Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit lehet tenni, ha a nagyszül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet tenni, ha a nagyszülők kivételeznek az elvált családból származó unokáikkal?

Figyelt kérdés

A férjem öccse elvált, két gyereke van, akik nem élnek vele. Anyósomék a láthatás minél szebbé tételére rendezkedtek be, csak az a két gyerek érdekli őket. A mi két gyerekünkhöz nem jönnek, hiába lakunk a szomszéd utcában. Azt mondják, hogy nincs idejük. Ha mi megyünk, akkor sem törődnek az unokáikkal, hanem dolgoznak a ház körül. Csak szülinapkor, névnapkor jönnek hozzánk, egyébként semmit nem kapnak a gyerekeink tőlük: se édességet, se ruhát, se játékot.

A sógorom két gyerekére mindig van idejük. A kedvencek most is náluk nyaralnak. Nekünk csak a nyár végén vagy inkább ősszel jut egy hétvége, amikor amazok a több hetes itt-tartózkodás után hazatérnek. Ovis szünetben az elmúlt 4 évben nem vállalták be a mieinket, mondván hogy az elvált családban élő unokák jönnek hozzájuk és 4 gyerekre nincs energiájuk. Se kirándulni, se strandon nem voltak még egyszer sem a mieinkkel (a nagyobb lányom 7 éves lesz). Amazokat uszodába, kirándulni, fagyizni viszik, együtt rajzolnak-festenek, mesélnek. Ha láthatás van, megtömik a hűtőjüket túrórudival, édességgel, egyébként nincs náluk ilyesmi. Azoknak a gyerekeknek szoktak játékot és apróságokat venni.

A mi gyerekeink éves szinten max 2 hétvégét tölthetnek anyósoméknál, de azok a hétvégék is csirkepucolásról, kapálásról szólnak, nem a gyerekeinkkel való együttlétről. A gyerekeink unatkoznak, panaszkodnak és alig várják, hogy vége legyen a hétvégének.

Tavaly például befőzést csináltak, amikor előre egyeztetett időpontban az ovis szünet helyett szeptemberben elvihettük a gyerekeket egy hétvégére hozzájuk… A kedvencekkel bezzeg nem így bánnak.

2011. júl. 25. 08:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
nálunk is kedvences téma volt :) csak nálunk nekem váltak el a szüleim és mi nemkaptunk semmitsem:) kierőszakolták a nagyszülői láthatást..had ne részletezzem ....nevetséges....kedvencem az egyik karácsony volt...fa alatt egy fazék halászlé...azzal az indokkal hogy nincsen pénzük....hozzáteszem a kukában megtaláltuk a tojsztoris játékháborus dobozt:)) arről ennyit...ugyhogy szrd le őket...majdha nem keersitek őket majdmegérzik..
2011. júl. 25. 09:36
 12/24 anonim ***** válasza:
4%
az anyai nagyszülők alegjobbak...az apaiak önzők....erről ennyit nekem ez a tapasztalatom...
2011. júl. 25. 09:37
 13/24 anonim ***** válasza:
66%
oké! Akár el is tudom fogadni. Az én anyukámnak egy fia és egy lánya van. Mindkettőnket nagyon szeret. Anyaként az én szüleim lesznek a legszuperebbek ugyebár. Öcsém szempontjából (illetve sógornőméből) Anyu lesz a legcsapnivalóbb nagymama? Ez ugye te sem gondolod komolyan.
2011. júl. 25. 09:42
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Az anya-lánya viszony mindig erősebb, mint az anya-fia. A nő szül - nyilván az anyjához áll közelebb, nem az anyósához...
2011. júl. 25. 09:45
 15/24 anonim ***** válasza:
61%
Ez ellen nem lehet, és nem is kell tenni semmit. Az írásodból kiderül, hogy nem vagy oda az anyósodért, miért is hagynád akkor ott a gyerekeidet, hosszabb. rövidebb időszakra?!
2011. júl. 25. 09:47
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy nőttem fel, hogy az egyik nagyszülő nem nagyon érdeklődött a testvéreim és felőlem. Túléltem:) Semmi hiányom nem lett belőle, ellentétben vele aki egyedül maradt öreg korára. Ami nem megy nem kell erőltetni, mert csak gond lehet belőle.
2011. júl. 25. 09:49
 17/24 anonim ***** válasza:
67%

Én csak azt nem értem, miért gondolod azt, hogy az a természetes, ha ajnároz valakit is a nagyszülő.Mert nem az.Megteheti, azzal akivel akarja, de nem kötelessége egyikkel sem.Én soha nem vártam semmit az anyósomtól, és amit nem várok el, az nem is érdekel, hogy van-e, vagy nincsen.Az meg végképp nem érdekelt, hogy a sógorom gyerekeivel mit csinálnak.Azt az időt, amit velük lettek volna a gyerekeim, eltöltötték velünk, és sokkal jobban is érezték magukat.

