Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláson vacilálok, de a férjem megfenyegetett, hogy ha megteszem, megöli a gyerekünket. Mit csinálnátok a helyemben?
Egyébként agresszióra hajlamos, mégis többdiplomás értelmes emberről van szó. Pont a könnyen dühbeguruló, s folyton stresszelő személyisége miatt hagynám el, mert már nem tudom így szeretni, s nem szeretném, hogy ilyen hangulatban nőljön fel a gyerek.
Ő azt mondja annyira szereti a gyerekét, hogy nem bírná elviselni, ha többet nem lakhatna vele, ha elvenném tőle.
(Ugyanakkor meg nem erőlteti meg magát, hogy foglalkozzon vele.)
Nem tudom, hogy beváltaná-e az ígéretét. Lehet, hogy nem történne semmi, csak ezzel akar sakkban tartani, én mindenesetre félek.
Ha józan eszemre hallgatok, tiszta számomra, hogy már az is nonszensz, hogy az elhangzott fenyegetésekre nem léptem rögtön. Ha csak én lennék, egy percig sem gondolkodnék, de mi lesz, ha tényleg begőzöl, és a gyerekre támad, pl. az óvodából hazajövet???
Nem tudom, mit lépjek. Bizonyítékom nincs az elhangzottakra, pedig nem egyszer mondta.
hivd az alábbi számot:Krízisvonal a családon belüli erőszak kezelésére. Ingyenes segélyvonal: 06-80-20-55-20 .Többnyire 24 órán belül van helyed
Valószinűleg komolyan gondolja a fenyegetést.
Ne menj rokonhoz, ismerőshöz, úgyis megtalál. Ha más nem egyéb fenyegetés hatására ők adnak ki téged, vagy őket hozod kellemetlen helyzetbe. legjobb, ha még Édesanyád is csak annyit tud egy pár hónapig, hogy jól vagytok.
Gyámhivatal ad azonnali gyermekelhelyezésit, amig a válóperben ez nincs fixálva. Igy jogilag is védve vagy. Rendőrségen tedd meg a feljelentést az életvédelmiseknél.
ha a telefonodban van gps, átmenetileg cseréld le, de a számot tartsd meg. Ha hiv ne vedd fel, max. sms-t irj, hátha arra fenyegetéssel sms-ben válaszol. Nekem 2 éve a rendőrség és a biróság is elfogadta. Amig a biróság nem állapitja meg, addig nincs láthatási joga, ha a gyámügy kiadta az ideiglenes papirt. Utána is kérd, hogy csak felügyelettel láthassa a gyereket, valószinűleg nem fog vele élni, viszont gyerektartást akkor is fizetnie kell.
Lépj azonnal és kitartás!
Sokszor nehéz lesz, de hidd el megéri. A félelem is szűnik majd idővel(de el nem múlik)
A gyerek meg majd elfelejti. Jobb lesz igy mindekettőtöknek. Sok sikert
Az utolsó hozzászólóval maximálisan egyetértek.
Annyit tennék még hozzá, hogy ha elmentél, és elpakoltál, ha végleg eltűntél az életéből, az Istenre kérlek, hogy SOHA, DE SOHA!!! ne menj vissza a közelébe sem! Leveleket felbontatlanul visszaküldeni, vagy azonnal széttépni! Telefonszámokat megváltoztatni, telefont lecserélni, az ideiglenes címet, ahol meghúzódhatsz, még véletlenül sem kiadni senkinek!
Nincs olyan, hogy "még egy utolsó búcsúvacsora", "még egy tisztázó jellegű megbeszélés" - pláne nem lakáson, zárt helyen, magyarul, csapdában!
Soha, soha, soha! Az esetek nagy százalékában mindig ilyenkor támad - sokszor végzetesen - az agresszor. A gyűlölete, az elkeseredése, a bosszúvágya hajtja (az ilyen embert "nem lehet lehagyni", ő nem lehet vesztes" és ez majdnem mindig abban nyílvánul meg, hogy inkább megöli a hatalmából kimenekülni akaró áldozatot, mintsem elengedné.
Ne áltasd magad, nem fog megváltozni, menj és vissza se nézz! A téged ért traumákat ráérsz utána is feldolgozni, ha már magad és a gyereked biztonságban tudhatod. Aztán a gyerekedet is vidd szakemberhez, hogy belőle ne legyen felnőttként sem agresszor - mint az apjából - sem áldotat, mint az anyjából.
Minden jót és sok erőt, kitartást!
22.13-nak: Mint írtam is, maximálisan egyetértek veled. Egy kivételével: Nem, a gyerek nem felejti el azt, ami vele történt, ami őt érte. Ez kényelmes megoldás lenne, de hibás. Sokszor már csecsemőkori traumás emlékeket is megőriz a tudattalan. Mindnet. Ott van mélyen, belül rohad és csak kárt, biztosan kárt okoz. Alvászavart, memóriazavart, tanulási problémákat, alvási gondokat, rémálmokat stb.
Ezért kell feldolgozni azt, amit csak lehet, és ha ez megtörtént, idővel már semmi nem fáj többé és akkor, cskais akkor lesz az ember igazán szabad. Azaz: akkor ár soha többé nem tudja sem az eredeti, sem a többi agresszor berántani magához. Ha nem dolgozza fel a problémákat, akkor nagyon nagy esélye van arra, hogy hamarosan talál magának egy, az elsőhöz nagyon hasonló típusú embert és újra megismtétődik az egész. A trauma jellegzetessége ugyanis, hogy "újrajátssza magát".
A gyerek még menthető, az anyja is menthető, ha akarja. A gyereknek nem kell sem agresszorrá lennie, sem áldozattá! vannak szakemberek, akik tudnak segíteni. De az első és a legfonosabb a biztonságba kerülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!