Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek van aláírási joga a gyerekekkel való ügyintézés során?
Több mint tíz éve külön élünk a férjemmel, de még csak tavaly váltunk el. Néhány hónappal később én újra férjhez mentem. A gyerekeket mi neveljük, a bírósági végzés alapján én gyakorlom a felügyeleti jogot.
Mostanában sok intéznivaló van a gyerekek körül a beiskolázással kapcsolatban, ahol alá is kell írni egyes nyomtatványokat. Az biztos, hogy én bármit aláírhatok, de azt nem tudjuk, hogy a volt, vagy a jelenlegi férjem intézkedhet-e a gyerekekkel kapcsolatban.
Neked van alapesetben jogod, az új férjednek nincs semmi, mert neki nem a gyereke.
Viszont bizonyos ügyekben mindkét szülőnek alá kell írni, ha nincs megfosztva a másik fél a szülői jogaitól (már pedig azt csak a legritkább esetben teszi meg a bíróság), ilyen például a beiskolázás is.
Hiszek nektek,csak az gondolkodtatott el, hogy az új férjem pl. adókedvezményt vehet igénybe a gyerekek után, ill. kérheti a pótszabadságot is. Ez biztos, mert már intéztük. Ezek szerint a házasságkötéssel mégiscsak köze lett valamilyen szinten a gyerekekhez, hiszen Ő neveli, Ő tartja el velem Őket.
Félreértés ne essék, jó a kapcsolatunka volt férjemmel, nem "kitúrni" akarjuk, csak vannak olyan helyzetek, amikor sem Ő, sem én nem tudunk intézkedni. Ezért érdekelt, hogy a párom eljárhat-e a gyerekek ügyében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!