diákhitel. Munkanélküliség és két kisgyermek. És a leg utolsó pillanatig hallgat anyucira.
2012. jan. 22. 08:44
 19/29 A kérdező kommentje:
Akkor egy kicsit tényszerűsítek. B-A-Z- megyében élünk. A feleségem varró nő. Amint látod többre képes,mint amit aszülei szántak. 3 misi diákhitel törlesztője havi min 40 ezer. Múlt héten az egyik cégtől ami nem sok van 200 varrónőt rúgtak ki.De ez csak egy a sok gond közül. Ez a hab a tortán. A gond az a feleségem szülei ma élnek holnap nem , afeleségem rájuk halgat , de kí jár rosszul. Mert ma egy nő ne építsen a gyerektartásra. Amikor a férjek reszketnek attól, hogy munkanélküliek elsznek, estleg ha azok lesznek akkor mi is van a gyerek tartással?
2012. jan. 22. 08:51
 20/29 A kérdező kommentje:
Amugy soha nem kellett választani a feleségemnek a szülei és a családja közt. Valamikor sokat jártam én is ki míg nem voltak akavarások. úGY ÉRZEM A SZÜLEINEK NEM MÁS KELLETT, MINT A KICSI LÁNYUK, DE NEM IS Ő HA NEM A KÉT GYERMEK UTÁN JÁRÓ GYEREKTARTÁS. nA DE MA , AMIKOR ÉN IS LEHET, HOGY HOLNAP MÁR MUNKANÉLKÜLI VAGYOK. Ő meg varrónőként, mihez kezd. Volt saját otthona, szerető férje. Jön majd a másik pasi. Na igen , minden értelmes pasi a más gyerekét akarja. Pasi van sok , alkalmi, de abból ki is akar vele élni.
2012. jan. 22. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!