Szerintem rád van írva sz irigység, és erre még direkt rátesznek egy lapáttal.

2011. júl. 25. 09:51
 18/24 anonim ***** válasza:
69%
Miért nem csinálod azt,hogy pl.amikor strandra mennek elmentek ti is velük.( te,a párod,meg a 2 gyerek)?Mert szerintem egy idős házaspárnak tényleg sok egyszerre 4 gyerekre vigyázni.És gondolj bele egy elvált anyuka hogy oldja meg a nyári szünetet,ha nem segítenek nekik a nagyszülők??Az meg természetes,hogy akit ritkábban lát,azt jobban körül ugrál,mint akit mindennap láthat.(velünk lakott az anyukám,két lányom van,de amikor a nővérem hozta a két fiát legalább 10.000Ft-ért vásárolt nekik.Én ezt nem kérhettem volna a mindennapokban,most,hogy külön lakunk nálunk is ünnep,ha a "nagyihoz"megyünk)Gondolj egy kicsit bele a helyzetükbe!
2011. júl. 25. 10:06
 19/24 anonim ***** válasza:
48%

Gondolj bele, hogy annak a két gyereknek mennyit kell nélkülöznie, amikor nem a nagyszülőknél vannak, és a te gyerekeidnek kell-e valamikor nélkülöznie...

Az a baj, hogy a magyarok irigy, önző emberek...

2011. júl. 25. 12:05
 20/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A támadásokat már kevésbé... Nem vagyok anyós-ellenes, tisztelem a férjem szüleit. Nem bántom meg őket és nem is szólogatok be nekik. Az én édesapám meghalt, az édesanyám pedig nem a szomszéd utcában lakik, hanem messze tőlünk. Anyósomék a feltételezésekkel ellentétben nem látják a gyerekeinket napi szinten. Ahogy írtam, nem is érdekli őket. Itt mennek el a házunk előtt, de nem néznek be. Ha elmegyünk hozzájuk, akkor az jól van, de ők nem jönnek. Egyébként összeveszés, konfliktus nem volt köztünk. Sőt a férjemnek még mondták is, hogy szeretnek engem. Én meglátogatom és felhívom őket, érdeklődök felőlük talán többet is, mint a férjem. Anyósommal receptet cserélgetünk, néha segítek neki. Egyszer kipróbáltam, hogy 2 hónapig nem mentünk. 2 hónapig nem láttuk őket és nem érdeklődtek az unokájuk felől se személyesen, se telefonon. Amikor a gyerekek betegek és tudnak erről (mert annyira nem érdeklődnek, hogy nem mindig tudnak róla), akkor sem látogatják meg őket. A családi közös programokat nyáron azért nehéz megoldani, mert a férjemmel mindketten dolgozunk és a szünidőben felváltva vagyunk szabin, hogy a gyerekfelvigyázást megoldjuk. A férjem hétvégi műszakban is dolgozik, hogy hétközben szabadnapos legyen és elég legyen a szünidőben a szabadság. Egyedül anyum szokott nyaranta 1 hetet bevállalni, de ő is dolgozik. Ezen kívül még van őszi- tavaszi- és téli szünet is, amely nálunk gondot okoz. Az elvált szülők gyerekei a mi esetünkben nem nélkülöznek, apukának vadi új háza van, a volt sógornőm szülei is jómódúak. Inkább úgy érzem, hogy anyósomék a másik nagyszülőkkel próbálnak lépést tartani. Idén nyáron például a kedvenc unokák 3 féle vízparti üdülésre mennek: apuka is nyaraltatja őket a Balcsinál, anyuka is viszi, plusz külön a másik nagyszülők. Mi szerényebb körülmények között élünk, de engem nem az anyagi körülmények bántanak. A kislányom sírni szokott a nagyszülei miatt. Az unokatesói dicsekednek neki, hová mentek a papáékkal és hogy mi mindent csinálnak együtt, mert tudja, hogy a mieinkkel nem mennek. Egyébként a 4 gyerek tényleg nem jön ki egymással.
2011. júl. 25. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!