Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítási trauma mennyi idő alatt gyógyul?
kezdjük ott hogy nem trauma, csak egy állapot és majd kihevered.
Tudod az a trauma amikor a párod és a gyereked egy baleset során a szemed előtt hal meg, te ott vagy tehetetlenül és nem tudsz tenni semmit, na látod ez trauma, de az hogy két ember kapcsolata éppen zátonyra fut az nem az.
2.5 éves kapcsolatomat közel 2 év alatt hevertem ki. Az új Párom segítségével, aki segített betölteni az űrt. Ezután a 2 év után ismertem meg őt.
22N
Teljesen személyiségfüggő, és függ a körülményektől is, hogy utána kivel és hogyan találkozik az ember, hogyan dönt (bezárkózik, vagy továbblép)
Furcsa a kérdésed, ezt nem lehet képlettel levezetni, hogy X idő alatt múlik el.
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még.
Az első válaszolóval annyiból nem értek egyet, hogy szerintem az, ha élsz egy kapcsolatban, amire azt hiszed, hogy jó is és örökké fog tartani, majd egy szép napon otthagy a párod, AZ IGENIS TRAUMA!!!
A zátony és közös megoldáskeresés nem, de az akaratod ellenére történő szakítás simán minősíthető traumának.
Ez nagyon egyéni...1 naptól a végtelenig.
Bár az idő - közhelyes,de igaz- minden sebet begyógyít.
Nincs igaza az első válaszadónak: minden trauma, ami az adott embernek pszichés veszteséget és fájdalmat okoz. A tizensokév utáni szakítás nagyon is trauma, ha az adott ember erősen kötődött az őt elhagyó emberhez, és sokat invesztált a kapcsolatba (különösen érzelmileg, de egyébként is).
Hogy mennyi ideig tart a gyász a kapcsolat felbomlása miatt, az egyénfüggő. Az szokták mondani, hogy egy közeli hozzátartozó halála miatti és utáni gyász általában egy év. Ha ehhez viszonítasz, akkor lehet egy év, háromnegyed, de bármennyi is.
Ha nem tudsz mit kezdeni ezzel a fájdalommal, és nagyon megkeresíti az életed mindenképpen keress meg egy szakembert, aki segíthet neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!