Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Költői kérdés lesz! Miért van az, hogy az ember feltesz egy normális kérdést, szeretne segítséget kapni, és azonnal "megjelennek" a sok elhagyott anyukák, netán gyerekkel a karjukon?
Komolyan válaszolva a kérdésedre: itt a legtöbb ember a saját eddigi élettapasztalatából indul ki, amikor megválaszol egy kérdést. Aki egy elhagyott anyuka, annak a világnézete megingott, sértett és általánosít. Könnyebb ismeretlenül nekimenni itt egy tőle független, ismeretlen élettársnak, mint a saját családjában (volt férje élettársát illetően) felvállalni a sérelmeit kulturált stílusban.
Engem nem az bánt, ha kevesen válaszolnak egy-egy normális kérdésre, hanem ha alpári, bántó stílusban írnak le egy véleményt, elfelejtve, hogy amit legépelnek, az az ő szemléletüket tükrözi és nem egy megfellebezhetetlen igazság.
Másrészt aki kérdez, az felvállalja, hogy támadásoknak is kiteheti magát. De miután elolvassa a válaszokat, szelektál, és aki bunkó stílusban ír, helyreteszi magában, hogy ez nem őróla, az ő problémájáról szól, hanem a válaszadóról, a válaszadó saját elakadásáról.
Sokan rátelepülnek a kérdésekre, háziúrként / háziasszonyként és valami felszínes kialakult képzetüket akarják ráerőltetni. Ami engem legjobban zavar, amikor végigpontozzák, mint valami halálosztó terminator az egészet, és olyanokat, akik saját tapasztalatból, tudásból fakadó véleményüket mondják, ledorongolnak: végre, nekem is sikerül valami felkiáltással. Hááát..szerény. Elég erősen érződik az ilyen válaszolónál, nem tud szabadulni a SAJÁT bajától, és ezért nem tud figyelni, más kérdésére, hanem rávetíti a saját problémáját.
Na, de adjunk a költői kérdésre költői választ, a legköltőibbet,
amit csak lehet, József Attilától:
Im itt a szenvedés belül,
ám ott kívül a magyarázat.
Sebed a világ - ég, hevül
s te lelkedet érzed, a lázat.
Rab vagy, amíg a szíved lázad -
úgy szabadulsz, ha kényedül
nem raksz magadnak olyan házat,
melybe háziúr települ.
Úgy gondolom, a bunkó válaszok nagymértékben csökkennének, ha az emberek nem képmutatóan élnék az életüket. Sajnos nagyon nagy részük nem mondja meg a valódi véleményét a másiknak. Csak mikor már x nem hallja, akkor mondja el y-nak x-ről a véleményét. Ha az emberek szemtől szembe mernék vállalni a másikról, a másikkal kapcsolatos véleményüket, akkor nem itt élnék ki eme hajlamukat: majd én megmondom, én aztán keményen odamondom!
Ha ezt, nem így, de normális stílusban, hangnemben, meg mernék tenni szemtől-szembe is, akkor úgymond nem lenne rá szükségük, hogy itt, névtelenül, arctalanul a kelleténél bunkóbb stílusban, keményebben mondják el.
/Én egy elhagyott anyuka vagyok, a karomon két gyerekkel!/
Nem gondolom, hogy a stílusom bántó lenne, soha nem annak szánom. Akkor sem, ha keményebben fogalmazok.
Mivel a kiírt kérdéshez hangsúlyt nem hallunk, és részinformációkat közölnek a kérdezők, annyi információból kell véleményt írni, amennyi rendelkezésünkre áll.
Ha a kiírt kérdéshez esetleg saját fájdalmas tapasztalat is párosul, nyilván előjönnek az emlékek, és ezekkel együtt egy vehemensebb vélemény születik. Gondolom a családi kapcsolatok témánál ezért van elég gyakran összezörrenés.
Sok esetben én a határozott, a kérdező szemét felnyitó válaszokban gondolom a megoldást, akkor is, ha ezzel nehéz a kérdezőnek szembesülnie.
Nem a másik lealázásáról szól és nem is arról, hogy itt élje ki magát az aki nem meri a véleményét vállalni és kimondani
Nem gondolom, hogy pl. a múltkori önsajnálatában vergődő emberke mellé kellett volna állni sajnálni, és a vállát veregetni, és még nekünk is vele együtt zokogni.
Sokszor az a segítség, ami nem feltétlenül látszik annak. Hiszen ha látja a kérdező, hogy 20 emberből 18 nem ért vele egyet, azért csak elgondolkodik.
Ez vezethet egyedül megoldáshoz.
Nem fogunk tudni soha megoldani itt egyetlen problémát se, kizárólag rávezethetünk valakit egy-egy gondolattal egy másféle nézőpontra, amiből ő magának már megtalálhatja azt.
14/16
Igen biztosan vannak ilyen új barátnők,akiknek valóban ez a fő céljuk. De vajon mi van azokkal az anyukákkal akik módszeresen elzárják gyerekeket az apukától, követelnek, követelnek, közös tulajdonú lakásba apuka már bemenni sem tudna, hisz zár le vagy cserélve(kizárólagos lakáshasználatot nem kapott még anyuka)vevő jelölteket elűzi a lakásban lévő rendetlenséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!