Milyen nyelven tanítsuk a gyerekünket?
Férjem német, most épp Bécsben élünk, és pár évig biztosan itt is maradunk. Viszont angol nyelvterületen ismerkedtünk meg, és az nekem jobban is megy, mint a német, így mi angolul beszélünk egymás közt.
Nemrég kiderült, hogy terhes vagyok, és szóba jött, milyen nyelven beszéljünk majd a babával.
Mind a három lehetséges nyelv ugyanannyira egyértlemű:
-magyar, hisz én magyar vagyok, a családom is, nem beszél mindenki angolul, hogyan kommunikálna a nagyi meg az unoka, azokban a hetekben, amikor otthon vagyok?
-német, hisz a férjem német, és német nyelvterületen élünk
-angol, hisz itthon ezt használjuk
Tudom, hogy két nyelven lehet tanítani egy gyereket a kezdetektől fogva, de a három már túl sok lenne neki.. nem?
Ti mit tennétek?
Nem sok. Barátnőm magyar a férje horvát és német nyelvterületen élnek.
A kicsi az anyjához magyarul v németül szól, az apjához horvátul és franciául. A nagybácsival és nagyszülőkkel pedig magyarul kommunikál.
Te beszélj hozzà magyarùl, a férjed németül.
A 3ik nyelvet hagyjàtok, amikor iskolàban fogja tanulni.
Nem hiszem, hogy az angolt perfekten tudod akcentus nélkül. Ha rosszul hallja és tanulja be, utàna nagyon nehezen tudja kijavitani.
Nem lenne sok a három. :)
Bármennyit megtanulnak kicsinek.
Van ismerősöm, ahol a gyerekeknek szintén három anyanyelvük van: angol, magyar és francia.
Egyikkel sincs gondjuk.
SZIA
az lenne az ideális, ha minden szülő, csak a saját anyanyelvén beszélne a gyerkőccel. Így már alapól kétnyelvű lesz.
Ha ti egymás között angolul beszéltek, ahhoz is nagyon hamar alkalmazkodni fog.
Az öcsém felesége amerikai, ők is saját nyelvükön beszélnek a gyerekeikkel, szépen beszélik is mindkettőt, most 4 évesek. És az oviban angol-spanyol oktatás folyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!