Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni, ha a nagyszülők kivételeznek az elvált családból származó unokáikkal?
A férjem öccse elvált, két gyereke van, akik nem élnek vele. Anyósomék a láthatás minél szebbé tételére rendezkedtek be, csak az a két gyerek érdekli őket. A mi két gyerekünkhöz nem jönnek, hiába lakunk a szomszéd utcában. Azt mondják, hogy nincs idejük. Ha mi megyünk, akkor sem törődnek az unokáikkal, hanem dolgoznak a ház körül. Csak szülinapkor, névnapkor jönnek hozzánk, egyébként semmit nem kapnak a gyerekeink tőlük: se édességet, se ruhát, se játékot.
A sógorom két gyerekére mindig van idejük. A kedvencek most is náluk nyaralnak. Nekünk csak a nyár végén vagy inkább ősszel jut egy hétvége, amikor amazok a több hetes itt-tartózkodás után hazatérnek. Ovis szünetben az elmúlt 4 évben nem vállalták be a mieinket, mondván hogy az elvált családban élő unokák jönnek hozzájuk és 4 gyerekre nincs energiájuk. Se kirándulni, se strandon nem voltak még egyszer sem a mieinkkel (a nagyobb lányom 7 éves lesz). Amazokat uszodába, kirándulni, fagyizni viszik, együtt rajzolnak-festenek, mesélnek. Ha láthatás van, megtömik a hűtőjüket túrórudival, édességgel, egyébként nincs náluk ilyesmi. Azoknak a gyerekeknek szoktak játékot és apróságokat venni.
A mi gyerekeink éves szinten max 2 hétvégét tölthetnek anyósoméknál, de azok a hétvégék is csirkepucolásról, kapálásról szólnak, nem a gyerekeinkkel való együttlétről. A gyerekeink unatkoznak, panaszkodnak és alig várják, hogy vége legyen a hétvégének.
Tavaly például befőzést csináltak, amikor előre egyeztetett időpontban az ovis szünet helyett szeptemberben elvihettük a gyerekeket egy hétvégére hozzájuk… A kedvencekkel bezzeg nem így bánnak.
Én csak azt nem értem, miért gondolod azt, hogy az a természetes, ha ajnároz valakit is a nagyszülő.Mert nem az.Megteheti, azzal akivel akarja, de nem kötelessége egyikkel sem.Én soha nem vártam semmit az anyósomtól, és amit nem várok el, az nem is érdekel, hogy van-e, vagy nincsen.Az meg végképp nem érdekelt, hogy a sógorom gyerekeivel mit csinálnak.Azt az időt, amit velük lettek volna a gyerekeim, eltöltötték velünk, és sokkal jobban is érezték magukat.
Szerintem rád van írva sz irigység, és erre még direkt rátesznek egy lapáttal.
Gondolj bele, hogy annak a két gyereknek mennyit kell nélkülöznie, amikor nem a nagyszülőknél vannak, és a te gyerekeidnek kell-e valamikor nélkülöznie...
Az a baj, hogy a magyarok irigy, önző emberek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!