Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítási trauma mennyi idő alatt gyógyul?
Igen én vagyok a nyavalygó hapsi, aki nehezen mond le a 13 éves kapcsolatáról. Bár új fejlemény, hogy nem akar szakítani, csak maga lenni. Nem tudom nőknél tényleg van-e ilyen?
Amúgy lehet, hogy egy pszichológussal fogok konzultálni. Ugyanis az egyik pillanatban azt mondom, hogy márpedig élem a világom és végre elkezdek megint bulizgatni meg társaságba járni, másik pillanatban meg összecsuklok az érzéseim súlyától.
Nem tudom, mennyi ideje történt a "szünetkérés" (ami megjegyzem ugyanaz mint a szakítás, de még rosszabb, mert senkinek sincs joga lebegtetni a másikat!!!) de ezen pár hónap alatt biztos nem lehet túllépni. Nagyon megértelek, én is szörnyű lelkiállapotban vagyok, tegnap mentünk szét a párommal, akivel azt hittem, örökké együtt maradunk, többször mondtam neki, hogy nekem már nem kell más férfi soha, mellette akarok maradni. Hát nem így lett és én is azt érzem most, hogy minden meghalt, teljesen összetört a világom, nincs jövőm, mert a jövőt ő jelentette. De tanultam pszichológiát és tudom, hogy ez egy természetes gyászreakció és később gyászfolyamat, amit el kell végezni mint egy munkát. Hogy ez mennyi időbe telik egy ilyen súlyos krízis feldolgozása, tényleg egyéni, ahogy más is írta. Nézz utána, milyen szakaszai vannak a gyászmunkának és ha úgy érzed, megrekedtél vagy egyik ponton nem tudsz továbblépni, akkor érdemes igénybe venni szakember segítségét. Mindenképp talpra kell állnod, baromira nagy közhely, de ha nem küzd érted meg a kapcsolatért, mert ezekkel a hülye "szünetekkel" meg egyedül akarok lenni szöveggel lebegtet, akkor nem érdemes belehülyülni (meg amúgy se) mert egyszerűen nem ő a neked való. Akinek tényleg fontos vagy és akar téged, az nem enged ilyen könnyen!
25 N
Igen, köszönöm, hasznos bejegyzés. Magam is nagyon sok pszichológiát olvasok és abszolút tisztában vagyok ezzel a "gyászmuka" folyamattal.
Nagyon kislányosan fog hangzani, de: "NINCS HOZZÁ KEDVEM" nekem ahhoz lenne kedvem, hogy felébredjek, hogy csak rosszat álmodtam.
Most úgy belegondolok a veszteség és az szerelmi csalódáson túl ebbe az ostoba hülye társkeresőszingli görcsölésbe, amikor hónapokig és évekig, benzint, időt, pénzt nem spórolva randik, kóstolgatások, igazikeresések, áhhh, arggghh. Amikor nekem már megvolt a "végleges".
Kb olyan, mint egy egykoron kövér ember, aki hosszú kitartás által lefogyott, élt boldogan soványan és egyszercsak észreveszi, hogy újra zsírdisznó és kezdheti az egészet elölről, holott már megvolt neki.
No azt meg pláne nem csinálnám, hogy egy ártatlannak okozzak szenvedést az előző kapcsolatom megszakadása okozta frusztrációimért.
Csak az van, hogy annyira hihetetlen, mert egy hónapja még csak előjele sem volt. Azt terveztük, hogy az új munkahelyéről mikor jön szabira és hova menjünk. A törzshelyünkre a Balatonon, vagy máshova. Szóval ilyenek körül forgott az agyunk. Aztán pff...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!