Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet tenni, ha a nagyszülők kivételeznek az elvált családból származó unokáikkal?
A férjem öccse elvált, két gyereke van, akik nem élnek vele. Anyósomék a láthatás minél szebbé tételére rendezkedtek be, csak az a két gyerek érdekli őket. A mi két gyerekünkhöz nem jönnek, hiába lakunk a szomszéd utcában. Azt mondják, hogy nincs idejük. Ha mi megyünk, akkor sem törődnek az unokáikkal, hanem dolgoznak a ház körül. Csak szülinapkor, névnapkor jönnek hozzánk, egyébként semmit nem kapnak a gyerekeink tőlük: se édességet, se ruhát, se játékot.
A sógorom két gyerekére mindig van idejük. A kedvencek most is náluk nyaralnak. Nekünk csak a nyár végén vagy inkább ősszel jut egy hétvége, amikor amazok a több hetes itt-tartózkodás után hazatérnek. Ovis szünetben az elmúlt 4 évben nem vállalták be a mieinket, mondván hogy az elvált családban élő unokák jönnek hozzájuk és 4 gyerekre nincs energiájuk. Se kirándulni, se strandon nem voltak még egyszer sem a mieinkkel (a nagyobb lányom 7 éves lesz). Amazokat uszodába, kirándulni, fagyizni viszik, együtt rajzolnak-festenek, mesélnek. Ha láthatás van, megtömik a hűtőjüket túrórudival, édességgel, egyébként nincs náluk ilyesmi. Azoknak a gyerekeknek szoktak játékot és apróságokat venni.
A mi gyerekeink éves szinten max 2 hétvégét tölthetnek anyósoméknál, de azok a hétvégék is csirkepucolásról, kapálásról szólnak, nem a gyerekeinkkel való együttlétről. A gyerekeink unatkoznak, panaszkodnak és alig várják, hogy vége legyen a hétvégének.
Tavaly például befőzést csináltak, amikor előre egyeztetett időpontban az ovis szünet helyett szeptemberben elvihettük a gyerekeket egy hétvégére hozzájuk… A kedvencekkel bezzeg nem így bánnak.
Valami hasonló szituban voltam én is gyerekkoromban. Mindezektől függetlenül szerettem nagyszüleimet, de tudtam, hogy nem számíthatok rájuk. Azóta beláttam, hogy unokatestvéreméknek lehet nagyobb szükségük volt rájuk.
Sebaj! Anyai nagyszüleimtől mindent megkaptam ami kellett. Ők pótolták az apait. Szerintem ne foglalkozz vele, az élet úgyse fogja az ilyen nagyszülőket igazolni.
A helyedben azért finoman, hogy nem legyen sértődés, elbeszélgetnék vele. pl. a mi gyerekeink pl. fagyizni/uszodába szeretnének menni a mamáékkal, mert hallották, hogy múltkor a másik gyerekek is ott voltak. Ha a mamáék azt mondják, nincs idő, stb. akkor mondd meg, hogy ez így nem lesz jó, mert a mi gyerekeinknek fáj, hogy a mama sokkal többet viszi a másik kettőt ide-oda, ebből csak féltékenység lesz, az pedig nem lenne jó, hiszen a mamának mindegyik unokája ugyanannyira unoka, nem?????
(azt még valamennyire meg lehet érteni, hogy a másikak, többet vannak ott náluk, gondolom, ebben ki is merül a találkozásuk, míg vetletek ott a lehetőség, hogy napi szinten összefussanak) De azért beszélgess vele kicsit, hogy bánjon hasonlóan az unokákkal. De ne bántsd meg, ne durván.
Szia
Minden egyes családba vannak kedvencek. Ahol azt mondják, hogy nincs... ott hazudnak. Nem kell az ilyenekkel foglalkozni. Néhány év, és a gyerekeid már nem foglalkoznak a nagyszülőkkel, hanem a saját fejük után mennek majd. ÉN sem voltam a nagyszüleim kedvence, de én soha nem is vágytam arra, hogy egy idős pár engem puszilgasson, meg szorongasson.
Így van, mindenhol vannak kedvencek! Nálunk is voltak, csak nem én. Négy unoka közül én voltam egy lány, a legkisebb is, engem nem szerettek annyira, mint a fiú tesóimat és a fiú unokatesómat. Hiába mondták, hogy ez nem így van, pedig így volt, megérzi azt egy gyerek is. Most ugyanígy van a dédi a gyerekeimmel, van egy fiam és egy lányom. A lányomat "kevésbé szereti", mint a fiamat. És csodálkozik, hogy a lányom miért olyan ellenséges vele. És ez nekem is fáj, de nem tudok mit tenni. A lehető legkevesebbet megyünk és kész.
Próbálhatnál beszélni azért a nagyszülőkkel, aztán hátha jobbra fordul minden. Az a rossz, hogy mindig a gyerekek sínylenek meg mindent.
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:46
Csak tudod a nagyszülői szeretet nem egyenlő a szülői szeretetel.
"Csak tudod a nagyszülői szeretet nem egyenlő a szülői szeretetel."
NEM MONDOD KOMOLYAN???? Mi az összefüggés? Épeszű ember próbál kompenzálni.
Hát ez van, ezt kell szeretni. Jó biztos szar, de azt nem tudom megérteni, hogy miért akarják ráerőltetni a gyerekeiket anyósékra egyesek? Vagy az jobb lesz, ha sikerül őket ráerőltetni?
Amúgy meg nem tudom, de ha én visszaemlékszek, én is emlékszek egy csomó csirkekopasztásra, befőzésre meg ilyenekre, és egyáltalán nem untam, meg akartam hazamenni miatta, hogy a nagyanyámék élik a rendes életüket és nem forgatják körülöttem a világot.
Vagy a te gyerekeidnek csak az a jó, ha körbe vannak ugrálva? Esetleg inkább neked lenne az a jó? Az egésznek az a lényege, mint mikor a szomszéd vesz egy TV-t és akkor mi nehogy már lemaradjunk, függetlenül attól, hogy nincs is rá szükség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!